Winkels

Babydrogist
46 kortingscodes
BookSpot
12 kortingscodes
Winterbanden.nl
7 kortingscodes
TyreCompany
8 kortingscodes
Bergmans Outlet
11 kortingscodes

Onze bezoekers zoeken vaak op deze winkels

3 onverwachts voordelige vakantiebestemmingen voor deze zomer

Door Eva 28 mei 2021 Leestijd: 3 minuten

Er zijn verspreid over Europa best een aantal vakantiebestemmingen terug te vinden waar je op voordelige wijze een vakantie naar kan boeken. Het merendeel van deze plaatsen is op zich wel bekend. Dan denken we bijvoorbeeld vooral aan de badplaatsen in Oost-Europese landen. Deze kunnen de voorbije jaren rekenen op een sterk toegenomen populariteit.

Wat echter wanneer je toch liever in de meer traditionele vakantielanden je zomervakantie wenst door te brengen? Ook in dat geval zijn er altijd verrassend voordelige opties die voor het grijpen liggen. Zelfs sommige vakantiebestemmingen die de reputatie hebben vrij duur te zijn kunnen goedkoper uitvallen. Wij hebben alvast drie aanraders hieronder voor jou op een rijtje gezet.

1) San Sebastian in Spanje

San Sebastian vakantie

Foto: Zurriola Beach in San Sebastian - van Pixabay

De kans is ongelofelijk groot dat deze eerste naam veel mensen met verbazing zal slaan. San Sebastian in Spanje heeft namelijk allerminst de reputatie voordelig te zijn. Dat klopt. Er zijn elk jaar opnieuw heel wat vakantiegangers die met een goed gevulde portefeuille naar deze plaats komen afgereisd, maar dat kan ook zeker anders.

Eerst even een kleine introductie. San Sebastian wordt vaak omschreven als één van de mooiste steden en tevens ook één van de meest uitnodigende gebieden om te vertoeven. Daar is ook niets van gelogen, in tegendeel. Zowel surfers, mensen die er van houden om gewoon lekker te genieten onder de zon als fijnproevers zijn hier allemaal aan het juiste adres. Dit alles zorgt er voor dat er mensen uit alle lagen van de bevolking worden aangetrokken. De toeristische infrastructuur bestaat hier dan ook uit een aangename mix van enerzijds zeer luxueuze accommodaties en anderzijds echt voordelige verblijfadressen. Bekijk bijvoorbeeld de verblijven van La Taha of Booking.com.

Niet alleen zijn er voordelige overnachtingsadressen in San Sebastian terug te vinden, daarnaast hoef je er ook niet te gaan dineren in een restaurant met Michelinsterren (al kan dat zeker wel). Een voorbeeld van een restaurant dat je lekkere en tegelijkertijd toch voordelige gerechten aanbiedt is bijvoorbeeld de pinxtos-bar La Mejillonera. Deze kan je terugvinden in het noorden van de stad.

In de praktijk zijn er ook nog heel wat andere voordelige adressen terug te vinden waar je kan genieten van een mooi diner of bijvoorbeeld een lekkere lunch.

2) De regio Ligurië in Italië

Ligurie vakantie

Foto: Ligurië in Italië - van Pixabay

Italië is globaal gezien een beetje een middenmoot wanneer het gaat om het prijsniveau waar een zomervakantie over kan beschikken. Eén regio staat er om bekend misschien wel extra toegankelijk te zijn voor reizigers met een wat beperkter budget. Dit ondanks het feit dat ze toch over een bijzondere schoonheid beschikt. We hebben het hier dan uiteraard over Ligurië.

Dit mag dan één van de kleinste regio's van het land zijn, het is zonder twijfel ook één van de mooiste. Deze regio bevindt zich aan de kust in het noordwesten van Italië. Wanneer jij iemand bent die eerder houdt van idyllische bergdorpjes dan van stevig uit de kluiten gewassen steden is dit ongetwijfeld een interessante regio om in te vertoeven.

Betekent bovenstaande dat je hier geen leuke steden kan terugvinden om te ontdekken? Zeker niet! Genua is bijvoorbeeld een absolute parel van formaat. De hoofdstraat alleen al wordt hier omgeven door statige paleizen die je maar wat graag zal willen ontdekken. Trek ook zeker even het binnenland in van Ligurië.

Niet alleen liggen de prijzen hier aanzienlijk lager dan aan de kust het geval is, daarnaast tref je hier heel wat leuke watervalletjes en meertjes aan om verkoeling in te zoeken. Verspreid over Ligurië zijn heel wat leuke hotelletjes terug te vinden. Toch is het vaak niet alleen leuker, maar ook voordeliger om een huisje te huren of een kamer in een bed & breakfast te boeken. Bekijk bijvoorbeeld onze Belvilla kortingscode voor onder meer 15% korting op je boeking.

3) De Eifel in Duitsland

Eifel Duitsland vakantie

Foto: De Eifel in Duitsland - van Pixabay

Dat je het helemaal niet ver van huis hoeft te zoeken bewijst ook de Eifel in Duitsland. Maar weinig Nederlanders zijn er zich van bewust dat er net over de grens met Duitsland een vulkanisch gebied is terug te vinden.

Deze regio leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Bovendien is dit een geliefkoosde vakantiebestemming onder avonturiers. Zij kunnen hier niet alleen met de mountainbike komen rijden of kajakken, maar ook raften, zwemmen in één van de vele meren en ga zo maar door. De steeds warmer wordende zomers hebben er voor gezorgd dat ook deze regio door de jaren heen steeds populairder is geworden tijdens de zomer en dat terwijl de prijzen hier echt wel bijzonder schappelijk genoemd kunnen worden.

Een belangrijke reden waarom de Eifel ook steeds vaker wordt getipt als interessante budgetbestemming voor tijdens de zomermaanden is de aanwezigheid van de vele campings.

Door het boeken van een verblijf bij een camping zoals bijvoorbeeld Camping Laacher See kan je niet alleen verblijven op een aantrekkelijke locatie, maar dat ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs. Bovendien worden er met de nodige regelmaat interessante (extra) kortingen aangeboden voor deze regio tijdens de zomer waardoor je zomaar even nog meer kan besparen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen