Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Besparen op je telefoonrekening doe je zo

Door Eva 28 oktober 2022 Leestijd: 3 minuten

Iedereen maakt gebruik van een mobiele telefoon. Hiervoor moet je natuurlijk ook een abonnement afsluiten. Zo een abonnement sluit je dan natuurlijk af onder de meest gunstige voorwaarden, want je wil natuurlijk nooit te veel gaan betalen voor je telefoonrekening. Een telefoonrekening is iets waar je heel makkelijk geld op zou kunnen besparen.

Het aanbod is heel divers. Het is dan ook mogelijk om een abonnement zo uit te kiezen dat deze helemaal bij jouw wensen past. Ook als het om het verbruik van je batterij gaat zijn er dingen die je kan doen om te besparen. In deze blog gaat het over het besparen op je telefoon, want niemand wil onnodig veel betalen toch? 

Mobiele telefoon als kosten post

Voor veel huishoudens en vooral gezinnen is de mobiele telefoonabonnementen een flinke kosten post naast de andere vaste lasten als de huur of hypotheek, de energierekening en de boodschappen. Hoe fijn zou het zijn als je dan zou kunnen besparen op het gebruik van de mobiele telefoon. Hieronder een aantal tips over hoe je dat kan doen.

Korting op telefoonabonnementen

Wanneer mogelijk gebruik maken van een Wifi-netwerk

Het gebruik van je mobiele telefoon kan je op twee manieren doen. Je kan gebruik maken van mobiel internet, maar je kan ook met je telefoon gebruik maken van beschikbare Wifi-netwerken. Maak alleen gebruik van het mobiele netwerk als het niet anders kan. Vaak heb je op je abonnement een datalimiet zitten voor het gebruik van mobiel internet. 

Als je thuis of op school bent, of je bent op visite, dan kan je altijd vragen of je gebruik kan maken van het Wifi-netwerk. Hiermee bespaar je hoe dan ook al data gebruiken uit en zul je minder snel over je datalimiet heen gaan en meer gaan betalen. 

Vaak gebruiken mensen telefoons om ook films op te kijken, als je deze op je mobiele netwerk gaat kijken zul je zien dat je databundel heel snel zal krimpen en je al heel snel door je tegoed heen zal zijn. Kijk dan films ook alleen op je mobiele telefoon als je gebruik kan maken van een Wifi-netwerk.

Foto door Andrea PiacquadioFoto door Andrea Piacquadio

Achtergrond processen beperken

Als je zelf geen internet gebruikt, kan het toch zijn dat je telefoon dat wel doet. Als je allemaal achtergrondprocessen hebt draaien, worden die ook met enige regelmaat ook bijgewerkt. Zo zou je kunnen denken aan Whatsapp met het binnen halen van nieuwe berichten en Gmail die de mailbox altijd up-to-date houdt. 

Het is mogelijk om per app aan te geven of die op de achtergrond wel of geen gebruik mag maken van het dataproces. Voorbeelden van apps die veel datagebruiken zijn YouTube en Whatsapp. Bin Whatsapp zou je het automatisch downloaden van afbeeldingen en filmpjes uit kunnen zetten om data te besparen. Dan kan je zelf deze binnenhalen wanneer je aangesloten bent op een Wifi-netwerk.

Is een telefoonverzekering echt noodzakelijk? 

Tegenwoordig kan je alles verzekeren. Zelfs je mobiele telefoon. Maar je zou jezelf af moeten vragen of dit wel echt noodzakelijk is. Over het algemeen heb je die verzekering helemaal niet nodig namelijk, maar je betaalt er toch al snel zo ene 15 euro per maand voor. 

Ook is het zo dat er vaak allemaal voorwaarden vast zitten aan zo een verzekering. Je krijgt dan vaak alleen maar de dagwaarde van je telefoon uitgekeerd, dan betaal je en premie en je moet alsnog een flink bedrag zelf betalen als er iets met je telefoon gebeurt waardoor je hem niet meer kan gebruiken. 

Krijg korting op je volgende telefoon

Kies voor het meest uitgebreide abonnement

Er komt altijd een moment dat je je abonnement over kan gaan sluiten of dat je over kan stappen naar een andere provider. Wanneer dat punt gekomen is kan je altijd kijken naar de acties die op dat moment lopen. Op internet zou je dan ook op zoek kunnen gaan naar de deze acties en je zou je eigen provider ook kunnen vragen welke acties zij voor jou in huis zouden hebben om jou als klant te behouden. 

Foto door Carlos BanyulsFoto door Carlos Banyuls

Je telefoon langer gebruiken

Er zijn abonnementen die je afsluit voor twee jaar en dan zit er een mobiele telefoon bij inbegrepen. Maar na twee jaar hoeft het nog helemaal niet zo te zijn dat je mobiele telefoon al aan vervanging toe is. Je zou bijvoorbeeld een sim only abonnement af kunnen sluiten. Hierdoor gaat je maandbedrag al flink omlaag.

Het lijkt allemaal zo leuk een abonnement met telefoon, maar in the end heb je het toestel gewoon betaald en vaak ook nog wel meer dan dat de waarde van het toestel geweest is. 

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 21 oktober 2022

5 tips voor goedkope wijn

Bespaartips 30 september 2022

8 tips om te besparen op make-up

Bespaartips 23 september 2022

Uit eten met korting, hoe doe je dat?