Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Acht rijksten op aarde bezitten evenveel als 3,6 miljard armste mensen

Door Barry 16 januari 2017 Leestijd: 0 minuten

De rijkste acht mensen ter wereld bezitten evenveel vermogen als de 3,6 miljard armste mensen, meldt ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib maandag.

In het rapport dat wordt gepresenteerd aan de vooravond van het World Economic Forum blijkt dat het gat tussen arm en rijk met het jaar groter wordt.

Door het toevoegen van nieuwe data zijn de onderzoekers erachter gekomen dat de verdeling van rijkdom slechter uitpakt voor het arme deel van de bevolking. De armste helft heeft namelijk nog minder vermogen dan aanvankelijk werd gedacht.

De acht rijkste mensen, met als koploper Microsoft-oprichter Bill Gates (75 miljard dollar), bezitten gezamenlijk zo'n 426,2 miljard dollar (ruim 401 miljard euro). Dat is evenveel als de 3,6 miljard armsten van de wereld. Een jaar geleden stelde Oxfam Novib nog dat de 62 rijksten zoveel vermogen hadden.

Europa komt er redelijk 'goed' van af in het onderzoek. De rijkste 10 procent van de Europeanen bezit 51,2 procent van het totale wereldrijkdom. Oxfam Novib waarschuwt overheden dat ongelijkheid kan leiden tot politieke onvrede en instabiliteit.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 18 januari 2017

Hoe gebruik je een kortingscode?