Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Geld besparen op kinderkleding

Door Eva 30 december 2022 Leestijd: 2 minuten

Kinderen groeien zo snel, en soms voelt het alsof je elke keer als je je omdraait, meer kleren voor ze moet kopen. Alle mama's willen natuurlijk dat de kinderen zich mooi aankleden en ervoor zorgen dat ze leuke dingen hebben om te dragen. Maar voor de meesten is geld ook een factor en het kan een uitdaging zijn om dit goed te doen met een krap budget. Gelukkig zijn er een aantal relatief eenvoudige manieren om te besparen en toch je kinderen goed te kleden.

Als je merkt dat je je maandelijkse budget verkwist aan kleding voor je opgroeiende kind, ben je niet de enige. Kinderen groeien zo snel, en het is niet ongewoon dat je je garderobe meerdere keren per jaar moet bijwerken. Maar dit loopt al snel op. Hier vind je een aantal tips om geld te besparen op kinderkleding. 

Het goede nieuws is: je hoeft niet blut te raken van het kopen van gloednieuwe kleding. En maak je geen zorgen, je hoeft ze niet in aardappelzakken te kleden om geld te besparen.

Accepteer alle donaties van babykleding

Het is onvermijdelijk dat vanaf de dag dat je je zwangerschap aankondigt, er iemand is die een kast vol kleren heeft die hij of zij wil opruimen. Accepteer alle donaties dankbaar - je weet nooit wanneer de dag aanbreekt dat je kind schijnbaar van de ene op de andere dag groeit en niets meer heeft dat hem past, of dat de wasmachine kapot gaat en je niets schoons hebt om ze in te doen.

Koop klassieke basics

Koop klassieke basics' is een advies dat je in elk modetijdschrift zult lezen. En het is net zo goed van toepassing op kinderkleding als op je eigen garderobe. Jeans, chino's, basic t-shirts en sweaters zijn de steunpilaren van de garderobe van je kind en betekenen dat je het maximale voor je geld krijgt. Ze hebben altijd wel iets dat ze kunnen dragen bij hun nieuwe t-shirt, broek of rok waar ze niet zonder kunnen.

Korting op kinderkleding

Maak je eigen kleren

Zelf kleren maken vergt enige vaardigheid, maar je hebt geen super-de-luxe naaimachine of twee decennia naaisterij-ervaring nodig. Pinterest staat vol met eenvoudige patronen voor kinderkleding. Veel patronen beginnen zelfs met het hergebruiken van je oude kleren of linnengoed, dus je hoeft niet veel geld uit te geven aan stof.

Tweedehands kopen

Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar als je je kinderkleding tweedehands koopt bij kringloopwinkels, consignatiewinkels en online sites voor tweedehands kleding, kun je veel geld besparen. Vaak kun je op deze sites ook gloednieuwe kleding vinden. Ja, het kost wat tijd en soms moet je wat speurwerk verrichten, maar als je bereid bent om dat te doen, kun je geweldige deals sluiten. Vergeet niet om goed te kijken naar de kleding die je van plan bent te kopen om ervoor te zorgen dat het echt in goede staat is, want per slot van rekening is dit kleding die eerder is gedragen. Zorg ervoor dat alle ritsen, drukknopen en knopen in tact zijn en goed werken.

Gebruik Facebook groepen

De kans is groot dat je nu al een eigen Facebook Swap groep in je omgeving hebt. Deze Facebook groepen zijn meestal gebaseerd op een stad of provincie waar je woont. Velen van hen zijn onderverdeeld in kleinere groepen, waar je kunt kijken alleen op kinderen dingen of alleen op huishoudelijke artikelen, enz. Je zult een groep willen vinden die kleding toestaat. Kijk naar de advertenties of doe een zoekopdracht om te zien of er iets wordt aangeboden dat je wilt of nodig hebt. Als je niet vindt wat je nodig hebt, kun je overwegen een post te plaatsen waarin je beschrijft waarnaar je opzoek bent.

Heroverweeg hoeveel kleding een kind eigenlijk nodig heeft

Net zoals veel volwassenen hun garderobe proberen in te perken omwille van de eenvoud en besparingen, is het tijd om ditzelfde concept toe te passen op kinderkleding. Als de kast van je kleintje overvol is, is het tijd om na te denken over hoeveel kleding hij of zij echt nodig heeft.

Aanbieding van kinderkledingshops

Probeer kringloopwinkels

Ga je vaak naar kringloopwinkels? Niet elke kringloopwinkel is hetzelfde. Sommige zijn veel te duur voor hun kleding. Sommige zijn rommeliger dan andere. Maar, als je de perfecte kringloopwinkel vindt, ben je zo blij. Je vindt er nauwelijks gebruikte kleding van schoolkwaliteit voor een appel en een ei! Ja, soms moet je even zoeken, maar als je van een goede deal houdt, zul je veel plezier hebben in kringloopwinkels.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 21 oktober 2022

5 tips voor goedkope wijn