Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Besparen op je mobiele abonnement: zo doe je dat vandaag nog

Door Eva 8 september 2021 Leestijd: 2 minuten

Veel mensen betalen elke maand ontzettend veel voor hun mobiele telefoon(abonnement). Om je te helpen om wat geld te besparen op je mobiele abonnement hebben we in dit artikel acht tips voor je op een rijtje gezet die je vandaag nog kunt toepassen. Hiermee kan je behoorlijk wat geld besparen op telefonie.

Let op de tarieven

Voordat je besluit om bij een provider een mobiel telefoonabonnement af te sluiten is het verstandig om eerst heel goed de tarieven te bekijken. Check deze heel goed voordat je een abonnement afsluit.

Abonnement of Sim-Only

Heb je nog steeds een telefoon die prima in orde is en zit je niet te wachten op de allernieuwste snufjes van dit moment? Dan kan je het beste voor een sim only abonnement kiezen. Normaal krijg je korting op je nieuwe telefoon. In dit geval wordt de korting verrekend met de belkosten die je maakt.

Smartphone aanbiedingen

Foto: Bespaar met de tips uit dit artikel op je telefoonkosten - van Pixabay

Toestel

Zou je toch graag de nieuwste telefoon willen hebben maar heb je niet een heel duur abonnement nodig? Reken dan uit welk abonnement het beste bij je past en betaal in ieder geval alvast een groot deel aan je nieuwe telefoon.

Je bent in dit geval wel meteen een hoop geld kwijt, maar je hoeft niet iedere maand een duur abonnement te betalen waar je toch geen gebruik van maakt.

Kies de juiste verhouding tussen bellen en sms'en

Wat ook belangrijk is voor je besluit om een nieuw abonnement te nemen is om voor jezelf na te gaan of je meer een beller of een sms’er bent. Er zijn hier namelijk een groot aantal verschillende abonnementen voor. Door hier goed op te letten kan je behoorlijk wat geld overhouden.

Krijg korting op je volgende telefoon

Beter meer belminuten dan boven je bundel uitkomen

Kom je bijna iedere maand wel een stuk boven je belbundel uit? Dan is het slim om het aantal belminuten per maand te verhogen. Zo kan je al snel tussen de 15 en 20 euro per maand besparen. Dit komt omdat belminuten boven je bundel een heel stuk duurder zijn.

Beperk het bellen van en naar het buitenland

Als je in het buitenland belt en regelmatig belt dan kan dat wel eens heel duur uitvallen. Daarom kan je in het buitenland het beste je telefoon uitzetten en je vrienden en bekenden laten weten dat je slecht te bereiken bent.

Er zijn ook providers die een speciaal abonnement aanbieden voor bellen en gebeld worden in het buitenland. Ga je dus regelmatig op reis dan is het verstandig om dit voordat je een abonnement afsluit goed na te gaan.

Houd de aanbiedingen in de gaten

Providers willen altijd graag nieuwe klanten binnenhalen. Daarom stunten ze vaak met aanbiedingen. Hierbij krijg je vaak hoge kortingen op je nieuwe toestel of op je abonnement. Je doet er slim aan om daar gebruik van te maken. Kijk wel goed of het abonnement wel aansluit op wat jij nodig hebt.

Sms'en is voordeliger

Door voor sms te kiezen is je boodschap korter dan dat je zou bellen. Zo bespaar je aanzienlijk veel belminuten en dus geld.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen