Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Geld besparen tijdens remote werken

Door Eva 13 januari 2023 Leestijd: 2 minuten

Werken op afstand brengt veel voordelen met zich mee. Het kan de mogelijkheid bieden om te werken in het comfort van je eigen huis of zelfs vanuit een nieuwe stad of een nieuw land. Werken op afstand kan ook zorgen voor een betere balans tussen werk en privé.

Je kunt ook veel geld besparen door op afstand te werken. Hier zijn enkele manieren waarop het loont om van thuis uit te werken.

Woon-werkverkeer

Woon-werkverkeer is een van de meest voor de hand liggende manieren waarop je geld kunt besparen als je vanuit huis werkt.

Als je met de auto naar je werk gaat, bespaar je op benzine, auto-onderhoud en slijtage van je auto. Je kunt misschien zelfs je auto verkopen als je in een stad woont met ruime mogelijkheden voor openbaar vervoer.

Daarnaast hoef je niet te betalen voor het openbaar vervoer. Wanneer je dagelijks in uur in de trein zit, kan dit je al €20 per dag besparen. Dit is geld dat we elke maand uitsparen door er geen te hoeven betalen, omdat je geen woon-werkverkeer hebt.

Foto door Canva StudioFoto door Canva Studio

Minder uitgeven aan eten

Als je in een traditionele kantooromgeving werkt, kom je gemakkelijk in de verleiding om geld uit te geven aan afhaalmaaltijden met collega's of om duur te gaan lunchen.

Stel dat je als kantoormedewerker drie dagen per week € 10 per dag uitgeeft om uit eten te gaan of afhaalmaaltijden bestelt. Dan geef je in een doorsnee maand €120 uit. Na een heel jaar zou je gemakkelijk meer dan €1400 uitgeven!

Als je thuis werkt, is de verleiding minder groot om eten te bestellen of te gaan eten, omdat je collega's er niet zijn om je gedrag te beïnvloeden. Je hebt toegang tot een volledig gevulde koelkast en voorraadkast met gezonde, betaalbare snacks en maaltijden. En omdat je geen woon-werkverkeer hebt, heb je ook meer tijd om je lunch en snacks van tevoren klaar te maken. Als thuiswerker zal je waarschijnlijk minder impulsieve uitgaven doen, en je bespaart op de lunchkosten doordeweeks.

Vrijheid om te wonen waar je wilt

Als thuiswerker ben je niet gebonden aan een bepaald kantoorgebouw of een bepaalde stad. Dat geeft je de flexibiliteit om bijna overal te wonen waar je maar wilt. Als geld besparen je doel is, is verhuizen naar een van de meest betaalbare steden een goed plan. Wonen in een gebied met lagere kosten van levensonderhoud zorgt voor lagere rekeningen, en het kan u een kans geven om extra geld in de richting van uw financiële doelen te zetten. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die ergens wonen waar de kosten van levensonderhoud hoog zijn en die het gevoel kunnen hebben dat ze nooit vooruit kunnen komen.

Korting op smartphones en laptops

Kinderopvang

Kinderopvang kan echt een enorme kostenpost zijn als je deel uitmaakt van een gezin met kleine kinderen. Als beide ouders werken, is het betalen voor kinderopvang een belangrijk onderdeel van het leven.

Veel mensen hebben de laatste tijd aanpassingen moeten doorvoeren om voor hun kinderen te kunnen zorgen of ze thuis te kunnen laten leren.

Of in sommige gevallen zijn de werkroosters van de ouders aangepast, zodat de ene ouder voor de kinderen kan zorgen terwijl de andere ouder werkt. Soms kunnen grootouders, als zij in de buurt zijn en in de gelegenheid zijn om dat te doen, ook helpen met de kinderopvang.

Bespaar op kledinguitgaven

Als je op afstand werkt, hoef je misschien niet meer zo veel uit te geven aan kleding. Je koopt misschien een paar outfits voor online vergaderingen en evenementen, maar je hoeft je geen zorgen te maken over een professionele outfit voor elke dag van de week. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren. Je zult je waarschijnlijk ook comfortabeler voelen gedurende de werkdag.

Foto door Andrea PiacquadioFoto door Andrea Piacquadio

Tijd

We zullen niet de eersten zijn om dit te zeggen: tijd is geld. Wat niet genoeg mensen zeggen is dat tijd geluk is, en geluk is werk-privé balans als je thuis werkt.

Thuiswerken levert geld op omdat het je tijd bespaart - tijd die je doorbrengt in de rij voor de lift op kantoor, tijd die je besteedt aan het zoeken naar een parkeerplaats zodat je op de trein kunt stappen, tijd die je besteedt aan het winkelen voor werkkleding en tijd die je besteedt aan het pendelen met de bus.

Een van onze favoriete algemene voordelen van werken op afstand is dat je die tijd in je dag terugwint om hobby's te doen waar je van houdt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 30 december 2022

Geld besparen op kinderkleding

Bespaartips 21 oktober 2022

5 tips voor goedkope wijn