Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

10 tips die iedereen kan om te besparen

Door Eva 10 september 2022 Leestijd: 3 minuten

Iedereen droomt er wel eens van om een eenvoudig leven te kunnen leiden zonder stress en allemaal drukte en toch een leven willen leiden waar je veel voldoening uit kan halen. Dat is natuurlijk iets wat iedereen wel als muziek in de oren klinkt, maar in deze materialistische maatschappij bijna ondenkbaar.

De maatschappij verwacht steeds meer van ons mensen, dingen moeten gecombineerd gedaan worden en er zijn vele afleidingen die je afhouden van de dingen die echt belangrijk zijn. Het is niet makkelijk en het zal ook niet vanzelf gaan, maar eenvoudig leven kan je echt zelf bereiken. Hier moet je dan ook heel bewust voor kiezen en acties gaan maken om er aan gaan werken. In deze blog lees je alles over eenvoudig leven en de dingen waar je dan op zou kunnen besparen om een eenvoudig leven te gaan leiden.

Eenvoud in je leven brengen

Een eenvoudig leven komt je niet aangewaaid. Het is belangrijk dat je daar bewust voor zal kiezen. Er komt namelijk nogal wat op je af. En stapsgewijs zul je door acties ook afscheid gaan nemen van bepaalde zaken en spullen. Als jij echt hunkert naar meer eenvoud in je leven en je weet niet zo goed hoe je dat dan moet doen en waar je zou moeten beginnen. Lees dan de 10 tips die hieronder beschreven staan.

 

Foto door PixabayFoto door Pixabay

Je uitgaven bijhouden

Om te beginnen moet je gaan kijken naar de dingen die je echt nodig hebt in het leven. Ruim dingen op en denk bewust na als je op het punt staat iets aan te gaan schaffen. Vraag jezelf af of je dit echt nodig hebt. Om dit punt te bereiken moet je inzicht hebben in je uitgaven. 

Bespaar op je vaste lasten

Als je toch naar je uitgaven aan het kijken bent, neem je vaste lasten daar ook in mee. Bekijk bijvoorbeeld waar je op je energierekeningen kan besparen. Minder gas en stroom verbruiken gebeurt ook als je eenvoudiger gaat leven, want je wordt minder afhankelijk van bepaalde zaken en spullen. 

Bekijk deze acties van supermarkten

Negativiteit uit je leven weren

Sociale contacten zijn heel belangrijk voor ons als mensen. Alleen is het wel van belang at deze mensen een positieve bijdrage hebben aan het leven dat jij leidt. Mensen die negativiteit afgeven hebben geen toegevoegde waarde in het leven. Deze mensen zullen je een minderwaardig gevoel geven, waardoor je er weer alles aan wil gaan doen om deze mensen tevreden te stellen. Vraag jezelf af of dat past bij een eenvoudig leven. 

Deel je tijdbewust in 

In een dag zit geen onbeperkte tijd. Daarom is het goed om stil te staan waar je je tijd en aandacht echt aan zou willen besteden. Zorg er dan ook voor dat je niet afgeleid wordt van de dingen die echt belangrijk zijn. Kies je bijvoorbeeld voor tijd met je gezin, zet dan de televisie uit en ga een ouderwets bordspel spelen. Persoonlijke aandacht is belangrijk. Kies voor de dingen die de moeite waard zijn. 

Tevreden zijn met wat je al hebt

In onze gedachten moet altijd alles groter en beter worden, maar waarom eigenlijk? Waarom kunnen wij niet gewoon tevreden zijn met wat we al hebben? Waarom kies je niet voor je eigen levensstandaard, in plaats van leven in een maatschappij die steeds materialistischer wordt? Kijk of je die kijk op het leven kan omdraaien en kan genieten van de kleine dingen die je al hebt. 

Doe spullen zonder waarde weg

In je proces naar een eenvoudig leven toe kom je erachter dat er veel dingen zijn die overbodig zijn. Deze dingen zou je kunnen verkopen, of je zou er iemand anders blij mee kunnen maken. Dit kan je stapsgewijs doen met bijvoorbeeld boeken, kleding cd’s en dvd’s.

Foto door Michael MorseFoto door Michael Morse

Eenvoudig reizen

Als je op reis gaat, neem je vaak veel te veel mee. Ook dan kan je kijken naar welke spullen je op je reis echt nodig hebt. Laat overbodige spullen achter. Met dit soort kleine acties bespaar je ook op het milieu. 

Boek alvast een vakantie dit jaar met deze kortingscodes

Leef met dagelijkse gewoonten

Maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje te maken, he neemt dan alleen mee wat je echt nodig hebt. Maak een dagschema en deel je tijd efficiënt in met dingen die er toe doen. 

Voldoe niet aan andere verwachtingen dan die van jezelf

Vaak hebben mensen allemaal verwachtingen van je. Je baas, je familie, je vrienden. Maar wat verwacht jij eigenlijk van jezelf? Het is niet te doen om iedereen tevreden te hebben, tenzij je jezelf voorbijloopt. Voldoe aan je eigen verwachtingen, niet aan die van anderen. 

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen