Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

3 eenvoudige bespaartips voor thuis die je zonder comfortverlies kan toepassen

Door Barry 31 juli 2021 Leestijd: 3 minuten

Voor heel wat mensen geldt dat ze nog altijd vermoeden dat besparen automatisch leidt tot een bepaald verlies aan comfort in hun woning. Dat is gelukkig helemaal niet correct, in tegendeel. Wij zetten drie zeer eenvoudige tips voor je op een rij.

Er bestaan heel wat interessante manieren om te besparen die niet alleen eenvoudig toe te passen zijn, maar die bovendien ook nog eens op geen enkele manier leiden tot comfortverlies.

1) Met online winkelen bespaar je veel meer dan je denkt

Er zijn heel wat voor- en tegenstanders van online winkelen. Hoe je het echter ook draait of keert er zijn aan winkelen via het internet sowieso tal van interessante voordelen verbonden. In eerste instantie is er natuurlijk het zeer omvangrijke aanbod waar je op kan rekenen. Er bestaat werkelijk geen enkele fysieke winkel waarbij het aanbod zo groot is als online. Dat is echter niet alles.

Daarnaast kan je namelijk ook nog rekenen op de volgende twee extra interessante voordelen:

  1. Je hoeft geen benzine te verrijden wanneer je online gaat winkelen;
  2. Je kan gebruikmaken van één van de vele kortingscodes die er bestaan;

Voor heel wat mensen geldt dat ze bijna dagelijks boodschappen gaan doen bij een fysieke winkel. Dat is uiteraard mogelijk, maar wanneer je daarvoor telkens de auto uit moet halen zal je sowieso geconfronteerd worden met een extra kost. Dit gegeven alleen al zorgt er in de praktijk voor dat je levenskost aanzienlijk kan worden verhoogd terwijl dat eigenlijk helemaal niet noodzakelijk is.

Wil je dus met andere woorden (extra) kunnen besparen op je boodschappen zonder dat je moet inleveren op vlak van kwaliteit en/of comfort? Kies dan zoveel mogelijk voor online winkelen!

Online bestellen

Foto: Door online te bestellen vergelijk je heel snel de prijzen van tientallen webwinkels - van Pixabay

2) Water besparen door enkele eenvoudige aanpassingen in je leven

We springen nog veel te vaak veel te kwistig om met ons water. Veel mensen houden er in de praktijk dan ook geen rekening mee, maar water is door de jaren heen steeds duurder geworden. Dit heeft er toe geleid dat de waterfactuur voor menig aantal mensen aanzienlijk omhoog is gegaan. In het bijzonder omdat velen er niet voor kiezen om hun waterverbruik aan te passen kan dit wel eens leiden tot schrikbarend hoge afrekeningen.

Gelukkig kan dat ook anders. Er bestaan dan ook verschillende manieren om geld te besparen door minder kwistig om te gaan met je waterverbruik. Enkele belangrijke tips waar je rekening mee kan houden zijn alvast de volgende:

  1. Neem een douche in plaats van een bad;
  2. Draai geen halfvolle wasmachines;
  3. Probeer de kraan niet nodeloos lang te laten lopen;

Douchekop

Foto: Een waterbesparende douchekop scheelt je al snel tientallen euro's aan water - van Pixabay

Tijdens het nemen van een bad verbruik je ongeveer 150 liter water. Wanneer je ervoor kiest om een douche te plaatsen welke is voorzien van een waterzuinige douchekop komt dit overeen met tussen de drie en vijf douchebeurten!

Voor heel wat mensen geldt bovendien dat ze ervoor kiezen om de kraan tijdens het tandenpoetsen open te laten staan. Dat is geen goed idee. Ook hierdoor vloeit er op jaarbasis namelijk ongelofelijk veel water zomaar in het riool dat je anders kan uitsparen.

Denk daarnaast ook eens aan energiebesparende witgoed. Samsung heeft bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment aan besparende wasmachines en droger.

3) Houd altijd een actueel boodschappenlijstje bij

De laatste tip is er wederom één die betrekking heeft tot het winkelen. Het wordt dan ook in de praktijk altijd sterk aangeraden om een actueel boodschappenlijstje bij te houden. Dit omwille van twee verschillende redenen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Het bijhouden van een actueel boodschappenlijstje voorkomt miskopen;
  2. Je kan op deze manier zeer eenvoudig actuele promoties mee in overweging nemen;

Voor heel wat mensen geldt dat ze tijdens het boodschappen doen helemaal niet weten wat ze nog allemaal thuis in de kasten of de koelkast hebben staan. Dat is natuurlijk best vervelend. De kans is namelijk zeer groot dat je hierdoor aankopen doet die je eigenlijk nog lang had kunnen uitstellen. Op zich hoeft dit niet meteen een groot probleem te zijn, tenzij het natuurlijk gaat om artikelen met een bepaalde vervaldatum. Dan wordt het al snel een compleet ander verhaal.

Tot slot is het bijhouden van een actueel boodschappenlijstje eveneens interessant omdat je op die manier altijd actuele promoties mee in overweging kan nemen.

Boodschappenlijstje

Foto: Koop alleen wat je echt nodig hebt door een boodschappenlijstje bij te houden - van Pixabay

Zijn er bepaalde interessante kortingen waar je gebruik van kan maken? Dan kan je deze artikelen alvast afstrepen op je boodschappenlijstje. Het bijhouden van een actueel lijstje zorgt er dus met andere woorden niet alleen voor dat je geen overbodige aankopen zal doen, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat je heel wat artikelen kan kopen met een interessante korting!

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen