Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Tips om te besparen op je nieuwe winteroutfit

Door Eva 1 januari 2022 Leestijd: 3 minuten

Een nieuw seizoen, een nieuwe look? Als je elk jaar bij het aanbreken van een nieuw seizoen zin hebt om jezelf in een nieuwe outfit te steken, dan lopen de kosten behoorlijk op. Heb je zin in een nieuwe winteroutfit? Het leven is een stuk minder stressvol als je je niet steeds druk hoeft te maken over geldzaken. Besparen en slim gebruikmaken van kortingen is een goed begin. Lees hier onze tips om te besparen op je nieuwe winteroutfit.

Kijk eens naar je uitgavepatroon voor kleding

Een goede tip om te leren besparen, is door je uitgavepatroon voor kleding onder de loep te nemen. Maak een overzicht van alle uitgaven, die je in een jaar hebt gedaan aan kleding. Je schrikt misschien als je alle bedragen bij elkaar optelt. Kijk ook eens naar de specifieke kledingstukken. Heb je ze vaak gedragen, zaten er veel impulskopen of miskopen tussen, had je ze echt nodig en vind je deze kleding nog steeds geweldig? Grote kans, dat je te veel hebt uitgegeven. Neem deze inzichten mee als je gaat shoppen naar een nieuwe winteroutfit.

Pin je kledingbudget

Kun je het niet laten of is het echt nodig om een nieuwe winteroutfit te kopen? Bereken dan hoeveel geld je hiervoor vrij kunt maken, zonder dat je in de knel komt met je budget. Spreek met jezelf een kledingbudget af en houd je hier strikt aan. Bedenk wat je echt nodig hebt. Zo dwing je jezelf om keuzes te maken en om naar creatieve oplossingen te zoeken. Het kan ook een goed idee zijn om je kledingbudget te pinnen. Dat helpt veel mensen om zich ook werkelijk aan hun budget te houden.

Vrouw in de winter, kledingGa voordat je nieuwe kleding koopt eens door je kledingkast, misschien heb je al wel een paar toffe items hangen van eerdere jaren

Ga voor het shoppen eens door je kledingkast

"Ik heb niets meer om aan te doen!" Het is een veelgehoorde noodkreet, maar is dit ook echt het geval. Haal al je kleding voor de winter uit de kast. Ongetwijfeld zul je ontdekken, dat je meer leuke kledingstukken hebt, dan je dacht. Kom je kleding tegen, waarvan je zeker bent dat je die niet meer aandoet? Probeer deze dan online te verkopen.

Of misschien is er een tweedehandskledingwinkel in de buurt, waaraan je de kleding kunt verkopen. Het geld dat je hiermee binnenhaalt, kun je gebruiken voor je nieuwe winterkleding! Als je daarnaast ook nog eens op zoek gaat naar kortingscodes, bespaar je nog meer!

Wacht met winkelen tot na de feestdagen

Hoewel de decembermaand enorm uitdaagt om lekker te winkelen, is het vanuit financieel oogpunt beter om je in te houden. Die prachtige winterjas of trui, waar je oog op is gevallen, is in januari vast in de uitverkoop. Je betaalt er dan misschien maar de helft voor! Dat is het wachten waard. Het is begrijpelijk dat je voor de kerst iets moois wilt kopen, maar doe dat dan in januari met het oog op de volgende Kerst.

Je koopt dan in de uitverkoop voor het jaar daarop. Dat kun je ook zo doen met zomerkleding. Door je kledingaankopen door het jaar heen goed (vooruit) te plannen, bespaar je tientallen tot honderden euro.

WinterZoek een werkende kortingscode voor je volgende winteroutfit op Ikzegkorting.nl

Leuke kortingscodes voor winterkleding

Heb je toch dringend een nieuwe winteroutfit nodig? Dan kun je met bovenstaande tips en met leuke kortingen toch op je winterkleding besparen. Je weet nu wat je kunt uitgeven en je weet precies wat je voor dit seizoen nodig hebt. De volgende stap is dat je gericht op zoek gaat naar nieuwe kleding.

Dat helpt je ook om heel gericht op zoek te gaan naar kortingscodes en kortingscoupons. Misschien heb je dringend een dikke winterjas nodig of een warme trui? Zoek dan alleen op deze kledingstukken.

Slimme tips om te besparen op een nieuwe winteroutfit

Tot slot nog enkele slimme tips om te besparen op een nieuwe winteroutfit. Misschien gaat die trui of blouse in je kledingkast nog wel een jaartje mee. Wil je toch je look vernieuwen, koop dan in plaats van een nieuwe trui of blouse een nieuwe accessoire. Een sjaaltje of een ketting is vaak goedkoper, dan een nieuw kledingstuk. Of misschien is er wel een manier waarop je je bestaande kleren zelf kan aanpassen, zodat je oude kledingstuk weer helemaal van deze tijd is?

Ontkom je er niet aan en moet je echt de winkel in duiken, ga dan voor minder kleding van goede kwaliteit, in plaats van voor kwantiteit. Je nieuwe winteroutfit gaat dan langer mee, waardoor je in de toekomst kunt besparen op winterkleding!

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen