Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Drie voordelige bestemmingen in Frankrijk om deze zomer te bezoeken

Door Eva 5 juni 2021 Leestijd: 3 minuten

Frankrijk staat algemeen bekend als een prachtig vakantieland. Toch zijn er elk jaar opnieuw heel wat mensen die er ook bewust voor kiezen om dit land links te laten liggen. Dit is vooral het gevolg van het stevige prijsniveau dat je er aantreft.

Een zomervakantie aan de Côte d'Azur staat niet voor niets bekend als één van de duurste vakanties die je in Europa kan ondernemen. Ook de nabijheid van het Prinsdom Monaco zal hier wellicht wel voor iets tussen zitten.

Ondanks het feit dat het prijsniveau in Frankrijk gemiddeld gezien inderdaad een stuk hoger is gelegen dan in het merendeel van de andere Europese vakantielanden, zijn er verspreid over het land toch enkele steden en dorpen terug te vinden die je voordeliger kan bezoeken. Het mooiste van dit alles? Dat je niet alleen maar geld kan besparen, maar tegelijkertijd toch kan rekenen op heel wat interessante toeristische troeven.

Frankrijk vakantie met korting

Foto: Bezoek Bergerac in Frankrijk - Pixabay

1) Bergerac

De Dordogne is een populaire, maar op vlak van prijs voordeligere streek in Frankrijk om te bezoeken. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende namen hier is ongetwijfeld 'Bergerac'. Deze plaats is terug te vinden op de noordelijke oever van de gelijknamige rivier. Bergerac treffen we aan in het zuidwesten van Frankrijk en is uiteraard vooral beroemd omwille van de hoogwaardige wijnen die er worden geproduceerd.

Tijdens een bezoek aan deze stad wordt meteen duidelijk waarom zoveel mensen op slag verliefd worden op de plaats. Je treft hier dan ook niet alleen prachtige, rustieke gebouwen aan, maar ook mooie geplaveide straatjes evenals statige pleinen die doen denken aan het traditionele Frankrijk.

Enkele belangrijke bezienswaardigheden die je tijdens een bezoek aan Bergerac niet over het hoofd mag zien zijn onder meer het plein 'Place Pelissière' evenals de plaatselijke Notre-Dame kerk en uiteraard ook de overdekte markt die er steevast wordt  gehouden. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om één van de verschillende musea te bezoeken die deze plaats rijk is. Vooral het Tabaksmuseum evenals (hoe kan het ook anders) het Wijnmuseum zijn absolute aanraders.

Bezoek de Azurenkust

Foto: Het zuiden van Frankrijk staat niet per se bekend als goedkoop - Pixabay

2) Beziers

Het zuiden van Frankrijk staat algemeen bekend als de duurste regio van het land. Dat is zeker het geval wanneer je er voor kiest om een vakantie te boeken aan de Franse Azurenkust. Toch kan het ook anders. Neem nu bijvoorbeeld het prachtige plaatsje Beziers in de Languedoc. Deze plaats bevindt zich ergens halverwege Perpignan en Montpellier. Voor deze stad geldt onder meer dat ze is gelegen hoog op een heuvel waardoor ze uitzicht biedt op onder meer de rivier de Orb.

Alles in deze stad is op loopafstand terug te vinden. In het bijzonder een aanrader om hier te ontdekken is de zogenaamde 'Allée Paul Riquet'. Hier tref je aan de ene kant het theater aan terwijl je aan de andere kant kennis maakt met het Plateau des Poèts park.

De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat Beziers nog steeds niet de meest voordelige vakantiebestemming is. Echter, wanneer je graag tijdens de zomervakantie in het zuiden van Frankrijk wil vertoeven en je dat ook nog eens wil doen op een plaats die toch over heel wat toeristische troeven beschikt is dit op vlak van prijs-kwaliteit wellicht de beste optie die je hebt.

Figari vakantie Frankrijk korting

Foto: Gaat jouw volgende vakantie naar Corsica? - van Pixabay

3) Figari

De keuze voor de derde optie was niet zo eenvoudig. We hadden hier namelijk kunnen kiezen voor Marseille als één van de goedkopere opties aan de Franse Azurenkust of voor bijvoorbeeld Lyon of Lille, maar onze uiteindelijk keuze is iets helemaal anders geworden. Niet alleen het Franse vasteland wordt namelijk door toeristen vaak buiten beschouwing gelaten omwille van de kostprijs, dit geldt ook voor het eiland Corsica.

Ook hiervoor geldt dat plaatsen zoals bijvoorbeeld de hoofdstad Ajaccio, Bastia en Calvi er om bekend staan over een significant prijsniveau te beschikken. Toch kan het ook op dit Franse eiland anders. Je kan namelijk ook een vakantie boeken in het plaatsje Figari.

Sowieso kan Figari een interessante optie zijn om te overwegen wanneer je een vakantie naar Corsica plant. Dit in eerste instantie omdat deze plaats beschikt over haar eigen luchthaven in Zuid-Corsica. Door te vliegen op deze bestemming ligt het zuiden van het eiland dan ook volledig aan je voeten. In het bijzonder de plaatsen tussen Porto Vecchio en Bonifacio die je hier aantreft zijn werkelijk ongelofelijk mooi.

De reden waarom Corsica elk jaar opnieuw heel wat reizigers aantrekt is niet alleen terug te vinden in haar ruim 1000 kilometer zonnige kustlijn. Ook voor de cultuurliefhebber valt er op dit eiland meer dan voldoende te ontdekken.

Zou je Corsica graag nog voordeliger willen ontdekken, dan is het aan te raden om dit eiland te bezoeken voor of na afloop van de zomervakantie. Dan is niet alleen de rust enigszins teruggekeerd, daarnaast worden er dan doorgaans nog heel wat extra mooie kortingen aangeboden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen