Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Wat is de beste luieremmer en heb ik er een nodig?

Door Eva 22 maart 2022 Leestijd: 2 minuten

Als aanstaande moeder wil je het beste voor je baby. Veel spullen die je nodig hebt zijn belangrijk. Maar hoe zit het met een luieremmer. Is die echt nodig of kan die wel gemist worden in je babyuitzet. Er zijn mensen die het belangrijk vinden en sommige mensen vinden het onnodig. Vaak wordt dan gedacht een luier kan je ook gemakkelijker weggooien. Dus waarom je een luieremmer nodig hebt of niet dat gaan wij je hier uitleggen.

Verschillende luieremmers: Simpele luieremmer

Van luieremmers heb je verschillende soorten. Je zou kunnen kiezen voor een simpele luieremmer met deksel, dat is gewoon een emmer met een losse deksel erop. Gewoon deksel optillen en luier erin en deksel weer dicht. Het voordeel van deze luieremmer is dat die in de aanschaf goedkoop is en je kunt hem gemakkelijk schoonmaken. Een nadeel van deze emmer is dat je vieze geurtjes toch wel blijft ruiken.

Luieremmer met pedaal en dubbele deksel

Dan zou je kunnen kiezen voor een luieremmer met pedaal en dubbele deksel. Je opent de emmer met een voetpedaal, dit is weer zeer handig als je een baby in je armen hebt. Deze luieremmer heeft een dubbele deksel waardoor de luchtjes niet vrijkomen. In deze emmer kan je ook een gewone vuilniszak gebruiken maar dat is af te raden anders zou je de geurtjes wel ruiken.

Als aanstaande ouder heb je al zoveel spullen nodig (wat erg kostbaar is). Heb je dan eigenlijk wel een luieremmer nodig?Als aanstaande ouder heb je al zoveel spullen nodig (wat erg kostbaar is). Heb je dan eigenlijk wel een luieremmer nodig?

Luieremmer met tussenruimte

De luieremmer met tussenruimte zou ook een goede keuze kunnen zijn. Bij deze emmer gooi je de luier erin en dan trek je aan een hendel en die zorgt ervoor dat de luier uit de tussenruimte in de opvangbak valt. Zo komen de vieze geurtjes niet vrij in deze emmer. De luieremmer is gemakkelijk in het gebruik.

Check deze leuke kortingen op babyartikelen

Luieremmer met cassette

Je zou ook de luieremmer met cassette kunnen nemen. In deze emmer gooi je de luier in de emmer. Dan draai je aan een schijf die gaat rond waardoor de luier in een apart vakje valt in een zak. Eigenlijk worden de luiers een voor een verpakt. Geurtjes worden niet verspreid omdat elke luier apart wordt verpakt. Het legen van deze luieremmer gaat heel gemakkelijk. In het gebruik is deze emmer veel duurder als de andere emmers omdat je ze moet vullen met cassettes en die moet je los aanschaffen.

Heb je een luieremmer nodig? Ja of Nee

Om je vraag te beantwoorden of je een luieremmer nodig hebt denk ik dat je het voor jou zelf moet beslissen. Want voor iedereen is dit wel persoonlijk. Als je niet van geurtjes houdt die vrijkomen door luiers zou je het wel kunnen overwegen. Dan kan een luieremmer wel handig zijn. En dan zou je moeten denken welke je gaat nemen. En als je het zonder luieremmer gemakkelijk kunt dan kies je gewoon ervoor om niet te gaan kopen. Een luieremmer is niet echt een must maar het kan praktisch zijn voor in jouw babykamer. Je zult dan een frisse baby/kinderkamer hebben zonder last te hebben van geurtjes.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen