Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Drie leuke budgetsteden om deze zomer te ontdekken

Door Barry 19 juni 2021 Leestijd: 3 minuten

Nu reizen opnieuw mag gaan veel mensen op zoek naar interessante budgetbestemmingen om deze zomer te ontdekken. Dat hoeven voor velen ook niet per se badplaatsen te zijn. Heel wat mensen staan dan ook weer te popelen om bijvoorbeeld kennis te maken met de cultuur van een nieuw te ontdekken stad.

Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat voor veel mensen geldt dat ze geen fortuinen willen besteden aan hun vakantie. Dat hoeft ook helemaal niet. Wij hebben alvast drie leuke en bovendien ook zeer interessante budgetsteden voor je uitgezocht om te ontdekken.

Bezoek Boedapest met korting

Foto: De Hongaarse hoofdstad Boedapest is een van dé budgetbestemmingen deze zomer - van Pixabay

Boedapest, misschien wel dé budgetbestemming van Europa

Lonely Planet staat algemeen bekend als één van de meest betrouwbare reisgidsen die er op de markt zijn terug te vinden. Volgens deze reisgids is het zo dat je in de Hongaarse hoofdstad Boedapest pas echt het meeste waar krijgt voor je geld. Wie zijn wij dan om dat tegen te spreken?

Bovendien is het zo dat je in de hoofdstad van Hongarije ook opvallend luxueus je vakantie kan doorbrengen tegen een toegankelijk prijskaartje. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat er verspreid over deze stad een groot aantal badhuizen zijn terug te vinden. Breng een bezoek aan één van de minder bekende badhuizen en dobber heerlijk rond in de warmwaterbronnen voor niet veel meer dan slechts een paar euro. Dat is pas echt ontspannen!

Bovenstaande is zeker nog niet alles. Je kan bovendien verspreid over Boedapest ook tal van verschillende zogenaamde 'ruin bars' terugvinden. Het gaat hierbij om uiterst gezellige wijnbars die zijn ondergebracht in oude gebouwen. Deze oude gebouwen zijn inmiddels omgetoverd tot zeer stijlvolle bars waar het heerlijk in vertoeven is.

Ben jij ook iemand die houdt van kunst? Dan zal je kunnen vaststellen dat Boedapest de absolute "place to be" is. Tijdens een wandeling doorheen de stad zal je namelijk tal van indrukwekkende art-nouveau-gebouwen tegenkomen. Een bekend voorbeeld van zo'n bouwwerk is het zogenaamde Keletistation.

Bakoe in Azerbeidzjan met korting

Foto: Het is even vliegen, maar dan zit je wel in het prachtige Bakoe in Azerbeidzjan - van Pixabay

Bijzonder Bakoe, een verborgen parel

Bakoe in Azerbeidzjan is een stad waar het prima vertoeven is. Dit bovendien ook nog eens tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Laat je volledig onderdompelen in de kunst van deze bijzondere stad. Je kan hier dan ook rekenen op een zeer indrukwekkend contrast. Enerzijds is er de prachtige architectuur, anderzijds heb je de moderne musea.

Een absolute aanrader is een bezoekje brengen aan de bekende wachttoren uit de twaalfde eeuw, de zogenaamde Maagdentoren. Ben jij iemand die er van houdt om tijdens een vakantie ook eens lekker te shoppen? Daarvoor kan je in Bakeu terecht in één van de twee winkelcentra die er zijn te vinden. Extra voordeel: winkelen is hier behoorlijk wat voordeliger vergeleken met Nederland en België.

Het zou zonde zijn om tijdens je vakantie in Azerbeidzjan alleen maar in Bakoe te vertoeven. Ben je op zoek naar net wat meer avontuur? Dan kan het de moeite waard zijn om je ook even buiten de stad te gaan begeven. Daar tref je een bijzonder landschap aan bestaande uit voornamelijk moddervulkanen en vulkanische grond.

Het is ook mogelijk om verder door te reizen naar het binnenland. Hier tref je niet alleen nog meer avontuur aan, maar kan je zo mogelijk rekenen op nog lagere prijzen. Hoe dan ook, indien je op zoek bent naar een fijne budgetbestemming voor deze zomer zal je kunnen vaststellen dat ook Bakoe zeker het overwegen waard is.

Belgrado aanbieding

Foto: Belgrado, de Servische hoofdstad, heeft heel veel te bieden voor budgetreizigers - van Pixabay

Belgrado, nog steeds een sterk ondergewaardeerde bestemming

De hoofdstad van Servië is eeuwenlang een zeer belangrijk kruispunt geweest. Ook tegenwoordig zijn de restanten daarvan nog steeds aanwezig. Dit betekent meteen dat de cultuurliefhebber hier zijn hart kan ophalen. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan je in de Servische hoofdstad ook lekker ontspannen en is het mogelijk om te genieten van budgetvriendelijke feestjes aan de oever van de Donau.

Een absolute aanrader tijdens een bezoek aan Belgrado is ook een bezoek brengen aan de straat die luistert naar de naam 'Skardarlija'. Deze wordt in de praktijk niet zelden vergeleken met de Montmartre van Parijs.

Er zijn verschillende redenen aan te geven waarom Belgrado wordt beschouwd als één van de interessantste budgetbestemmingen van Europa. In eerste instantie is er de toeristische infrastructuur die erom bekend staat financieel zeer toegankelijk te zijn.

Daarnaast is het immers eveneens zo dat je verschillende bezienswaardigheden gratis kan bezoeken. Een bekend voorbeeld daarvan is het zogenaamde Kalemegdan Park met daarin het meer dan tweeduizend jaar oude Belgrado Fort. Ook de aanwezigheid van dergelijke, gratis bezienswaardigheden zorgt er uiteraard alleen maar voor dat er wordt bijgedragen aan de reputatie van Belgrado als budgetvriendelijke bestemming.

Nog meer tips nodig?

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen