Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

8 tips om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan

Door Eva 7 oktober 2022 Leestijd: 3 minuten

Droom je er deze zomer urenlang van om op reis te gaan, maar weet je niet zeker of je dat met je banksaldo kunt betalen? Het verkennen van exotische oorden hoeft geen fortuin te kosten en je hoeft zeker niet de loterij te winnen om de wereld rond te reizen - niet als je weet hoe je op je centen moet letten. We hebben een aantal beproefde tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen een vakantie met een budget te plannen.

Bedenk een plan

Spontaan reizen is geweldig, als je de luxe van tijd en geld over hebt. Maar als je met een budget reist, is het eerste wat je moet doen een plan maken. Je hoeft geen strak reisschema van uur tot uur te hebben, maar je moet op zijn minst een idee hebben van hoe lang je in elke stad of land zult doorbrengen, en de route kennen die je epische avontuur zal nemen. Minder aan het toeval overlaten betekent minder onverwachte uitgaven; last-minute vluchten en accommodatie zijn vaak veel duurder.

De beste vakantiedeals

Verwijder je cookies

Vraag je je af waarom die voordelige vluchten die je laatst online hebt bekeken, verdwenen zijn? Reisorganisaties houden bij hoe vaak gebruikers hun site hebben bezocht en op bepaalde aanbiedingen hebben geklikt. Wis je cookies, cache en de geschiedenis van je internet browser om de beste deals aangeboden te krijgen.

Denk serieus na over een reisverzekering

Zet een reisverzekering bovenaan je prioriteitenlijst voor op reis. Als je gedekt wilt zijn in het geval dat je het Coronavirus oploopt voor/op je reis, sluit dan een reisverzekering af voor jou en je gezin en je kunt je onkosten terugkrijgen. Wees je ervan bewust dat niet alle verzekeraars dekking bieden voor Covid-19, dus lees de voorwaarden goed door.

Vermijd extra kosten tijdens de vlucht

Als je met een goedkope luchtvaartmaatschappij vliegt, kan het zijn dat je goedkope vluchtprijzen al snel in het niet vallen bij een groeiende lijst van extra kosten die je moet betalen. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om extra te betalen voor het reserveren van een stoel, zodat je zeker weet dat je bij je vrienden en familie kunt zitten. Maar in andere gevallen kun je aankopen zoals drankjes, eten en oordopjes gemakkelijk vermijden als je er zeker van bent dat je die zelf meebrengt. Je kunt ook je eigen eten meenemen door de veiligheidscontrole, dus sla voor vertrek een voorraadje sandwiches in om buitensporige prijzen te vermijden.

Reis met de bus of trein in plaats van met het vliegtuig

Als je een langere reis niet erg vindt en je reist niet al te ver, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar treinen en (durven we te zeggen) goedkope touringcars in plaats van naar het buitenland te vliegen. Vooral als je naar Frankrijk of België gaat, bekijk dan de aanbiedingen - je weet nooit wanneer je een koopje kunt scoren. En je kunt het reizen ook een deel van je vakantie laten zijn en gaan interrailen door Europa.

Reizen buiten het seizoen

Indien mogelijk, vermijd reizen tijdens de schoolvakanties, dit is wanneer de reisindustrie de prijzen verhoogt om te profiteren van gezinnen die alleen tijdens deze weken kunnen reizen. Onderzoek de beste tijd om je gewenste bestemming te bezoeken, en reis dan net voor of na deze data. Dit is een ideaal seizoen, waarin je nog steeds een geweldige reis zult hebben, maar misschien zal de zon niet zo fel schijnen (en, aan de positieve kant, zal het niet zo heet zijn). Hotels en luchtvaartmaatschappijen verlagen hun prijzen om klanten aan te trekken in deze tijd.

Bespaar op je vakantie met deze tips

Reis met vrienden voor kortingen bij groepsboekingen

Geen vakantie van je leven zou compleet zijn zonder je beste vrienden om het mee te delen - en met hen reizen als een groep kan de kosten ook omlaag brengen. Kamers delen en in groepen boeken kan vaak de kosten drukken - of nog beter, als je vrienden in het buitenland hebt wonen, kun je bij hen logeren. Maar we zouden niet aanraden om oude bekenden mee op vakantie te nemen alleen maar om de kosten te drukken. Als je niet goed met elkaar kunt opschieten, kan dit een rampzalig effect hebben op je tijd weg - blijf bij vrienden waarvan je weet dat je er goed mee kunt reizen.

Vermijd toeristische hotspots

Denk er goed over na om een vakantie te boeken naar een populaire badplaats, want de prijzen liggen vaak hoger dan in minder bekende plaatsen. Niet alleen geniet je waarschijnlijk van meer rust, je zult ook meer geld in je zak hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 30 september 2022

8 tips om te besparen op make-up

Bespaartips 23 september 2022

Uit eten met korting, hoe doe je dat?