Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Bespaar op de sportschool en maak thuis sporten aantrekkelijk

Door Eva 15 september 2021 Leestijd: 2 minuten

Als je het niet zo hebt op de sportscholen en een rondje hardlopen is ook niet echt iets voor jou, dan zou je er eens over na kunnen denken om lekker thuis te gaan sporten. Dat is een prima alternatief waar je in je eigen vertrouwde omgeving toch lekker bezig kan zijn. Het grootste probleem is echter de motivatie. We geven eerlijk toe dat het best lastig is om jezelf te motiveren en gemotiveerd te blijven. Met deze tips hopen we dat je genoeg gemotiveerd bent en blijft, zodat je met veel plezier lekker thuis kan sporten.

Vind de workout die het best bij je past

Als je aan sport wil gaan doen, dan is het erg belangrijk dat je iets gaat doen wat je leuk vindt, anders is het bij voorbaat een verloren zaak. Vraag jezelf dus af, wat jou nou leuk lijkt om te gaan doen. Struin het internet af naar workouts en je zal zien dat je een workout tegenkomt die jou op het lijf is geschreven.

Plan je workouts

Omdat je thuis sport, is het heel makkelijke om toch even iets anders te gaan doen. Daarom is het verstandig om je workout in te plannen op vaste dagen en tijden. Daardoor weet je wanneer je gaat sporten en kan je daar met andere dingen rekening mee houden.

Maak ruimte

Ruimte kan ook vaak een probleem zijn en oké, je hebt niet de ruimte van een sportschool, maar vaak hebben we meer ruimte dan we denken. Een lege plek in de garage of op zolder is al snel genoeg om wat te kunnen doen. Een andere optie is om te kijken welke ruimte je wél hebt en kijk of je daar de workout van je eerste keus kan doen en anders zal je een ander soort workout op moeten gaan zoeken die je op die ruimte wel kan gaan doen.

Kies je sportoutfit

Geen idee waarom dat zo is, maar als je in een passende outfit gaat sporten, is het net of het allemaal een stuk beter gaat. Op zich toch eigenlijk helemaal niet zo vreemd, want in het dagelijks leven willen we er ook goed uitzien en kleding aan waar je zelfverzekerd van wordt. Doe dus een leuke outfit aan, waar jij je helemaal geweldig in voelt.

Deel het met anderen

Je prestaties eventueel delen met andere is prima, maar doe dat alleen bij een positief resultaat. Ga ook niet van tevoren op social media roepen dat je eens flink gaat sporten, want als het niet helemaal loopt zoals je zou willen, word je daar heel snel op afgerekend. Deel dus alleen je positief behaalde resultaten, zodat je daar je complimentjes voor in ontvangst kan nemen en daar lekker gemotiveerd van raakt.

Doe minstens de helft

Ook al is het zo’n dag dat niets goed gaat en je hebt totaal geen zin om te gaan sporten, probeer dan op zijn minst de helft van je normale workout te doen, dat is tenslotte meer dan niets.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen