Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Directe tips om te besparen op je maaltijden én boodschappen

Door Eva 26 juni 2021 Leestijd: 3 minuten

We staan er vaak niet bij stil, maar er zijn heel wat zaken die deel uitmaken van ons dagelijks leven waar we op een efficiënte manier veel geld op kunnen besparen: boodschappen doen en je dagelijkse (afhaal)maaltijden. Op het moment dat er wordt gesproken over geld besparen gaan veel mensen er automatisch ook vanuit dat dit betekent dat ze zullen moeten inleveren op het vlak van leefcomfort. Maar niets minder is waar.

Wat wel juist is, is dat je op deze manier bewuster zal gaan leven. Hoe dan ook, heb jij het idee dat je elke maand opnieuw tegen de limieten aanloopt van je financiële mogelijkheden en zou je daar graag verandering in willen brengen? Dan kunnen de twee interessante tips op deze pagina je absoluut helpen om te besparen!

1) Zorg voor het plannen van je maaltijden

Het komt in de praktijk erg vaak voor dat mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld 's middags nog even snel een broodje of bijvoorbeeld een snack te kopen in de kantine. Dit terwijl je bij je thuis nog brood, beleg evenals de lekkerste snacks in de kast hebt zitten.

Probeer er eens voor te kiezen om zelf een lunchpakket samen te stellen. Wanneer je dat doet zal je kunnen vaststellen dat je zeer eenvoudig per week zo'n tien euro kan uitsparen. Per maand betekent dit een besparing die zomaar kan oplopen tot 40 euro (of meer).

Ben je bezig met het klaarmaken van een maaltijd? Dan kan het de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om een extra portie te maken en deze in te vriezen. Op deze manier heb je altijd wat lekkers en bovendien ook goedkoops in huis voor drukke dagen. Door deze manier van werken kan je ook nog eens besparen op het kopen van afhaalmaaltijden. Zo sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Weekmenu

Tot slot wordt het met betrekking tot je voeding eveneens aangeraden om elk weekend een zogenaamd weekmenu op te stellen. Hierdoor kan je rekenen op twee directe voordelen, namelijk:

  • Je spaart elke avond een significante hoeveelheid aan tijd uit;
  • Je springt merkelijk slimmer om met het supermarktbudget dat je voor handen hebt;

Met deze eenvoudige tips zal je kunnen vaststellen dat je vereiste budget voor je maaltijden in één klap aanzienlijk kan worden ingeperkt. Dit bovendien ook zonder dat je honger hoeft te lijden!

Bespaar op boodschappen

Foto: Met een weekmenu koop je nooit te veel producten - van Pixabay

2) Winkel verstandig en heb oog voor alle producten

Het spreekt voor zich dat het meeste geld wordt uitgegeven tijdens het winkelen. We hebben het hierbij dan nog niet zozeer over het winkelen voor kleding of accessoires, maar wel om de standaard boodschappen die je moet doen. Er zijn verschillende eenvoudige tips die er voor kunnen zorgen dat je het winkelen niet alleen efficiënter, maar bovendien ook voordeliger kan doen verlopen. In het bijzonder is het interessant om stil te blijven staan bij de onderstaande tips:

  1. Stel altijd een boodschappenlijstje op voordat je gaat winkelen;
  2. Controleer mogelijke actuele promoties voordat je gaat shoppen;
  3. Wees je bewust van alle verschillende producten die in de winkelrekken staan;

In eerste instantie is er het opstellen van een boodschappenlijstje. Een dergelijk lijstje opstellen zorgt ervoor dat je nog precies weet wat je thuis in de kasten hebt staan. Hierdoor voorkom je niet alleen dat je nodeloos geld uitgeeft aan het kopen van extra producten, daarnaast kan je er ook nog eens op rekenen dat je veel minder producten zal moeten weggooien omdat ze over tijd geraken.

Bekijk de promoties

Het controleren van de actuele promoties bij de verschillende supermarkten spreekt uiteraard voor zich. Dit is wellicht de eenvoudigste manier om overbodige uitgaven in te perken. Deze laatste tip is er één die door veel mensen uit het oog wordt verloren.

Tijdens het winkelen spreekt het namelijk voor zich dat je er goed aan doet om alle verschillende producten die in de winkelrekken staan in het oog te houden. Het is namelijk zo dat de duurste (merk)producten altijd de meest in het oog springende plaatsen krijgen.

Bekijk deze acties van supermarkten

Ooghoogte

Het gaat hierbij dan uiteraard om de plaatsen die zich op ooghoogte bevinden. Het is echter best mogelijk dat er ook nog andere producten in de winkelrekken zijn terug te vinden die hetzelfde voor je kunnen betekenen, maar die mogelijks veel voordeliger zijn in aankoop. Let bovendien ook op met producten die een speciale display in de winkel hebben staan.

De producten die worden aangeprezen door middel van een speciale display zijn vaak (aanzienlijk) duurder in vergelijking met mogelijke alternatieven die voor handen zijn. Zijn deze artikelen niet in promotie? Dan is de kans betrekkelijk groot dat je uiteindelijk een stevige premium gaat betalen. Ook dit is dus zeker een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden tijdens het winkelen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen