Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Elke maand geld tekort? Hier 5 tips om snel te besparen op je uitgaven

Door Barry 1 maart 2022 Leestijd: 2 minuten

Het leven is al duur genoeg, ken je die uitspraak? Dan wordt het eens tijd om wat meer te besparen en dat is absoluut niet moeilijk. In het begin is het een beetje opletten maar als je eenmaal de slag te pakken krijgt, kun je er zelf lol in beleven.

Boodschappen

Wat natuurlijk voor de hand ligt, is besparen op je boodschappen. Ga eens wat bewuster naar je boodschappen patroon kijken. Hoe vaak gebeurt het dat je alles wat je koopt opmaakt, gooi je dingen weg omdat ze over datum zijn? Door alleen te kopen wat je echt nodig hebt, kun je al wat geld besparen. Maak van tevoren een weekmenu, ga 1 keer naar de winkel. Doordat je maar eens per week in de verleiding komt, heb je minder kans op impulsaankopen. Kies een vaste dag in de week om je menu samen te stellen. Je kunt hiervoor online de folders van de supermarkt bekijken om te zien wat er in de aanbieding is. Veel dingen kun je invriezen zodat ze de hele week goed blijven. Op deze manier ben je bewuster bezig met voeding en daardoor ook met je uitgaven.

Maak het zelf

Ben je gewend om elke dag je lunch te kopen op je werk of buiten de deur? Een heerlijke Starbucks koffie en een koekje hoort er ook bij. Juist dit soort uitgaves van een paar euro per dag, kunnen snel oplopen tot een behoorlijk bedrag per maand. Maak voortaan zelf je lunch en neem je eigen drinken mee.

Zorg voor een goede belichting om een mooie foto te maken. Natuurlijk licht is altijd het beste.In plaats van koffie drinken in een Starbucks, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om thuis een koffie te maken en die mee te nemen in een warmhoudbeker.

Verzekeringen en contracten

Kies een vaste tijd in het jaar om je contracten en je verzekeringen door te nemen. Energie wordt elke keer duurder en de maatschappijen zullen met elkaar concurreren om een goede prijs voor de consument aan te bieden. Door dit elk jaar te vergelijken en dan misschien wel over te stappen, bespaar je op jaarbasis ook geld. Dit geldt ook voor je zorgverzekering, kijk welke zorg bij je past en of je bij je huidige aanbieder niet te veel betaald.

Afronden

Vaak kiezen mensen ervoor om al hun vaste lasten automatisch te laten incasseren van hun rekening. Dit helpt ervoor zorgen dat je geen rekeningen mist te betalen. Stel je energierekening is €89,10, calculeer dan in dat het €90 kost. Die extra €0,90 zet je gelijk op je spaarrekening. Wanneer je dit met al je vaste lasten doet, spaar je elke maand een extra beetje zonder dat je het door hebt.

Krijg meer inzicht in je uitgaven door aan het eind van de maand een overzicht te makenKrijg meer inzicht in je uitgaven door aan het eind van de maand een overzicht te maken

Overzicht

Een overzicht maken oftewel een begroting van al je inkomsten en uitgaven helpt een hele hoop. Als je weet wat erin komt en wat eruit gaat kun je al snel zien waar je op kunt besparen. Noteer een maand lang elke uitgave, al is het een patatje of een paar nieuwe schoenen. Vaak kun je op simpele dingen besparen zoals kleding in de aanbieding of een keertje minder eten bestellen maar zelf koken. Zolang je een goed overzicht hebt wat er gebeurt met je financiën kun je het in de hand houden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen