Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Hoe bespaar je het meest op je wintersportvakantie?

Door Eva 2 mei 2021 Leestijd: 3 minuten

We gaan nu volop de zomer in, maar met de coronamaatregelen lijkt het er niet op dat die vakantie in het buitenland door kan gaan. Tijd dus om vooruit te kijken naar de winter: even lekker op vakantie gaan naar de bergen is iets wat ongelofelijk veel mensen fijn vinden. Bijzonder veel mensen of gezinnen kiezen er dan ook voor om (minstens) één keer per jaar een wintersportvakantie te boeken. Het is evenwel algemeen bekend dat het boeken van zo’n vakantie in de praktijk behoorlijk wat geld kan kosten, maar gelukkig zijn er ook verschillende manieren om geld te besparen. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden die bestaan om de prijs van jouw volgende wintersportvakanties te kunnen drukken?

1) Welke kortingen kan je standaard benutten voor je wintersportvakantie?

Voor reizen in het algemeen geldt dat er verschillende kortingen bestaan die je mogelijks zou kunnen benutten. We maken hierbij een onderscheid tussen deze twee kortingen:

  1. De vroegboekkorting die je kan claimen door erg vroeg je vakantie te boeken;
  2. De last minute korting die je kan claimen door erg laat je vakantie te boeken;

De bovenstaande twee kortingen zijn over het algemeen gezien behoorlijk eenvoudig te claimen, alleen brengen ze ook nadelen met zich mee. Wil je kunnen genieten van de vroegboekkorting? Dan betekent dat namelijk dat je ruimschoots op voorhand je reis moet vastleggen en dus ook minstens een stevig voorschot moet betalen. Veel mensen vinden dit toch een beetje vervelend.

Voor het boeken van een last minute vakantie geldt op haar beurt dan weer dat je over de mogelijkheid moet beschikken om echt last minute op vakantie te kunnen vertrekken. Dit is iets waar veel mensen door verplichtingen voor bijvoorbeeld werk of school niet de mogelijkheid toe hebben. Toch zijn deze twee kortingen uiteraard een eenvoudige manier om de kosten voor je wintersportvakantie te drukken.

2) Een wintersportvakantie inclusief skipas boeken of niet?

Het spreekt voor zich dat de meeste mensen die gaan wintersporten tijdens hun vakantie behoeften hebben aan een skipas. Met betrekking tot het kopen van een dergelijke skipas zijn er eigenlijk twee dingen die je kan doen. In eerste instantie kan je er voor kiezen om de skipas gewoon ter plaatse te kopen. Daarnaast is het echter ook mogelijk om de skipas mee te boeken met de vakantie zelf. Zo wordt de prijs van de pas in de prijs van de vakantie opgenomen.

In het merendeel van de gevallen wil dit financieel wel eens interessanter zijn dan het los moeten boeken van een skipas ter plaatse. Let wel, het is daarbij uiteraard wel belangrijk om voor jezelf uit te maken of je wel echt afdoende gebruik zal gaan maken van de skipas of niet. Voor beginners is dat bijvoorbeeld veelal wat minder het geval. Bepaal dus altijd voor jezelf welke financiële meerwaarde je al dan niet kan halen uit het boeken van een wintersportvakantie inclusief skipas.

Korting op wintersportvakantie

Foto: Pixabay

3) Kijk naar de meer voordelige wintersportgebieden

Er wordt wel eens gezegd dat je een wintersportvakantie zo duur kan maken als je zelf wil. Daar schuilt zeker een bron van waarheid in. Tussen de verschillende skigebieden die er in de Alpen zijn terug te vinden is er sowieso reeds sprake van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Bovendien is het zo dat steeds meer wintersporters de keuze maken om te gaan wintersporten in andere landen buiten de Alpen. Ben jij op zoek naar een echt voordelige manier om te wintersporten? Dan zou je daarvoor een keuze kunnen maken uit één van de onderstaande skigebieden.

  • Vitosha in Bulgarije;
  • Bansko in Bulgarije;
  • Cauterets in Frankrijk;
  • Orcières in Frankrijk;
  • Spindleruv Mlyn in Tsjechië;
  • Brand in Oostenrijk;

Zoals bovenstaand lijstje duidelijk maakt is het zo dat je in het merendeel van de wintersportlanden kan rekenen op voordelige bestemmingen om heerlijk te kunnen wintersporten. Bij het uitkiezen van deze bestemmingen dien je wel even stil te blijven staan bij de sneeuwzekerheid. Niet alle skigebieden zijn uiteraard even sneeuwzeker. Toch, door voor één van deze bestemmingen te kiezen zal je kunnen vaststellen dat je direct flink kan besparen op jouw wintersportvakantie.

Korting op je wintersportvakantie

Foto: Kijk jij ook alweer uit naar het moment dat je weer de sneeuw in kunt? - van Pixabay

4) Verblijf met vrienden of familie in een appartement of chalet

Wil je graag besparen op je verblijf tijdens je wintersportvakantie? Ook dat is op verschillende manieren mogelijk. In het bijzonder voor bijvoorbeeld (grotere) gezinnen die op wintersport gaan kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om te verblijven in bijvoorbeeld een appartement of een chalet. Op deze manier kan men de kosten uitsparen voor het boeken van verschillende kamers.

Het boeken van een dergelijke accommodatie brengt overigens nog een extra interessant voordeel met zich mee. Het is namelijk niet alleen aanzienlijk voordeliger dan het boeken van individuele hotelkamers, daarnaast is het ook nog eens veel gezelliger. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen