Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

4 tips om nooit meer een kortingscode te missen

Door Eva 10 juli 2021 Leestijd: 3 minuten

Webwinkels staan er vandaag de dag om bekend maar wat graag kortingscodes te verstrekken. Dat hoeft ook niet te verbazen. Het de wereld in sturen van kortingscodes zorgt er namelijk voor dat zowel bestaande als nieuwe klanten kunnen worden aangespoord om een nieuwe aankoop te doen.

Ondanks het feit dat de webwinkel een beetje winst verliest als gevolg van het aanbieden van de kortingscode kan dit in de praktijk toch heel wat voordeel met zich meebrengen. Het spreekt voor zich dat ook consumenten het fijn vinden wanneer er kortingscodes worden aangeboden. Toch blijven er heel wat van deze codes elke keer onbenut. Dat terwijl mensen ze wel degelijk kunnen gebruiken. Hoe komt dat precies en vooral hoe voorkom je dat het jou ook overkomt? Dat laten we je graag ontdekken door middel van de tips die we je geven hier in dit blogartikel!

1) Markeer het e-mailadres van je favoriete webwinkels als betrouwbaar

In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat heel wat e-mails die worden verzonden met kortingscodes niet worden gelezen door mensen die ze ontvangen. Dat kan het gevolg zijn van verschillende redenen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat de e-mail per ongeluk wordt verwijderd. Vaak komt het echter zelfs zover niet. Dit is het gevolg van het feit dat spamfilters tegenwoordig vaak zeer strikt worden afgesteld.

Mensen zijn het zat om geconfronteerd te worden met ongelofelijk veel ongewenste e-mails waardoor ze zoveel mogelijk mails er tussenuit willen halen. Dit is natuurlijk logisch, maar kan in de praktijk dus ook nadelen met zich meebrengen.

Om bovenstaand probleem te voorkomen wordt het sterk aangeraden om e-mails die afkomstig zijn van je favoriete webwinkels steeds te markeren als betrouwbaar. Op deze manier voorkom je dat ze automatisch terecht zullen komen in de map met ongewenste e-mails waardoor je ze mogelijks mist.

Krijg korting via de nieuwsbrief

Foto: Krijg korting via een nieuwsbrief van een winkel - van Pixabay

2) Meld je alleen aan voor echt interessante kortingscodes

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat je, je eigenlijk alleen maar zou moeten aanmelden voor nieuwsbrieven die worden verzonden door je favoriete webwinkels. Voor heel wat mensen geldt tegenwoordig dat ze zich aanmelden voor de nieuwsbrieven van zoveel mogelijk verschillende webshops. De kans is echter ongelofelijk groot dat je net hierdoor de echt interessante aanbiedingen mist.

Wie heeft er nu namelijk tijd (en zin) om elke dag tientallen promotiemails door te nemen? Het kan omwille van deze reden interessant zijn om iets selectiever te zijn bij het bepalen van de webwinkels waarvan je graag promotionele e-mails wil ontvangen.

Is het voor jou moeilijk om een keuze te maken tussen de webwinkels waarvan je wel en waarvan je niet de nieuwsbrief wil ontvangen? Dan kan deze extra tip je mogelijks helpen. Stel jezelf bijvoorbeeld gewoon eens de vraag bij welke webwinkels je eerder al aankopen hebt gedaan. Er zullen vast nieuwsbrieven zijn die je ontvangt van shops waar je nog nooit ook maar één bestelling bij hebt geplaatst.

Wellicht zijn deze voor jou dan ook minder interessant waardoor je er goed aan kan doen om je voor deze nieuwsbrieven af te melden. Zo zie je snel terug de bomen door het bos!

Profiteer met deze kortingscodes

3) Laat aanbiedingen ook naar je telefoonnummer versturen

Wil je er echt zeker van zijn dat je geen enkele aanbieding of kortingscode van je favoriete webwinkel(s) over het hoofd ziet? Dan kan je er bij menig aantal webwinkels eveneens voor kiezen om de promotie in kwestie naar je telefoonnummer te laten versturen. Je ontvangt dan een sms-berichtje.

Dit is voor veel mensen interessant omdat ze per dag uiteraard veel minder sms-berichten ontvangen dan e-mails. Het spreekt voor zich dat het wel belangrijk is om dit alleen maar te doen voor de webwinkels die voor jou echt interessant zijn. Wanneer je alle webwinkels gaat vragen om hun laatste nieuwe kortingscode ook via sms te versturen schiet dit eigenlijk haar doel een beetje voorbij. Hoe dan ook kan ook dit zeker en vast helpen om te voorkomen dat je bepaalde voor jou interessante kortingen onverhoopt toch over het hoofd ziet.

Kortingscode

Foto: Minder afrekenen met een kortingscode - van Pixabay

4) Bezoek regelmatig een website als Ikzegkorting.nl

De laatste tip is misschien nog wel de interessantste van allemaal. Het loont namelijk zeer de moeite om regelmatig even een bezoekje te brengen aan een website zoals Ikzegkorting.nl. Op deze website verzamelen we voor jullie de interessantste aanbiedingen en kortingscodes van de beste webwinkels van Nederland.

Door vaak de respectievelijke pagina’s van jouw favoriete webshops te bezoeken kan je dan ook voorkomen dat je een interessante korting misloopt. Bovendien beschik je bij ons uiteraard ook over een handig overzicht waardoor je helemaal niet veel tijd en moeite moet stoppen in het opzoeken van de beste kortingen.

Hoe dan ook, is het jou al eens overkomen dat je één of meerdere interessante kortingscodes over het hoofd hebt gezien? Dan kunnen de tips in dit blogartikel ervoor zorgen dat de geschiedenis zich op dit vlak niet gaat herhalen!

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen