Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Black Friday 2021 - ook dit jaar geniet je van de hoogste kortingen

Door Barry 28 augustus 2021 Leestijd: 3 minuten

De oorsprong van Black Friday vinden we natuurlijk terug in de Verenigde Staten. De dag na het gezellige familiefeest Thanksgiving vindt de grote start van de Kerstinkopen plaats. Op Black Friday worden dan ook steevast de meest waanzinnige kortingen aangeboden.

Niet zelden lopen de Black Friday kortingen dan ook zomaar op tot -70 of zelfs -80 procent. Het resultaat zijn lange wachtrijen die reeds vroeg in de ochtend voor verschillende (grote) winkels zijn terug te vinden. Ook webwinkels pakken tegenwoordig uit met de meest waanzinnige aanbiedingen waardoor ook jij er uiteraard je voordeel mee kan behalen. Lees in deze blog meer over Black Friday 2021 en wat deze dag nu precies zo bijzonder maakt.

Wat maakt Black Friday zo populair?

Het spreekt voor zich dat alle mensen het fijn vinden om hun favoriete artikelen aan te kunnen kopen tegen een mooie korting. Black Friday maakt dat mogelijk. Voor veel mensen zorgt deze dag er ook voor dat ze bepaalde spullen kunnen kopen waar ze anders mogelijks niet het budget voor zouden hebben. Speel jij reeds enige tijd met het idee om bijvoorbeeld een nieuwe computer aan te kopen? Of zou je graag een nieuwe, meer energiezuinige wasmachine willen kopen? Heb je daar echter eigenlijk niet zo’n groot budget voor beschikbaar? Dan kan een dag zoals Black Friday ervoor zorgen dat je deze in huis kan halen zonder je financiële situatie te zwaar te belasten.

Ondanks het feit dat er tegenwoordig ook zoiets bestaat als 'Cyber Monday' (daarover hieronder meer) is het zo dat de kortingen die worden aangeboden op Black Friday niet langer uitsluitend gelden voor aankopen die gebeuren in fysieke winkels. In eerste instantie was dat wel het geval. Tegenwoordig is het zo dat ook webwinkels zoals met name Bol.com op deze dag uitpakken met zeer stevige aanbiedingen en kortingen. Zo kunnen nog meer mensen hiervan profiteren, ook wanneer ze bijvoorbeeld door werk niet de mogelijkheid hebben om naar een winkel te gaan.

Scoor korting tijdens Black Friday 2021

Foto: Ook online vind je goede Black Friday korting - van Pixabay

Wat is het verschil tussen Black Friday en Cyber Monday?

Het gebeurt niet vaak dat in de praktijk Black Friday en Cyber Monday in één adem met elkaar worden genoemd. Dat is echter niet correct. Black Friday is zoals reeds gezegd de eerste dag na Thanksgiving. Deze dag wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstinkopen.

Voor Cyber Monday geldt dat het eigenlijk het antwoord is op Black Friday. Zij luidt dan ook de officiële start in van het online shopping seizoen. Dit is de eerste maandag volgend op Black Friday. Ook op deze dag kunnen de kortingen hoog oplopen. Omdat beide dagen zo kort op elkaar volgen geldt voor veel (online) winkels dat ze er een korting vierdaagse van maken.

Black Friday 2021 kortingscodes

Foto: Scoor jij dit jaar ook een goede deal tijdens Black Friday? - van Pixabay

Black Friday op 26 november 2021

Voor het jaar 2021 geldt dat Black Friday valt op vrijdag 26 november. Net zoals elk jaar zullen er ook in 2021 heel wat winkels op deze dag uitpakken met de meest interessante kortingen. Dit zoals steeds voor een groot aantal verschillende artikelen en producten.

Uiteraard ligt de nadruk bij veel mensen in deze periode op apparaten zoals bijvoorbeeld smartphones, tablets en computers, maar je kan ook heel wat andere interessante aankopen doen. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan huishoudproducten evenals schoonheidsartikelen, etc. Voor al deze verschillende zaken geldt dat je ze doorgaans op Black Friday 2021 zal kunnen bestellen tegen een aanzienlijk lagere prijs!

Bedenk nu al wat jij dit jaar wil kopen op Black Friday

Wil jij ook kunnen genieten van enkele van de mooiste aanbiedingen of kortingen die er worden aangeboden op Black Friday 2021? In dat geval is het de moeite waard om reeds enige tijd op voorhand voor jezelf uit te maken wat je graag zou willen kopen met korting. Op deze manier hoef je op de dag zelf geen tijd te verliezen en kan je meteen op zoek gaan naar die specifieke artikelen die jij wenst aan te kopen. Dat kan belangrijk zijn.

Veel mensen maken op voorhand geen lijstje waardoor ze mogelijks op Black Friday zelf achter het net vissen. Vaak is het namelijk zo dat er slechts een beperkt aantal artikelen tegen de vooropgestelde korting kunnen worden aangeboden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van je favoriete (web)winkels!

Ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief van een aantal van je favoriete webwinkels? Dan is het in de aanloop naar Black Friday vaak de moeite waard om daar verandering in te brengen.

Door je in te schrijven voor deze nieuwsbrieven kan je niet alleen een preview krijgen van een aantal kortingen die zullen worden aangeboden, mogelijks kan je zelfs zomaar nog eens rekenen op een extra kortingscode voor toekomstige aankopen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ook Black Friday 2021 zal weer heel wat moois voor jou in petto hebben!

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen