Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

9 manieren hoe ook jij online geld kunt verdienen

Door Barry 24 april 2021 Leestijd: 5 minuten

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo: je kunt heel eenvoudig veel geld verdienen online. Sterker nog, talloze mensen doen het elke dag. Van onafhankelijke digitale nomaden tot slimme marketing experts die ondernemers een handje helpen: er zijn talloze zakelijke ideeën die je prima zelf kunt toepassen. In dit artikel vind je tien manieren om online geld te verdienen.

Tip 1: Gebruik dropshipping

Geld verdienen terwijl je thuis in een joggingpak achter een laptop zit: het is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding en niet te vergeten, een goed idee. Een van de meest succesvolle manieren om online geld te verdienen is het gebruik van dropshipping. Dit is een businessmodel waarbij je items verkoopt aan de consument zonder de verantwoordelijkheid voor de opslag en verzending. Deze laatste taak neemt het bedrijf waarvan je de producten aanbiedt op zich,

Veel succesverhalen
Dropshipping heeft een enorme aantrekkingskracht op ondernemers, en dat is niet zo gek. Je kunt er een heel mooi inkomen mee genereren. Succesverhalen over hoe iemand duizenden euro’s verdiende in een paar weken zijn geen gebakken lucht. Als je dropshipping goed aanpakt kun je echt heel succesvol zijn.

Maak gebruik van een goede dropshipping leverancier
Om succes te boeken moet je gebruik maken van een goede dropshipping leverancier. Oberlo dropshipping is daar een uitgelezen voorbeeld van. Het geeft je toegang tot talloze producten die je in je winkel kunt opnemen. Bovendien kun je met Oberlo's toolkit foto's van artikelen zelf uitkiezen, artikelbeschrijvingen aanpassen en je digitale business een persoonlijk tintje geven.

Tip 2: Haal je creativiteit uit de kast met Print-on-Demand

Print-on-Demand is ook een populaire keuze wanneer het gaat om online verdienen. Dit is een aantrekkelijke optie voor grafisch ontwerpers. Via een website kunnen ze kleding en andere producten ontwerpen. Op de site zijn speciale-lay outs beschikbaar die grafisch ontwerpers mogen gebruiken. Het is de ideale manier om online geld te verdienen én om een bekend merk voor je bedrijf te ontwikkelen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Print-on-Demand?
Print-on-Demand is vergelijkbaar met dropshipping in de zin dat je geen voorraad nodig hebt en dat je de producten niet zelf hoeft te verzenden naar de consument. Toch zijn er ook een aantal verschillen. Via Print-on-Demand kun je de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Bij dropshipping is dit niet het geval. Ten tweede zijn de verzendkosten die je moet betalen bij Print-on-Demand vrij hoog. Dit vormt voor sommige ondernemers een blokkade, tenzij ze hogere prijzen vragen voor hun producten. Soms helpt het ook om grotere hoeveelheden producten te bestellen. In dat geval ontvang je ‘bulk korting’.

Aanbieders van Print-on-Demand
Wat betreft aanbieders van Print-on-Demand heb je tegenwoordig zeer veel keuzes. Printify of Printful zijn fantastische aanbieders die klanten van over de hele wereld helpen met hun eigen kledinglijn.

Verdien geld met Print on Demand

Foto: Pixabay

Tip 3: Publiceer een Ebook

Zelf een e-book schrijven: het klinkt interessant, maar kost veel tijd. Gelukkig is ook daar een oplossing voor. Je kunt een schrijver inhuren voor je ebook, een grafisch ontwerper voor het ontwerp van de omslag of een freelancer die het ebook voor je opmaakt. Op die manier heb je er zo min mogelijk werk aan. Het is het beste als je je richt op trefwoorden die gebaseerd zijn op populaire zoekopdrachten op Amazon. Denk bijvoorbeeld aan de Keyword Tool, waarmee je de woorden kunt vinden die mensen gebruiken tijdens het zoeken. Maak daar vervolgens een titel omheen.

Hoe breng je een e-book op de markt?
Om online geld te verdienen met de verkoop van ebooks, kun je het op een aantal manieren op de markt brengen. Zo is het een goed idee om je e-book een paar dagen gratis weg te geven. Dit helpt je om een tijdje hoog in de zoekresultaten te staan en reviews te krijgen. Uiteindelijk kom je op die manier beter in de betaalde zoekresultaten.

Tip 4: Begin een blog

Bloggen is een zeer populaire manier om online inkomen te genereren. We raden aan om een blog site over een niche te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan een blog over een bepaald type auto of een specifiek product. Focus je op dit onderwerp en bouw in de loop van de tijd een trouwe aanhang op.

Hoe verdien je geld met bloggen?
Er zijn tal van manieren om online geld te verdienen bloggen. Zo kun je links in uw blogberichten opnemen of je aanmelden bij Google AdSense. Vervolgens plaats je advertenties op een tactische plek op je blog. Met gesponsorde artikelen kun je geld verdienen aan specifieke merknamen. Of verkoop digitale of fysieke producten op hun website verkopen. Bouw hoe dan ook autoriteit op door inhoudelijk sterke blogs te schrijven. Dit zorgt ervoor dat je op een bepaald moment mooie deals met bedrijven kan sluiten en nieuwe en goed betalende klanten krijgt.

Schrijf in alle rust een eBook en verdien met de verkoop

Foto: Pixabay

Tip 5: Richt een YouTube-kanaal op

Steeds meer mensen besluiten een eigen YouTube kanaal op te richten. Heel leuk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet je YouTube kanaal zich richten op een enkele niche. Alleen dan kun je een sterk en loyaal publiek opbouwen. Een van de voordelen van YouTube is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Maak bijvoorbeeld make-up tutorials, stream video spelletjes of recenseer producten. Of misschien geef je de voorkeur aan educatieve YouTube video’s of grappige filmpjes. Kies hoe dan ook voor een onderwerp waarvan je denkt dat er publiek voor is.

Maak aantrekkelijke inhoud
Het geheim van geld verdienen op YouTube is om inhoud te maken die mensen willen hebben en die educatief of amusant is. Gebruik een geestige kop gebruiken om mensen te verleiden om te kijken en/of trefwoorden die zijn geoptimaliseerd voor YouTube-zoekopdrachten. Denk echter niet dat je meteen op de eerste dag geld verdient met YouTube. Je moet namelijk minstens 1.000 abonnees hebben om geld te gaan verdienen met YouTube advertenties.

Tip 6: Word een influencer

Het opbouwen van een persoonlijk merk kan je ook helpen om online geld te verdienen. In 2019 verdiende Cristiano Ronaldo maar liefst 975.000 dollar voor slechts één gesponsorde Instagram-post! Daarmee werd de voetballer de best betaalde influencer ter wereld. Hoewel het misschien lijkt alsof realitysterren, zangers en atleten de grootste influencers zijn, verdienen ook kleinere influencers tegenwoordig veel geld op social media.  

Welke manieren zijn er om geld te verdienen als influencer?
Om geld te verdienen als een influencer kun je geld vragen voor gesponsorde berichten, je eigen online winkel maken en producten verkopen. Of plaats affiliate links in je bio, verkoop foto’s en probeer advertenties op je eigen podcast te verkopen. Succesvolle influencers worden regelmatig betaald als merkambassadeur en/of krijgen geld om op evenementen te verschijnen.

Tip 7: Maak een online cursus

Het zal je verbazen hoeveel mensen geld verdienen met hun eigen online cursus. Het is leuk om te maken en leerzaam voor anderen. Om een populaire en succesvolle cursus te maken, kun je het beste naar andere cursussen over jouw onderwerp kijken. Kijk vervolgens naar de recensies. Wat zijn de aspecten die mensen prijzen en wat vinden ze een minpunt? Probeer iets te maken dat beter is dan wat er al is. Concentreer je op het maken van inhoud die de grootste klachten oplost, terwijl je de positieve aspecten waar mensen zo lovend over zijn nabootst.

Waar kun je een online cursus verkopen?
Het platform waarop je je cursus verkoopt zal bepalen hoe je het beste geld kunt verdienen. Als je je cursus op Udemy verkoopt, hoef je niet veel te doen om hem te promoten. Je kunt het bijna instellen en vergeten. Misschien kun je de cursus promoten op een paar blogs of op je eigen website. Als de cursus echter op je eigen website wordt gehost, is het een goed idee om advertenties te plaatsen om de cursus te promoten. Je kunt ook een e-maillijst opbouwen, zodat je toekomstige cursussen kunt blijven promoten bij de mensen die al eerder deelnamen aan je online cursus.

Tip 8: Word freelancer

Tegenwoordig bestaat er een lange lijst van websites voor elke industrie van freelance banen. Denk bijvoorbeeld aan creatieve job boards, maar ook op algemene freelance internet sites zoals Fiverr, Freelancer.nl en Upwork.

Tip 9: Maak een app

Ben je geen software ontwikkelaar? Dan is het maken van een app erg lastig. Maar wanhoop niet. Er is namelijk een methode om een app te laten maken waarbij je geen programmeervaardigheden nodig hebt. De oplossing? Freelance platforms waar je freelance en betaalde software ontwikkelaars kunt inschakelen om apps te laten ontwikkelen, zoals Stack Overflow Talent, Toptal en Upwork.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen