Jaloezieën

Black Friday 2022: Wanneer is het en waar vind ik de beste acties?

Door Eva 25 juni 2022 Leestijd: 3 minuten

Black Friday 2022 klinkt nog heel ver weg, maar toch zitten we al in de lente en voor je het weet is Black Friday dichterbij dan je denkt. Daarom is het verstandig om nu alvast na te denken over deze dag waarbij torenhoge kortingen worden gegeven. De kortingen beperkingen zich namelijk niet tot één bepaald productgroep, maar is een korting dag die vrijwel onbeperkt is.

Datum Black Friday 2022

Black Friday valt in 2022 op vrijdag 25 november. Van oorsprong werd Black Friday gehouden op de dag na de feestdag Thanksgiving. Met onze roots en vooroordelen als ‘kortingsjagers’ is Black Friday ons op het lijf geschreven. Om die reden moet je dan ook de datum van 25 november 2022 zeker in jouw agenda alvast zetten zodat je deze absoluut niet kunt vergeten.

Daarbij is het verstandig om nu alvast te gaan beginnen met jouw lijst voor Black Friday 2022.

Wat wil je aanschaffen? Zijn er artikelen, zoals een nieuwe tv of laptop, die je eigenlijk wel wilt aanschaffen maar die kunnen wachten tot november? Door een lijst te maken krijg je én overzicht én kun je gaan voor de hoogste kortingen. Het is belangrijk daarom nu alvast te beginnen met Black Friday van 2022. Onder aan de streep bespaar je dan eigenlijk dubbel.

(Pexels/Ivan Samkov)Op 25 november is het weer Black Friday! (Pexels/Ivan Samkov)

Black Friday Weekend

Ondanks dat de Black Friday zelf de populairste dag is om koopjes te scoren, is tegenwoordig ook het weekend een walhalla van kortingen. Dus mocht je vrijdag al plannen hebben om misschien je keuze voor bepaalde aankopen nog niet gemaakt hebben, wees niet getreurd het weekend is langer dan alleen de vrijdag.

Cyber Monday

Er zijn bedrijven die zich niet laten beperken tot hokjes en hebben de Cyber Monday geïntroduceerd. Deze dag is aansluitend op de Black Friday en valt dus 28 november 2022. De kortingen zijn niet in alle gevallen net zo hoog als op de Black Friday of in het weekend, maar als je om welke reden dan ook geen bestelling hebt geplaatst nog kun je Cyber Monday gebruiken als back-up voor jouw kortingsaankopen. Hou er wel rekening mee dat het kan zijn dat er door de eerdere dagen al het een en ander is uitverkocht waardoor je achter het net vist. Het is aan te raden om dus eerder jouw bestellingen te plaatsen.

De beste Black Friday 2022 deals

Tips voor Black Friday

Een goede deal scoren tijdens de Black Friday kan lastig zijn. Jouw product is op veel sites te verkrijgen en misschien zie je wel ineens een nieuwe versie of uitvoering en begin je toch te twijfelen. Om die reden hieronder een aantal tips voor Black Friday zodat je geen hoofdpijn krijgt van alle opties.

1)    Zet je wekker op tijd op de Black Friday zodat je niet tot de conclusie komt dat mensen je voor zijn geweest en het product dat je wilde bestellen al is uitverkocht. Nog beter is om gelijk om 1 minuut over 12 ’s nachts achter jouw laptop of smartphone te kruipen, maar als dat niet haalbaar is ben je vaak ’s ochtends nog prima op tijd.

2)    Maak een account aan op de sites waar je vermoedelijk wil bestellen. Hierdoor verlies je tijdens de Black Friday-dag zelf geen tijd aan het invullen van persoonsgegevens en kun je je volledig richten op het doen van jouw aankopen.

3)    Shop tijdens de Black Friday juist nieuwe collectie artikelen. De oude artikelen zijn vaak al met korting te verkrijgen in outlets of op andere dagen. Als je je richt op nieuwe artikelen heb je ook nog eens minder afschrijving.

4)    Gebruik filters, filters en nog eens filters tijdens jouw zoekopdracht. Omdat er ontelbaar veel artikelen zijn en je op verschillende sites de prijzen wilt vergelijken, is het verstandig om filters zo precies mogelijk in te stellen op jouw wensen. Zo kun je makkelijker kiezen welk model of uitvoering je aan wilt schaffen, maar zo kun je ook sneller verschillende websites met elkaar vergelijken en een keuze maken voor écht de goedkoopste.

(Pexels/Max Fischer)Bekijk op Ikzegkorting.nl de laatste Black Friday deals. (Pexels/Max Fischer)

Want een website kan wel zeggen dat ze dé goedkoopste zijn met hun Black Friday-kortingen, maar heb je zelf verder gekeken? Misschien is er net nog ergens 10% meer korting beschikbaar op hetzelfde artikel en het zou absoluut zonde zijn als je te veel zou betalen.

Black Friday 2022 is voor het gevoel nog ver weg, maar door nu al te beginnen met nadenken erover kun je dubbel zo veel besparen door te wachten met dure aankopen tot november. En daarbij kun je van tevoren al sparen voor die dag en geeft het minder financieel risico op langer termijn.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 28 mei 2022

Besparen op je kleding