Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Besparen op je kleding

Door Eva 28 mei 2022 Leestijd: 3 minuten

Nooit meer te dure kleding klinkt waarschijnlijk als een utopie. Voor sommigen is 7 euro voor een setje kinderkleding duur en voor anderen juist niet. Afhankelijk van jouw wens om wel of geen merkkleding te kopen, is het goed haalbaar om voor 5 euro of minder een compleet setje voor jouw kind aan te schaffen. Voor een volwassene is een richtprijs bepalen wat lastiger, maar ook voor jouzelf kun je waarschijnlijk minder duur uit zijn met jouw aankopen als je slim bent. Maar denk naast nooit meer te dure kleding ook eens aan alle babyartikelen en kleding.

Kringloopwinkels en garageverkopen

Het hele jaar door zijn er kringloopwinkels open en worden er door heel Nederland regionaal garageverkopen georganiseerd. Los van dat je er lekker rond kan snuffelen tussen alle prularia zitten er vaak ook kleding tussen de verkoopartikelen. Niet alleen gewone kleding maar ook dure merkkleding kun je zo nooit meer te duur aanschaffen.

Daarnaast kun je zelf ook een garageverkoop organiseren, waardoor jij jouw opbrengst weer kan steken in nieuwe kleding voor jou of voor je kinderen.

Terugkoopwinkels

Er zijn naast kringloopwinkels waar je je kleding doneert, ook terugkoopwinkels waar je jouw kleding kunt verkopen en die zij weer door verkopen. Zo kun je dat ene jurkje dat je te weinig hebt gedragen maar niet meer past, verkopen en zo geld krijgen voor een nieuw jurkje of natuurlijk iets anders.

Krijg korting op kleding bij deze winkels

KledingKoop je kleding bij een garageverkoop, of start er zelf eentje!

Online verkoop oude kleding

Online zijn er inmiddels diverse platformen waarop jij jouw kleding online kunt verkopen. Los van Marktplaats.nl dat al jaren bestaat heb je bijvoorbeeld ook Vinted.nl. Deze websites zijn een platform waarop jij jouw kleding kunt verkopen én als je dat zou willen nieuwe kan aankopen. Zo betaal je nooit meer te veel voor jouw kleding.

Fabrieksuitverkoop

Los van de seizoen uitverkopen die vrijwel alle winkels hanteren, zijn er ook speciale uitverkopen. Sommige merken houden uitverkoop in hun fabriek of distributiecentrum waardoor er flinke kortingen kunnen worden gegeven. Hetzelfde setje in de winkel kan maar zo 50% schelen. Als je een favoriet merk hebt, is het aan te raden om eens uit te zoeken of zij aan zulke bulk uitverkopen doen.

Klantenkaart en nieuwsbrieven

Veel kledingwinkels hebben loyaliteitspassen of klantenkaarten. Door het bezit van deze kaart kun je al korting ontvangen en in veel gevallen levert het ook korting op bij een bepaalde besteding in euro’s. Als je dan voldoende besteed hebt krijg je een korting op jouw volgende aankoop of je krijgt een gratis accessoires erbij.

Naast de klantenkaart hebben online winkels vaak nieuwsbrieven met acties en reclames erin. Vaak is bij het aanmelden als nieuwe klant er een korting van 5 of 10% als jij je ook aanmeldt voor de nieuwsbrief. Je zult misschien denken dat het vrij weinig is en niet loont, maar als jij elke keer op deze kleintjes let kun je eenvoudig besparen.

Seizoensuitverkoop

Vaak gaat aan het einde van een jaar of seizoen de oude collectie uit de winkel en gaat deze speciaal in de uitverkoop. Deze seizoen uitverkoop loopt meestal af tegen het einde van elk jaargetijde om zo ruimte te maken voor de nieuwe collectie. De kortingen kunnen hoog oplopen tot wel 80% en een dure winterjas kan zo vele malen goedkoper zijn. Je zult hem dan niet direct gebruiken omdat waarschijnlijk de lente er al aan komt, maar in de kas vergaat hij niet. Volgend jaar kun jij dan direct als de koude herfst binnen valt jouw nieuwe jas pakken zonder dat je een torenhoge prijs hebt hoeven betalen.

Bekijk ook deze aanbiedingen op kleding

kledingJe kleding koop je extra voordelig tijdens het voor- en najaar, wanneer er seizoensuitverkoop is.

Goedkope kledingwinkels

Nooit meer te dure kleding kun je ook behalen in de goedkopere kledingwinkels zoals de Primark of bij de Action. Terugkomend op een goedkoop kledingsetje voor jouw kind van onder de 5 euro kun je in de goedkope kledingwinkels eenvoudig terecht. Kinderen groeien vaak snel weer uit hun kledingmaat, waardoor het loont om goedkopere kleding te kopen. Daarbij zijn de goedkope kledingwinkels voor de kleine portemonnee fijn en zij hebben een groot assortiment van álles wat jij nodig hebt voor jou en jouw kleintje. Waardoor je dus niet meerdere winkels af hoeft te gaan als jij kleding wil shoppen. Twee vliegen in één klap dus.

Nooit meer te dure kleding dus als je slim om gaat met de kortingen en acties die in de winkels beschikbaar zijn per seizoen, maar ook winkel afhankelijk. Kijk eens naar goedkopere kledingwinkels of verkoop jouw oude kleding om zo nieuwe te kunnen aanschaffen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen