Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Aftersun, bodylotion: welk 'zonproduct' is beter voor jou deze zomer?

Door Eva 4 augustus 2021 Leestijd: 2 minuten

Na een lekkere dag in de zon te hebben gezeten kom je erachter dat je bent verbrand. Wat is er dan fijner om een verkoelend effect op de huid te hebben. Maar wat is verstandiger om te smeren: een aftersun of een bodylotion? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Bodylotion

Een bodylotion is een crème speciaal gericht op je body, kortom je lichaam. Vaak zitten deze crèmes vol voedende bestandsdelen die zorgen voor een gehydrateerde huid. Er zijn verschillende soorten, waarbij de ene zich meer focust op een zachte huid en de ander juist om de huid te verstevigen. Daarnaast kun je uit talloze bodylotions kiezen omdat ze allemaal hun eigen geur hebben.

Aftersun

Het woord aftersun spreekt eigenlijk voor zich, na de zon. Wanneer je dus in de zon bent geweest kan je huid wel wat verzorging gebruiken. Aftersun producten geven verlichting en verkoeling op de huid. Vaak zitten deze boordevol antioxidanten die je huid hydrateren en voeden.

Aftersun aanbieding

Foto: Voorkomen is beter dan genezen, smeer jezelf geregeld in - van Pixabay

Wat gebruik ik na het zonnen

Je zou denken dat het weinig uitmaakt welke van de twee je nu kiest om je huid te verzorgen. Toch zit er een klein verschil in waar je op moet letten. Dat een bodylotion een beetje verkoeling brengt op je zongebruinde huid is duidelijk, maar vaak kan een bodylotion een vette laag achterlaten.

Doordat er vet zit in de bodylotion, houdt het de warmte in je huid. Omdat je lichaam al warm aanvoelt vanwege het zonnen, wil je juist van die warmte af.  Je kunt dus wel kiezen voor een bodylotion, maar je moet altijd even naar de ingrediëntenlijst kijken. Wanneer je het woord aqua erop ziet staan is het een veilige keuze. Dit betekent dat de bodylotion op waterbasis gemaakt is en dat hij verkoelt en verzacht.

Naast het woord aqua zoek je naar het woord antioxidanten of glycerine. Wanneer dit erop staat kun je dus zowel bodylotion als een aftersun kiezen, omdat de werkzame bestanddelen zo goed als hetzelfde zijn.

Voorzorgsmaatregelen

Het beste is natuurlijk om van tevoren maatregelen te nemen zodat je niet verbrandt. Kies voordat je in de zon gaat een zonnebrand met een hoge SPF en smeer jezelf om de 2 uur opnieuw in. Smeer jezelf ook in als je alleen in de schaduw blijft en zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft.

Andere middeltjes

Naast het smeren van een bodylotion op aqua basis of een aftersun, kun je nog een paar dingen doen om je huid snel te helpen herstellen. Een douche nemen met lauw water kan je lichaam wat verkoeling brengen. Wees wel voorzichtig met het afdrogen want wrijving kan wat pijnlijk zijn.

Zorg ervoor dat je genoeg drinkt zodat je vochtgehalte goed blijft. Smeren met aloë vera kan ook lekker verkoelend werken en biedt verlichting. Mocht je zo verbrand zijn dat je blaasjes op je lichaam krijgt, probeer er dan zoveel mogelijk vanaf te blijven. Als je eraan gaat zitten dan kan dit op den duur littekens veroorzaken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen