Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Geen geld voor een nieuw boeket elke week? Zo maak je goedkoop een eyecatcher van je bos bloemen

Door Eva 8 maart 2022 Leestijd: 2 minuten

Het lijkt je leuk om je eigen bloemen te schikken. Je wilt dat het een mooie eyecatcher wordt. Vaak weet je niet hoe je dit zou kunnen maken. Wat belangrijk voor jou kan zijn is dat je een goede keuze maakt in de soort bloemen die je erin wilt hebben. Daar zul je over moeten nadenken voor je besluit zelf een boeket te schikken. Om jou wat te helpen geven wij je wat tips.

Welke bloemen?

Zorg ervoor dat je altijd kiest voor bloemen met verschillende structuren. Daarmee geef je het bloemstuk meer diepte en karakter. Zorg voor kleuren die goed en mooi met elkaar samengaan. Je kan ook ervoor zorgen dat je bloemen hebt met veel bloemblaadjes en iets minder bloemblaadjes. Dat geeft een mooi effect in je boeket.

Zorg voor groen bij je bloemen

Je bloemenpracht is klaar en je wilt het plaatsen in een vaas dan zou je ervoor kunnen zorgen dat je groene takken en bladeren eerst plaatst in de vaas. Want deze zorgen ervoor dat jouw bloemen rechtop blijven staan. Wat je dan het beste kan doen is de onderste bladeren verwijderen zodat deze niet in het water achterblijven.

Zorg voor groen tussen je bloemenZet de bloemen structureel in de vaas en verdeel de bloemen zodat je een evenwicht krijgt.

De vorm van jouw bloemen

Zet de bloemen structureel in de vaas en verdeel de bloemen zodat je een evenwicht krijgt. Dat krijg je door een koepel te creëren. Wat je dan het beste kunt doen is te kiezen voor telkens een oneven getal. Tussen de bloemen en het groen zou je vulbloemen kunnen plaatsen. Het maakt dan niet uit of het grote of kleine bloemen zijn. Je zou dan kunnen denken aan lelies en gipskruid. En wil je jouw boeket nog mooier maken kan je kiezen voor verschillende soorten vulbloemen.

Je bloemen een finishing touch geven

Je kunt jou bloemen aanvullen met afhangende vullers. Je kunt dan altijd denken aan bloemen, bladeren en groene takken die naar beneden hangen. Je weet dan zeker dat jouw bloemstuk de aandacht gaat trekken. Doe de afhangende bloemen niet in het hele bloemstuk maar plaats ze bij het onderste deel ervan.

Het boeket afwerken

Je bent nu met jouw boeket bezig geweest en hebt deze klaar dan wil je toch nog de laatste afwerking doen zodat jouw bloemstuk mooi voor de dag komt. Dat kan je doen door jou boeket uit de vaas te halen. Ga dan jouw vaas uitwassen onder de kraan en haal de bladeren eruit die erin zijn gevallen tijdens het schikken. Wat je dan moet doen is je vaas vullen met lauw water en bloembemesting. Dit helpt je om langer van jouw boeket te genieten.

Probeer eerst eens een boeket met kleuren om het vak van schikken te leren!Probeer eerst eens een boeket met kleuren om het vak van schikken te leren!

Enkele handige tips

Probeer eerst een boeket met een kleur bloemen. Want als je de koepelvorm nog niet kent, kan je hierdoor eerst oefenen om deze perfect te krijgen. Zorg altijd voor verschillende bloemen en geef je boeket kleur. Wil je jouw boeket interessanter maken voeg dan grote grassoorten en twijgen toe. Neem oneven aantallen van al je bloemen die jij gaat uitzoeken.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen