Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Tips om deze zomer geld te besparen

Door Eva 16 juni 2023 Leestijd: 3 minuten

Het is het seizoen voor luie hangs bij het zwembad, buurtbarbecues, familievakanties, en alles wat met buiten te maken heeft. Maar hoewel al deze leuke activiteiten zorgeloos lijken, zijn ze niet echt gratis. De zomer is een leuke tijd, maar kan ook duur zijn. Vrees niet, want er zijn eenvoudige manieren om te leren budgetteren en zo extra geld in je zak te houden.

Combineer je supermarkt bezoekjes

Dit kan helpen besparen wat je uitgeeft aan benzine, maar de echte besparingen komen door het elimineren van uitstapjes naar de winkel. De meeste mensen zijn slecht in het "pakken van melk" tijdens een snelle trip naar de winkel. Voor je het weet, is die liter melk (plus alles wat je voorbij liep en waarvan je dacht dat je het nodig had) op. Plan vooruit en maak een lijstje om je eraan te herinneren wat je nodig hebt - dat kan je meer geld besparen dan je denkt.

Laat de was buiten drogen

Als je de was buiten kunt ophangen (niet elke huiseigenarenvereniging of huurwoning staat dit toe), laat de zon en het warme zomerbriesje het drogen voor je doen. Je zult verbaasd zijn hoe fris je kleren ruiken als ze een tijdje in de zon hebben gelegen. Zelfs als je je kleren niet buiten kunt hangen, probeer dan je droger op een lagere stand te zetten of droog je shirts slechts gedeeltelijk en laat ze de rest van de tijd aan de lucht drogen.

Sla de wasstraat over en bespaar tientallen euro's

Als je deze zomer zes keer de wasstraat overslaat, bespaar je 60 tot 100 euro. Dus pak de kinderen, pak het sop, en begin met het schoonmaken van je eigen wielen. Of laat de mooie zomerregen het werk af en toe voor je doen. Elke week dat je normaal gesproken door een wasstraat rijdt, zet je €10 op je zomerspaarrekening.

Bespaar op je vakantie met deze tips

Koop snacks voor onderweg voordat je vertrekt

Supermarkten kunnen hogere prijzen rekenen voor bepaalde snacks en voedingsmiddelen. Je kunt misschien besparen op de kosten voor eten onderweg door langs de supermarkt te gaan voordat je op reis gaat. Een grote zak worteltjes kost je minder dan twee euro. Een klein zakje bij een tankstation kost al gauw het dubbele.

Profiteer van de lange avonden

In plaats van lekker op de bank te gaan zitten om een show te kijken, kan je de langere uren daglicht gebruiken om van de buitenlucht te genieten. Je bespaart geld op elektriciteit door de elektronica en binnenverlichting niet te laten branden, en je krijgt ook nog wat beweging. Loop naar je werk of fiets in plaats van met de auto naar kantoor te gaan. Het zomerweer en het langere daglicht zijn gunstig voor dit alles.

Foto door Oleksandr PidvalnyiFoto door Oleksandr Pidvalnyi

Zwaar gereedschap en apparatuur lenen of huren

De zomer is een populaire periode voor woningverbetering, en het lenen of huren van zwaar materieel in plaats van het te kopen kan je veel geld besparen. Bouwmarkten bieden een grote verscheidenheid aan apparatuur, van kettingzagen tot verfspuiten en alles daartussenin. Afhankelijk van de omvang van het project kan je honderden euro's besparen.

Buiten koken

Als je het fornuis gebruikt of in de oven bakt, creëer je veel overtollige warmte die nergens anders heen kan dan in je huis. Overweeg om je maaltijden buiten op de barbecuegrill te zetten, zodat je het binnen koel kunt houden. Een bonus: buiten koken maakt van een gewoon etentje een leuke picknick.

Bezoek een natuurpark

Spaar geld uit door het pretpark over te slaan en in plaats daarvan een natuurpark te bezoeken. De prijs van een dagkaartje voor een pretpark varieert van ongeveer €20 tot meer dan €50. Dat betekent dat een gezin van vier ergens tussen de €80 kan betalen voor slechts één dag plezier. Hou je geld en bezoek in plaats daarvan een nationaal park in de vrije natuur. Veel parken zijn gratis of vragen slechts een kleine toegangsprijs per auto.

Foto door YAO KAILUNFoto door YAO KAILUN

Houd je rolluiken en gordijnen overdag dicht

Ja, je voelt je misschien als een vampier die elk sprankje binnenvallend licht tegenhoudt, maar de winst kan het waard zijn. Als je toch natuurlijk licht binnen wilt laten (en dat nemen we je niet kwalijk), open dan de gordijnen of rolluiken die geen direct zonlicht binnenlaten.

Was je kleren in koud water

Ongeveer 75 procent van de energie die je gebruikt voor een lading wasgoed komt van het verwarmen van het water. Je kleren kunnen nog steeds schoon worden, zelfs zonder warm water te gebruiken. Als geld besparen nog niet genoeg is, helpt koud water ook om je kleren langer mee te laten gaan, omdat ze niet zo worden belast als warm water doet.

Na al dat budgetteren, heb je wel een (goedkope) vakantie verdiend

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 13 januari 2023

Geld besparen tijdens remote werken

Bespaartips 30 december 2022

Geld besparen op kinderkleding