Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

De beste kinderwagen kiezen, waar moet je op letten?

Door Eva 25 augustus 2021 Leestijd: 2 minuten

Je bent zwanger en een baby is op komst. Voor het kleintje heb je veel spulletjes nodig. Je hebt flesjes, babykleding, babykamer, box, babyfoon, traphekje, kinderstoel en luiers al nodig voor jou babyuitzet. Maar wat ook niet mag ontbreken bij je uitzet is de kinderwagen.

Het is net zoveel een belangrijke aanschaf als jouw andere spulletjes voor je baby. Maar in de winkels heb je zoveel keuze in kinderwagens dat je vaak niet weet welke je moet kopen. Je weet niet eens waar je op letten moet bij het kopen van een kinderwagen. Dus hier wat tips voor als je besluit een kinderwagen voor je baby te kopen.

De kinderwagen

Je wilt een kinderwagen kopen dan kijk je als eerste naar een kinderwagen die bij jou en je partner goed past. En dan zou je kunnen denken aan de lengte en bouw van de kinderwagen. Wat ook belangrijk is dat die bij jou situatie past. Bijvoorbeeld ga je met de auto weg dan zou die in de kofferbak moeten kunnen passen. Of is het juist dat je veel met het openbaar vervoer gaat dan mag die niet te zwaar zijn voor jou. En een kinderwagen moet wel stevig genoeg zijn voor als je op verschillende terreinen gaat wandelen met je baby.

> Bekijk hier actuele Velvett kortingscodes voor een toffe kinderwagen

Check deze leuke kortingen op babyartikelen

Verschillende groepen kinderwagens

Je zal merken als je de eerste keer een kinderwagen gaat kopen dat je zoveel keuze zal hebben. In kinderwagens wordt onderscheid gemaakt. Namelijk zijn ze in vijf groepen verdeeld. Je hebt de combiwagen, de wandelwagen, buggy, duowagen en duocombiwagen.

Zorg dat je de juiste kinderwagen koopt

Foto: Een goede kinderwagen is zowel belangrijk voor ouder als kind - van Pixabay

Wat is een combiwagen?

De combiwagen is onder ouders de populairste. Want deze kinderwagen gaat lang mee. Vanaf de geboorte is deze te gebruiken en als je baby ouder wordt kan je deze ombouwen tot wandelwagen met zitje. Je zou er ook een autostoeltje op kunnen plaatsen maar daarvoor heb je wel aparte adapters voor nodig.

Wat is een wandelwagen?

Op het moment dat jouw kind zelfstandig kan zitten zou je kunnen kiezen voor een wandelwagen. Jouw baby is dan rond de zes tot negen maanden oud. Let er wel op dat een wandelwagen best zwaar kan zijn.

Wanneer kies je een buggy?

Een buggy kun je kopen als jouw baby 6 tot 9 maanden oud is. Dat is dezelfde leeftijd als bij een wandelwagen. Je zou kunnen kiezen voor een buggy omdat die kleinere wieltjes heeft en niet zo zwaar is. Daarbij is die handig met inklappen voor als je hem mee wilt nemen in de auto. Een buggy is ook goedkoper dan de andere kinderwagens.

Duo-wagen of Duo-combiwagen

Heb je meerdere kinderen dan zou je kunnen kiezen voor een duo-wagen. Want deze is geschikt voor twee kinderen. En als je een tweeling krijgt dan heb je een duo-combiwagen nodig, waarop dan twee reiswiegen passen.

Weet je nog niet welke je moet kiezen dan vraag altijd in de winkel om advies, zodat jij een goede keuze maakt voor jouw kinderwagen. En je kunt veilig op straat met de baby.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen