Dankzij zonnepanelen 15.000 keer rond de aarde rijden

Het gaat goed met de installatie van nieuwe zonnepanelen, ook in Vlaanderen. Alleen vorig jaar al zijn daar ruim 20.850 nieuwe zonnepaneleninstallaties bijgekomen, wat neerkomt op 90 miljoen kWh per jaar.

Met deze 90 miljoen kWh kunnen ongeveer 25.000 gezinnen van energie worden voorzien, meldt een organisator die op grote schaal zonnepanelen inkoopt. "Dat komt ongeveer overeen met het totaal aantal gezinnen in steden als Hasselt, Sint-Niklaas, Roeselare of Genk", aldus Frédéric Dumalin van iChoosr tegen HLN

Naast de gezinnen die kunnen worden onderhouden komt de 90 miljoen kWh ook neer op het zo'n 15.000 rondrijden van de aarde met een elektrische auto. Ook zouden álle Vlamingen dankzij deze energie met een elektrische fiets tot aan Zuid-Italië rijden. "Een elektrische fiets verbruikt gemiddeld 1 kWh per 140 kilometer, als iedere Vlaming zo'n fiets zou hebben dan kunnen we alleen vorig jaar al 12.600 miljoen kilometer fietsen."

De cijfers werden eind april bekendgemaakt als onderdeel van World Earth Day, een dag waarbij wordt stilgestaan bij klimaatverandering. Vlaanderen heeft zich als doel gesteld om tegen 2020 ruim 10 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen te halen.

Laura (1984)

Ontmoet onze social media expert Laura. Ze is geboren in 1984 en schrijft sinds 2015 voor Ikzegkorting.nl blogs over hoe je het beste kunt besparen. Zelf is ze fanatiek verzamelaar van kortingscodes en haat ze te veel betalen.

Reageer op dit artikel of stel een vraag