Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Besparen op de kosten voor je huisdier doe je met deze tips

Door Barry 31 oktober 2021 Leestijd: 3 minuten

Ongelofelijk veel mensen vinden het fijn om een huisdier te hebben. Voor heel wat van deze mensen geldt echter tegelijkertijd ook dat ze een beetje schrikken van de kosten die een dier met zich meebrengt. Gelukkig hoeven deze kosten niet noodzakelijkerwijs torenhoog op te lopen, in tegendeel. Op deze pagina hebben we verschillende interessante tips verzameld die ervoor kunnen zorgen dat je een aardig bedrag kan besparen op de kosten voor je huisdier.

1. Het begint allemaal bij het kopen van een huisdier

In eerste instantie spreekt het voor zich dat alleen al een huisdier kopen gepaard kan gaan met een stevig prijskaartje. Wist jij bijvoorbeeld dat de duurste hond ter wereld werd verkocht in China voor een bedrag van meer dan één miljoen euro? Gelukkig kost een doorsnee hond helemaal zoveel niet, maar toch.

Voor mensen met liefde voor dieren, maar een klein budget geldt dat er nog een andere mogelijkheid bestaat. Je kan er namelijk voor kiezen om een hond of ander dier uit een asiel te halen. Door dit te doen kan je meteen rekenen op twee interessante voordelen. Niet alleen verricht je een goede daad, daarnaast kost het je ook bijna niets.

Australian Shepherd korting

Foto: Korting op je huisdier - van Pixabay

2. Besparen op de voeding voor je huisdier

De reclames die je op de televisie ziet maken vaak duidelijk dat dierenvoeding van grote merken beter zou zijn dan bijvoorbeeld voeding van de witte producten. De realiteit is dat je huisdier zich helemaal niets aantrekt van het merk dat verbonden is aan zijn of haar voeding. Zolang het maar lekker is. Durf dus ook te kijken naar bijvoorbeeld de witte producten.

Koop bovendien de voeding voor je hond of kat bij voorkeur in grote(re) hoeveelheden. Op deze manier zorg je ervoor dat je de kosten op dit vlak gevoelig kan drukken. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om je huisdier hier en daar wat restjes te geven. Zo gooi je heel wat minder groenten, rijst en vlees in de vuilbak... en je viervoeter zal er gegarandeerd lekker van smullen!

3. Beperk het aantal snoepjes dat je geeft

Snoepjes zijn geen voeding. Voor het merendeel van de huisdieren geldt dat een snoepje wordt bestempeld als een beloning voor iets goeds dat ze hebben gedaan. Overdrijf dus niet met het kopen en geven van dure snoepjes. Ze zijn niet alleen een aanslag op je budget, daarnaast zal de functie van het snoepje na verloop van tijd verdwijnen. Bovendien is het ook zo dat een snoepje voor dieren hetzelfde doet als snoepjes voor mensen. Je viervoeter wordt er dus met andere woorden allesbehalve fit van. Ze binnen de perken houden is dus de boodschap!

Speelgoed voor honden korting

Foto: Koop minder beloningen voor je dier om de effectiviteit van de beloning te verbeteren - van Pixabay

4. Op consult bij de dierenarts? Best eerst even bellen!

Wanneer er iets mis is met je viervoeter spreekt het voor zich dat je dit graag zo snel mogelijk zal willen laten controleren door een dierenarts. Toch is het niet altijd nodig om meteen een consult in te plannen.

Neem eerst even telefonisch contact op met de dierenarts en beschrijf het probleem. Mogelijk ben je dan meteen telefonisch geholpen. Dat is niet alleen gunstig voor de snelheid waarmee je kan handelen voor je viervoeter, daarnaast voorkom je op deze manier ook heel wat overbodige kosten. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Vraag je vrienden eens om op te passen op je schattige huisdier

5. Oppas nodig? Denk aan vrienden en familie!

Ben je van plan om op vakantie te gaan en kan je huisdier niet mee? Dan bestaan er verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat hij of zij toch goed wordt opgevangen. Eén van de opties waarvoor je kan kiezen is een verblijf boeken in een dierenpension. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je viervoeter goed wordt opgevangen. Dit gezegd hebbende zal je al snel merken dat hier behoorlijk stevige kosten aan verbonden zijn. Dat kan anders.

Heb je dierenvrienden in je familie of vriendenkring? Dan kan het interessant zijn om hen even te vragen of ze niet op je viervoeter willen passen. Op deze manier ben je toch verzekerd van een goede opvang terwijl je wellicht veel minder kosten zal moeten betalen. Is dit geen optie? Dan zal je meer dan waarschijnlijk wel gewoon een beroep moeten doen op een dierenpension. Even een vergelijking uitvoeren kan dan interessant zijn.

Korting op je kat

Foto: Vraag je vrienden of familie om op te passen op je trouwe huisdier - van Pixabay

6. Besparen op een kapsalonbezoek met je hond

Last but not least is er natuurlijk ook nog het kapsalonbezoek. Voor het merendeel van de baasjes geldt dat ze graag willen dat hun viervoeter er zo mooi mogelijk bij loopt. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je regelmatig een bezoek willen brengen aan een hondentrimsalon. Dergelijke bezoekjes zijn echter duur en ook niet altijd even vaak nodig als veel mensen denken.

Kan je zelf goed overweg met de schaar? Overweeg dan ook eens om zelf de coupe van je viervoeter bij te knippen. Ben je hier niet echt voor in de wieg gelegd? Dan kan het eventueel interessant zijn om de afspraak met het hondentrimsalon even uit te stellen. De afspraak telkens een weekje opschuiven zorgt ervoor dat je na vier maand al een volledige maand hebt uitgespaard. Ook op deze manier kan je zeker besparen op de kosten die gepaard gaan met de verzorging van je huisdier.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen