Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Deze populaire dieren kun je deze winter bekijken in de dierentuin

Door Barry 5 april 2022 Leestijd: 2 minuten

Je houdt van wilde dieren en je zou deze graag willen zien. Vaak kun je de dieren die in het wild leven nooit in het echt zien. Daarom ga je naar een dierentuin zodat je jouw favoriete dieren kunt bewonderen. Een dierentuin heb je in alle soorten en maten die verspreid zijn over de provincies. Je zou dan kunnen denken aan Zeehondencentrum Pieterburen, AquaZoo in Leeuwarden en GaiaZoo in Zuid-Limburg. En alle andere dierentuinen die er zijn. Maar welke dieren worden op dit moment tot de favorieten gerekend. Wij zullen je een aantal benoemen die zeer geliefd zijn.

De apen

De apen zijn op dit moment de nummer een favoriet onder de bezoekers van dierentuinen. Apen kijken is natuurlijk ook leuk. Het is vaak grappig en je kan wat leren. Je zal zien dat apen het meest op mensen lijken. Als je de apen bezig ziet met wat ze allemaal doen zal dat zeer herkenbaar voor jou zijn. Een van de dierentuinen waar je apen kan bewonderen is de Apenheul in Apeldoorn. Je kan in apenheul ca 35 verschillende apen bewonderen. En in dit seizoen zijn er maar liefst 34 apenbaby’s geboren bij 11 verschillende apensoorten. Wat leuk is in de Apenheul is dat sommige apen zelfs loslopen en dat is uniek. Dus een dagje apen kijken zal jou veel plezier bezorgen.

De olifant

Ook een favoriet onder de dieren zijn de olifanten. In Diergaardeblijdorp in Rotterdam hebben ze een olifanten-familie die bestaat uit zeven Aziatische olifanten van al drie generaties. In Blijdorp zijn al enkele olifantenjongen geboren. De allereerste die in Nederland is geboren is Bernhadine en dit olifantje is geboren in 1984. Olifanten kunnen maximaal 50 jaar oud worden.

Ook pinguins kun je bekijken in vrijwel iedere dierentuin.Ook pinguïns kun je bekijken in vrijwel iedere dierentuin.

Het stokstaartje

Het stokstaartje is een geliefd dier. Dit mooie en bijzondere dier komt in het wild voor in Zuid-Afrika. In veel dierentuinen is het stokstaartje te bewonderen. Dan kan je denken aan het GaiaZoo, Burgers Zoo en de Beekse Bergen bijvoorbeeld. Het stokstaartje wordt ook wel aardmannetje genoemd omdat ze onder de grond leven. Je zou denken ze zien schattig uit maar het zijn toch kleine roofdiertjes. Stokstaartjes leven in groepen van 30 dieren. Als ze uit het hol komen bij zonsopgang is altijd een stokstaartje die de wacht houdt en de groep beschermt.

De pinguïns

Een dierentuin zonder pinguïns bestaat niet. Deze dieren zijn zo geliefd onder de mensen. Ze worden graag gezien in een dierentuin. Een pinguïn kan goed zwemmen en duiken. Je zult het niet denken maar een pinguïn kan een snelheid halen van 20 km per uur onder water. Deze mooie zeevogel kan niet vliegen. Vaak wordt gedacht dat de pinguïn een zoogdier is maar dat is minder waar. Want een pinguïn legt eieren en zoals je weet leggen zoogdieren geen eieren. Het leefgebied waar ze vandaan komen zijn Antarctica, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en het zuiden van Zuid-Amerika. De meeste pinguïns leggen twee eieren en de broedperiode duurt ongeveer 39 dagen. Sommige soorten vormen paartjes voor het leven.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen