Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

8 tips om te besparen op make-up

Door Eva 30 september 2022 Leestijd: 3 minuten

Ben je geobsedeerd door make-up maar kun je niet veel uitgeven aan cosmetica? Je bent niet de enige. Make-up is makkelijk om veel geld aan uit te geven. Lees verder als je wilt weten hoe je minder geld kunt uitgeven aan make-up en er toch fantastisch uit kunt zien.

Er is niet maar één kleur lippenstift. Er zijn er honderden. En nog meer als je kijkt naar matte vs vloeibare lippenstift vs gloss. Extrapoleer dat over elk beauty item en het is makkelijk te zien waarom je zoveel make-up hebt. Als je krap bij kas zit, zijn schoonheidsitems vaak de eerste dingen waar je op bezuinigt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Hier volgen mijn beste tips en trucs om geld te besparen op make-up.

Fix kapotte make-up in plaats van het weg te gooien

In plaats van je gebarsten en aangekoekte poeders en oogschaduw weg te gooien, spuit je er een beetje alcohol overheen en gebruik je een kwastje om het glad te strijken. Zodra de alcohol verdampt is, is je make-up barst vrij en klaar om opnieuw te gebruiken.

Als de make-up echt gebarsten is, kun je het in een klein potje schrapen om het in plaats daarvan met een make-upkwast te gebruiken.

Korting op make-up

Influencers en bloggers volgen

Als je nog niet begonnen bent met het volgen van een aantal van je favorieten, doe het dan nu. Veel van deze influencers spenderen veel tijd in de wereld van cosmetica en hebben meer dan alleen kennis te bieden. Ze hebben vaak affiliate deals met specifieke merken of retailers en in hun zoektocht om het woord te verspreiden over make-up tips en trucs, delen ze kortingen met jou. Volg influencers op sociale media om kortingen te krijgen en geld te besparen op make-up.

Gebruik wat je al hebt

Velen van ons laten onze make-up of toiletartikelen in de steek nog voor we ze gebruikt hebben, omdat we er iets niet lekker aan vinden. Zo kun je bijvoorbeeld tandpasta weggooien die net iets te veel naar zuiveringszout smaakt. Het kan ook zijn dat je toiletartikelen in de kasten of de linnenkast hebt liggen die je vergeten bent te kopen. Doorzoek je huis en vind bruikbare make-up producten en toiletartikelen, en gebruik ze volledig voordat je nog meer producten koopt.

Koop in bulk of gezinsformaat

Het is gebruikelijk om in bulk te kopen of de grootste maat te kopen die beschikbaar is, zodat je geld bespaart. Als je dit doet voor al je cosmetica, zie je hoe de besparingen snel oplopen. Zorg ervoor dat je de prijs per eenheid controleert wanneer je het grootste formaat koopt. Soms rekenen winkels met opzet meer voor de grootste maten, omdat ze weten dat klanten automatisch denken dat ze de beste deal kunnen krijgen voor de gezinsmaat.

Downgrade naar minder dure merken

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen denken dat ze shampoo van salonkwaliteit of make-up van een warenhuis moeten kopen. Als je altijd dure merkproducten hebt gebruikt, realiseer je je misschien niet dat er veel goede, goedkope merken bestaan. Daag jezelf uit om een product te downgraden, om te zien of het goedkopere product een aanvaardbare vervanging is.

Plan vooruit voor de uitverkoop van cosmetica

Als je weet dat je favoriete winkel of merk heeft een grote verjaardag verkoop elk jaar, of je weet dat er een speciale vakantie komt, is de beste tijd om de verkoop te raken, plan voor je verkoop om meer geld te besparen op je cosmetica. Wanneer de uitverkoop begint, koop dan twee van je favorieten, vooral grote artikelen zoals foundations of kwasten. Bespaar geld op make-up door je uitgaven op voorhand te plannen.

Shoppen bij discountwinkels

Dit klinkt misschien als een voor de hand liggende tip, maar als u geld wilt besparen op cosmetica, vergeet dan niet om naar discountwinkels te gaan. Discountwinkels zijn geweldige plekken voor meer dan alleen kleding. Ja, ze hebben zelfs een cosmetica- en schoonheidsafdeling. Kijk de volgende keer dat je er bent eens welke geweldige aanbiedingen je tegenkomt in je plaatselijke winkel. Het kunnen artikelen zijn die net niet verkocht werden, of misschien is je favoriete kleur niet meer zo populair. Shop bij discountwinkels om te besparen op make-up.

De beste make-up deals

Recycle lege make-up potjes

Je hebt gehoord over de afvalepidemie die we hebben door onze neiging om dingen weg te gooien, of over de problemen die ontstaan door plastic dat maar één keer wordt gebruikt. Sommige cosmeticabedrijven spannen zich in om dit tegen te gaan. Niet alleen strijden ze tegen afval, maar ze belonen klanten ook voor het recyclen van hun lege verpakkingen. Dit is goed nieuws voor jou, want het kan kortingen of freebies zoals gratis lippenstift betekenen. Ga bij je favoriete merken na of ze beloningen voor recycling aanbieden. 

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 23 september 2022

Uit eten met korting, hoe doe je dat?