Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

3 simpele tips om je vakantie deze zomer goedkoper te maken

Door Barry 17 juli 2021 Leestijd: 3 minuten

Voor heel wat mensen geldt dat ze lang moeten sparen voordat ze over de mogelijkheid beschikken om een vakantie te kunnen ondernemen. Speciaal voor jou hebben we alvast drie interessante en toegankelijke tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen om je vakantie goedkoper te maken.

Eenmaal voldoende gespaard voor de vakantie zelf moet er uiteraard ook nog worden gekeken naar de kosten die ter plaatse worden gemaakt. Ook deze kosten kunnen in de praktijk behoorlijk snel oplopen en kunnen een significante impact hebben op het budget dat men voor handen dient te hebben.

Gelukkig bestaan er ook verschillende toegankelijke manieren om je vakantie voordeliger te maken zonder dat je daarvoor moet inleveren op vlak van kwaliteit en/of comfort.

Tip 1: Eet lokaal en ga street food niet uit de weg

De bovenstaande tip is er eentje die zowel voor- als tegenstanders zal kennen. Toch moet het gezegd dat één van de beste manieren om een aanzienlijk bedrag te kunnen besparen tijdens je vakantie is om zoveel mogelijk lokaal te eten.

In het bijzonder de straatkraampjes die voeding verkopen hanteren doorgaans prijzen die je, je hier bij ons nog niet eens zou kunnen voorstellen. Belangrijk op dit vlak is echter wel om rekening te houden met de hygiëne evenals met de kwaliteit van de voeding die je krijgt voorgeschoteld.

Wanneer je street food gaat eten is het dan ook zeker altijd de moeite waard om dit te doen bij kraampjes waar veel mensen bij staan aan te schuiven. Bovendien wordt het aangeraden om na het eten ook altijd een glaasje cola te drinken. Dit kan in de praktijk namelijk goed helpen wanneer er sprake zou zijn van een voedselvergiftiging.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Restaurant korting

Foto: © Pixabay

Ga je toch liever eten in een restaurant? Ook dan bestaan er verschillende manieren om een leuke korting te kunnen scoren op de standaard prijs van je maaltijd.

Het is bijvoorbeeld altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat restaurants die zijn gelegen in het centrum van een stad of dicht bij een populaire bezienswaardigheid altijd hogere prijzen hanteren.

Ga je op zoek naar restaurantjes die wat kleiner zijn en bovendien ook wat verder weg liggen van de toeristische plaatsen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je niet alleen goedkoper kan eten, daarnaast zijn de maaltijden die worden geserveerd ook nog eens veelal (veel) lekkerder.

Vroegboekkorting

Foto: Kan jij ook niet wachten om weer naar het strand te gaan? - van Pixabay

Tip 2: Reis bij voorkeur altijd buiten het hoogseizoen

De ene periode om in te reizen is uiteraard een flink stuk duurder dan de andere. Verschillende zaken kunnen hiervan aan de basis liggen. Het weer kan bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen, maar wat bovendien ook te denken van een vakantieperiode?

Reizen tijdens het hoogseizoen zorgt ervoor dat je zowel rekening moet houden met praktische als financiële nadelen, namelijk:

  1. Het is overal veel drukker waardoor je vakantie zomaar stressvoller kan verlopen;
  2. Niet alleen de prijzen voor de accommodaties, maar ook voor de vluchten liggen hoger;

Uiteraard kan je ervoor kiezen om ook voor het hoogseizoen in te tekenen op een bepaalde aanbieding of korting van een reisorganisatie, maar zelfs ondanks die korting zal je wellicht nog altijd veel meer betalen dan tijdens een andere periode het geval zou zijn.

Wil je dus met andere woorden de prijs van je vakantie zoveel mogelijk kunnen drukken zonder dat er daarvoor moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit en ervaring? Bepaal dan grondig de voor jou beste reisperiode.

Met korting naar het museum

Foto: Boek zoveel mogelijk lokaal - van Pixabay

Tip 3: Boek zoveel mogelijk lokaal en dus niet op voorhand

Natuurlijk is het perfect mogelijk om vanuit Nederland voor aanvang van je reis bijvoorbeeld alle tours te boeken die je wenst te ondernemen. Dit is bijzonder praktisch, want het zorgt ervoor dat je, je daar tijdens je vakantie helemaal geen zorgen om hoeft te maken.

Dat gezegd hebbende is het wel zo dat je in dat geval doorgaans altijd significant meer zal betalen dan wanneer je ervoor zou kiezen om de gewenste tours ter plaatse te boeken. Dit geldt niet in het minst voor landen waar je naartoe op vakantie gaat waar het prijsniveau een stuk lager is gelegen in vergelijking met Nederland.

Bovenstaande geldt ook niet alleen maar voor de tours die je gaat ondernemen. Denk bijvoorbeeld ook maar eens aan de overnachtingen. Veel reizigers boeken op voorhand alleen bijvoorbeeld de eerste één, twee of drie nachten van hun verblijf waarna de rest gewoon ter plaatse wordt geboekt.

Let op, dit brengt ook de nodige risico’s met zich mee. In het bijzonder wanneer je tijdens het hoofdseizoen op reis gaat is het immers perfect mogelijk dat je op alleen maar volzette accommodaties botst. Daar zal je dan ook zeker rekening mee moeten houden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen