Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

De leukste tips voor een weekendje Amsterdam

Door Barry 22 februari 2022 Leestijd: 2 minuten

Een citytrip in eigen land, waarom niet. We weten allemaal dat Amsterdam erg veel te bieden heeft zoals het rijksmuseum en het Anne Frank Huis, maar er zijn nog veel meer dingen die Amsterdam bijzonder maken voor een citytrip en we hebben er een paar voor je uitgelicht.

Amsterdam vanaf het water

Bekijk Amsterdam eens vanaf het water. Amsterdam heeft namelijk grachten met een totale lengte van zo’n 75 kilometer, waar 1280 bruggen overheen staan. Je zou dus een rondvaart door Amsterdam kunnen doen, maar je zou ook je eigen bootje of sloep kunnen huren en er zelf op uit gaan om Amsterdam te ontdekken. Je bestuurt zelf de boot en bepaalt dus ook zelf welke route je neemt, waarbij je langs de leukste plekjes komt. Neem je eigen hapje en drankje mee of leg gewoon ergens aan om een terrasje te pakken.

Gratis veerpont naar Noord

In Amsterdam-Noord vind je de Amsterdam toren, een toren waar je het mooiste panoramische uitzicht over Amsterdam hebt. Amsterdam-Noord is ook een plek waar je prachtige terrasjes aan het IJ kunt vinden en het filmmuseum EYE. Je kunt er prima vertoeven zonder de grote kuddes aan toeristen. Achter het Centraal Station kan je op de gratis veerboot stappen die ieder 5 tot 15 minuten varen.

Rond het Museumplein vind je de mooiste musea en bezienswaardigheden van Amsterdam, zoals het Van Gogh museum en natuurlijk het Rijksmuseum.Rond het Museumplein vind je de mooiste musea en bezienswaardigheden van Amsterdam, zoals het Van Gogh museum en natuurlijk het Rijksmuseum.

Proosten met uitzicht

Amsterdam heeft een aantal rooftop barretjes waar je heerlijk kunt borrelen met een uitzicht over Amsterdam. Zo heeft Floor 17 het hoogste dakterras van Amsterdam, Hopp en Blue heeft de voordeligste drankkaart, de Twenty Third bar en Sky Lounge Amsterdam zijn wat duurder, maar voor een hippe date is het perfect.

Shoppen in de 9 Straatjes

De bekendste winkelstaart van Amsterdam is natuurlijk de Kalverstraat met talloze grote winkelketens, maar in de binnenstad kun je nog negen schilderachtige winkelstraten vinden. Deze straatjes kun je vinden tussen de Raadshuisstraat en de Leidsegracht, achter het Paleis op de Dam.

In deze straatjes kan je de meest hippe kledingwinkeltjes, boetiekjes, monumentale panden, knusse antiekwinkeltjes en pittoreske lunchrooms vinden. Elke shopliefhebber kan in deze straatjes zijn hart ophalen. Of je nu van designer winkels of van vintage houdt, hier gaat je shopping hartje zeker sneller van slaan.

Je kunt ook zelf door de stad struinen met een toffe stadswandeling van GlobeHopperJe kunt ook zelf door de stad struinen met een toffe stadswandeling van GlobeHopper

Stadswandeling van GlobeHopper

Amsterdam kan best een doolhof zijn als je niet weet waar je heen moet. Ook al heb je een kaart op zak, dan nog is het vaak dat je geen idee hebt waar je bent of naartoe gaat. In dat geval is de wandelroute van GlobeHopper een ideale uitkomst. Via deze wandelroute zie je hoogtepunten van Amsterdam en dat doe je dus gewoon lekker in je eigen tempo.

Je kan kiezen voor de lange en korte route en aangezien je de tijd aan jezelf hebt, kan je onderweg uiteraard even stoppen voor een hapje of een drankje op één van de vele terrasjes die je tegen zal komen. Deze route van GlobeHopper is dé manier om zoveel mogelijk van Amsterdam te zien, zonder veel tijd kwijt te zijn aan het zelf uitzoeken waar je de leuke dingen van Amsterdam kunt vinden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen