Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Hoe herken je een echte aanbieding?

Door Eva 29 maart 2022 Leestijd: 2 minuten

Aanbiedingen zijn er in verschillende soorten en maten en de fanatieke shopper weet inmiddels wel dat je wekelijks en soms zelfs meerdere keren per week wordt geattendeerd op interessante aanbiedingen die tijdelijk geldig zijn. Door het enorme aanbod kan het ook lastig zijn om de aanbiedingen op waarde te beoordelen. Wanneer weet je dat een aanbieding ook echt een aanbieding is? In deze blog geven wij een aantal handige tips en trucs over aanbiedingen.

Prijsverloop

De simpelste methode om te ontdekken of een aanbieding ook echt een aanbieding is, is om het prijsverloop van een product scherp te hebben. Stel dat de shampoo normaliter 5 euro per fles kost. Je krijgt een aanbieding dat je nu drie flessen shampoo kunt halen en dat je er slechts twee hoeft af te rekenen. Je maakt gebruik van de aanbieding en je rekent 12 euro af. Je korting is dus niet 5 euro, maar 3 euro. Het is nog steeds korting, maar niet de korting waar je misschien op had gerekend. Wees je hier dus bewust van! In dit geval is het nog steeds een goede aanbieding, maar het komt ook voor dat je korting minimaal of zelfs nul is.

Deze deals zijn wel echt tijdelijk

Prijzen ophogen (kort) voor een actieweek

Het komt ook voor dat bedrijven prijzen in aanvang naar een actieweek ophogen. Stel dat je een wasmachine op het oog hebt van 600 euro. Maar je weet dat de witgoed weken voor de deur staan. Waarbij je 15 procent korting op de prijs krijgt. In dit geval zou je dus tijdens de actieweken 510 euro voor die wasmachine betalen. Tijdens de actieweek en het afrekenen ontdek je dat de prijs 552,50 euro is. Dat is dus 42,50 euro meer dan waar je op gerekend had. De oorzaak van dit probleem is dat de wasmachine in de week voor de actie in de prijs is verhoogd van 600 euro naar 650 euro. Je hebt dus nog steeds 15 procent korting, maar je hebt wel minder korting door de ophoging van de verkoopprijs.

Door je bewust te zijn van het prijsverloop kun je veel geld besparen en ook een winkel attenderen op deze praktijken. En nog belangrijker, zo ontdek je dus ook of een aanbieding ook echt een aanbieding is!

Niet alle deals zijn even tijdelijk als dat ze worden voorgesteld.Niet alle deals zijn even tijdelijk als dat ze worden voorgesteld.

Hoe vaak komt dit voor?

Nu vraag je jezelf misschien af hoe vaak het voorkomt dat een aanbieding niet zo goedkoop uitpakt als waarop je had gehoopt. Het komt vaker voor dan je denkt, maar gelukkig wel minder vaak dan in het verleden. Met dank aan het Internet waar consumenten prijzen en het prijsverloop van een product eenvoudig kunnen volgen. Zo is de consument altijd bewust van de oude prijs en de actuele prijs en is het voor winkels enorm lastig om prijzen lukraak op te hogen.

Overigens mogen ze dit wel doen, want een winkel mag zelf bepalen welke verkoopprijs er wordt gehanteerd. Ontdek je dat een winkel toch de prijzen voor een actieperiode hebben verhoogd? Attendeer ze erop en vraag dan alsnog of je de korting over de oude prijs kunt ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen