Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Claim een interessante korting op je volgende stedentrip

Door Barry 14 augustus 2021 Leestijd: 3 minuten

Veel mensen vinden het fijn om regelmatig even op stedentrip te kunnen gaan. Het ontdekken van andere steden is dan ook erg leuk om te doen. Wist je dat er heel veel manieren bestaan om een korting te kunnen claimen op je volgende stedentrip? Wij zetten die tips voor je op een rijtje in dit artikel.

Eén van de grootste voordelen waar je bij het boeken van een dergelijke vakantie op kan rekenen is dat je al weg kunt voor een paar dagen. Voor een stedentrip geldt dan ook zeker niet dat je ze altijd verplicht moet boeken voor een periode van een week of langer. Wil je er bijvoorbeeld graag even gewoon een weekendje tussenuit? Dan behoort dat perfect tot de mogelijkheden.

Stedentrip ondernemen met korting

Foto: Krijg korting op je volgende waanzinnige stedentrip - van Pixabay

Maak gebruik van een vroegboekkorting

Een vroegboekkorting claimen op een stedentrip? Absoluut! Veel mensen denken dat dit niet mogelijk is, maar dat is het wel degelijk. Sterker nog, vaak kan deze korting veel hoger oplopen dan je zou verwachten. Belangrijk daarbij is om grondig na te denken over je bestemming.

In het meest optimale geval zorg je ervoor dat je kiest voor een minder populaire locatie binnen de periode van het jaar waarin jij op vakantie wenst te gaan. Neem nu bijvoorbeeld Barcelona in de winter. Het merendeel van de mensen kiezen ervoor om Barcelona in het voorjaar of de zomer te bezoeken. Betekent dit dat deze stad in het najaar of de winter minder mooi is? Absoluut niet. Bovendien zijn de wachtrijen lang niet zo groot. Door je stedentrip naar Barcelona voor in de winter vroeg in de zomer te boeken zal je altijd kunnen rekenen op een significante vroegboekkorting.

Extra voordelen bij het vroeg boeken van je stedentrip

Wist je bovendien dat je bij het boeken van een aardige stedentrip vaak kan rekenen op meerdere voordelen? In eerste instantie zal je uiteraard een bepaalde korting aangeboden krijgen op de boekingsprijs van je stedentrip. Dat is echter niet alles.

Daarnaast is het dan ook eveneens mogelijk dat je kan rekenen op bijvoorbeeld een gratis reis- en / of annuleringsverzekering. Het spreekt voor zich dat ook dit alleen maar mooi meegenomen kan zijn. Eén ding staat hoe dan ook vast: het vroeg boeken van je volgende stedentrip kan je op heel wat interessante voordelen komen te staan.

Korting op vliegtickets

Foto: Gebruik een vroegboekkorting voor je volgende reis - van Pixabay

Ook een last-minute stedentrip behoort tot de mogelijkheden

Het tegenovergestelde van de vroegboekkorting is natuurlijk een last-minute aanbieding. Ook een dergelijke korting kan er in de praktijk zomaar voor zorgen dat je bent verzekerd van een extra lage boekingsprijs voor je volgende stedentrip.

Vaak is het namelijk zo dat deze aanbiedingen worden gelanceerd om de overgebleven plaatsen op te vullen. Men gaat er dan namelijk vanuit dat deze plaatsen anders leeg zouden blijven waardoor er nog meer verlies zou worden geleden. Het spreekt voor zich dat jij als consument daar een belangrijk voordeel mee kan behalen.

Het boeken van een last-minute stedentrip gaat helaas ook gepaard met twee nadelen. In eerste instantie is het aanbod een stuk minder groot dan bij het claimen van een vroegboekkorting het geval is. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk ook zo dat je rekening dient te houden met het feit dat je veelal reeds binnen enkele dagen moet kunnen vertrekken. Is dat voor jou niet mogelijk? Dan wordt het bijzonder lastig om een last minute stedentrip te kunnen boeken. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

Last-minute korting op je stedentrip

Foto: Last-minute korting iets voor jou? - van Pixabay

Controleer andere aanbiedingen en kortingscodes

Naast bovenstaande kortingen of aanbiedingen bestaan er ook nog tal van andere mogelijkheden om de boekingsprijs van je stedentrip te drukken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een alternatieve aanbieding of bijvoorbeeld een kortingscode.

Het gebeurt niet zelden dat een boekingswebsite ervoor kiest om een bepaalde kortingscode de wereld in te sturen. Deze code hoef je dan alleen maar in te geven bij het afronden van je boeking waarna de korting of het voordeel dat eraan verbonden is in mindering wordt gebracht. Ook dit kan in de praktijk uiteraard een zeer eenvoudige manier zijn om de boekingsprijs van je stedentrip te verlagen.

Let wel op: wil je graag gebruikmaken van een bepaalde kortingscode? Hou dan altijd rekening met de voorwaarden die eraan verbonden zijn. Zo is een kortingscode vaak slechts voor een beperkte periode geldig.

Daarnaast is het ook veelal zo dat de korting pas kan worden geclaimd wanneer je een stedentrip boekt naar een specifieke locatie of wanneer de boekingsprijs een bepaalde waarde overstijgt. Controleer dus zeker altijd even grondig de voorwaarden die van toepassing zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen