Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Baby op komst? Zo kies je het beste aankleedkussen

Door Eva 15 februari 2022 Leestijd: 2 minuten

Voordat je baby ter wereld komt zal je veel spulletjes nodig hebben. Een van deze dingen uit de babyuitzet is een aankleedkussen. Het is wel een klein onderdeel ervan maar het is denk ik wel een van de belangrijkste. Je gaat dit aankleedkussen namelijk elke dag gebruiken. En zelfs meerdere keren per dag. Veel aanstaande moeders vragen zich af waar zij op moeten letten bij het kopen van een aankleedkussen. Daarom hier enkele tips voor een aankleedkussen.

Een aankleedkussen

Een aankleedkussen wordt vaak gebruikt bij het verzorgen van je baby. Als je de baby verschoont maar ook als je de baby andere kleertjes wilt aandoen. Om die redenen heb je een aankleedkussen nodig. Het wordt ook soms een verschoonkussen genoemd. De meeste aankleedkussens hebben een openstaande rand waardoor jouw baby er niet vanaf rolt. Het binnenste van het aankleedkussen is gemaakt van schuimrubber en de buitenkant heeft een vochtafstotend materiaal op zich. Het is ook wel nodig want het aankleedkussen zal niet altijd droog blijven. De afmetingen en de vorm zijn vaak hetzelfde. Meestal hebben ze een afmeting van 70 × 50 cm met een dikte van 10 cm.

Wanneer ga je een aankleedkussen gebruiken?

Je weet al inmiddels dat je het aankleedkussen gebruikt voor je baby te verschonen of voor het aan te kleden. Maar je kunt het aankleedkussen ook voor andere handige dingen gebruiken. Het is heel gemakkelijk om je baby met de hand te wassen als die op het aankleedkussen ligt. Je baby zal dan comfortabel liggen en tevens veilig. En als je baby uit het badje komt kan je het ook op het aankleedkussen leggen zodat jij jouw baby kan afdrogen zonder je zorgen te hoeven maken dat die er afrolt.

Een aankleedkussen is een van die items die onmisbaar zijn als je een baby krijgt.Een aankleedkussen is een van die items die onmisbaar zijn als je een baby krijgt.

Welke aankleedkussens heb je?

Je zou kunnen kiezen voor een aankleedkussen van Moomu. Deze heeft niet echt een standaard vorm. Dit aankleedkussen heeft hogere randen waardoor jouw baby veilig erin zal liggen dit is ook een optie voor als je baby wat ouder is. Want naarmate de kleintjes ouder worden gaan ze ook meer tegenstribbelen en dan loop je niet de kans dat jouw baby er af zal vallen. Doordat het aankleedkussen van boven naar beneden wat afloopt ligt je baby met het hoofd wat hoger. Dit kan fijn zijn voor je baby want plat op de rug liggen vinden ze al vaak niet prettig.

Een ander aankleedkussen is een standaardmodel en die is van de Hema. Het is een betaalbaar aankleedkussen en deze wordt denk ik het vaakst gekocht door ouders. En dan heb je nog de verschoonmand. Wil je iets anders als alleen standaard aankleedkussens zou dit ook goed kunnen passen in jouw kinderkamer. Het wordt ook wel de Mozesmand genoemd.

Extra tips die handig kunnen zijn

Heb je een groot huis met verdiepingen dan zou je kunnen nadenken over meerdere aankleedkussens. Zeer handig omdat een baby vaak verschoond moet worden. Voor 5 euro kan je bij de Hema aankleedkussenhoezen krijgen. Leg het aankleedkussen altijd op een harde ondergrond.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen