Winkels

Vliegwinkel.nl
11 kortingscodes
Fietsenwinkel Discounter
39 kortingscodes
The Body Shop
19 kortingscodes
G DATA
3 kortingscodes
Vattenfall
3 kortingscodes

Welke streamingdiensten zijn er en hoe kan ik er op besparen?

Door Eva 26 maart 2022 Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn er tientallen streamingdiensten die exclusieve content aanbieden. Content, zoals films, series, muziek, documentaires, televisieprogramma’s en sportevenementen. De bekendste is Netflix, maar er zijn natuurlijk veel meer diensten die content tegen betaling aanbieden. Denk dan aan diensten zoals Disney +, Videoland, HBO MAX, Viaplay, ESPN, Discovery +, Spotify en Prime Video. Een gemiddeld abonnement kost al snel een tientje en deze kosten kunnen dus hoog oplopen. Hoe kun je hierop besparen? In dit blog geven wij een paar handige tips.

Zeg op tijd je proefabonnement op

Veel streamingdiensten bieden interessante kennismakingskortingen aan. Bijvoorbeeld door een proefabonnement voor 7 dagen of langer aan te bieden. Dit is perfect om kennis te maken het platform en om te kijken of de content die zij aanbieden wel interessant genoeg voor je is. Wat je misschien niet weet is dat je bij het afsluiten van een proefabonnement eigenlijk al lid bent. Wat inhoudt dat je na die proefperiode voor het abonnement betaalt. Heb je tijdens de proefperiode niet of nauwelijks gebruikgemaakt van het platform? Zeg je abonnement dan op tijd op en voorkom dat er geld wordt afgeschreven. Het is toch zonde als je voor iets betaalt wat je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt.

Sluit een jaarabonnement af

Het voordeel van veel streamingdiensten is dat je per maand kunt betalen. Dat is top, want zo voorkomen je dat je in één keer een groot bedrag kwijt bent. Toch is dit niet slim. Zeker niet wanneer je meerdere abonnement hebt. Dan lopen de kosten per maand ook al snel op. Terwijl je met het afsluiten van een jaarabonnement al snel 10 tot zelfs 30 procent kunt besparen. Zo betaal je per maand effectief minder voor het abonnement. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je zeker weet dat je het platform veel gaat gebruiken.

De beste televisiedeals

Door op tijd je proefabonnement op te zeggen, voorkom je dat je er voor langere tijd aan vast zit.Door op tijd je proefabonnement op te zeggen, voorkom je dat je er voor langere tijd aan vast zit.

Abonnement delen

Een ander pluspunt van de meeste streamingdiensten is dat je abonnementen kunt delen. Niet alleen binnen het huishouden, maar ook met andere huishoudens. Een aantal diensten zijn hier op tegen terwijl er ook een groot aantal streamingdiensten zijn die het juist aanprijzen. Zo kun je met je buurman afspreken om samen een abonnement te nemen en ieder de helft te betalen. Maar je kunt het ook met je neefje of nichtje die elders in het land woont afspreken. Je moet dan wel inloggegevens delen dus het is belangrijk om hier een algemeen wachtwoord voor te kiezen dat voor iedere partij makkelijk te onthouden is. Terwijl het ook weer complex genoeg moet zijn zodat anderen er niet van kunnen profiteren.

Welke dienst past het beste bij jou en jouw huishouden?

Een andere manier om kosten te besparen is om goed na te denken over welke platformen het beste bij jou en jouw huishouden passen. Zo heeft iedere dienst wel een bijzonder aanbod en je kunt jezelf afvragen aan welke content je het meeste hebt. In een notendop vertellen wij wat het aanbod van de verschillende diensten is.

Wat is Netflix?

De bekendste kent iedereen: Netflix. Netflix heeft honderden series en films en een groot aanbod voor kinderen. Dus deze dienst is vrijwel voor ieder huishouden dat van films en series houdt onmisbaar. Daarnaast biedt Netflix een groot aantal exclusieve films en series aan die nergens anders te zien zijn.

Wat is Disney+?

Dat geldt ook voor Disney+. Disney+ focust zich op de content die zij zelf maken. Zo heb je toegang tot alle Disney klassiekers, Disney Pixar animatiefilms en natuurlijk ook de series die Disney in al die jaren heeft uitgebracht. Zoals de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Een enorm groot voordeel van Disney+ is dat zij ook alle Star Wars-films en -series, Marvel-films en -series en films en series van productiehuis 20th Century Studios aanbieden. Terwijl ze ook een exclusieve samenwerking hebben met National Geographic.

Hoe kies je de streamingdienst die je het beste bij je wensen past?Hoe kies je de streamingdienst die je het beste bij je wensen past?

Wat is Videoland?

Videoland is een Nederlandse streamingdienst die zich dus ook vooral focust op Nederlandse televisieprogramma’s, films en series. Veel van deze series, zoals Mocro Maffia kun je nergens anders kijken. Het aanbod voor kinderen en van internationale films en series is ietwat beperkt.

Wat is Amazon Prime?

Daarentegen focust Prime Video van warenhuisketen Amazon zich wel op internationale films en series en zij bieden de content van vrijwel iedere grote filmstudio aan. Echter is het aanbod in series en televisieprogramma’s wel wat beperkt. Wil je meer content? Dan zou je aanvullende abonnementen op bepaalde labels, zoals Cinéart of Hayu moeten afnemen. Soms moet je ook per film of serie extra betalen om deze te kunnen huren of kopen.

Wat is Viaplay?

Sportliefhebbers hebben ook nog wel wat keuze in diensten. Zoals het relatief nieuwe Viaplay dat naast een ruim aanbod van internationale films en series ook voetbal uit de Premier League en de Formule 1-races live uitzendt.

Wat is ESPN?

Ben je een liefhebber van de Nederlandse competitie? Dan ontkom je er niet aan om een abonnement op ESPN af te sluiten. Je kunt hierin natuurlijk wel een goed overwogen beslissing maken of een abonnement op beiden diensten wel verstandig is. Zeker gezien het feit dat bijvoorbeeld de Formule 1-races vaak op hetzelfde tijdstip als de wedstrijden in de Eredivisie plaatsvinden.

De beste entertainment acties

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen