Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Tips hoe ook jij deze zomer de goede foto's kunt maken met je telefoon

Door Eva 18 augustus 2021 Leestijd: 2 minuten

Vakantiefoto's zijn leuk, maar je wil niet zo'n toerist zijn die ook de standaard foto van de toren van Pisa maakt die je met je handen tegenhoudt, lekker origineel. Nee jij wil indrukwekkende foto’s maken, foto’s die je vakantie duidelijk weergeeft. We hebben een paar tips voor je om zulke foto’s te maken.

Kies een passend licht

Licht is eigenlijk vaak de sleutel tot de mooiste foto's, want als je geen goed licht hebt, dan zullen je foto’s ook niet goed worden. Het tijdstip waarop jij je foto wil maken kan erg veel invloed hebben op het resultaat van je foto. Midden op de dag heb je het meest natuurlijke licht, maar dat is zeker niet altijd ideaal, want te veel licht is ook niet goed. De beste tijd wordt dan ook het 'gouden uur' genoemd en is ongeveer een uur nadat de zon opkomt en een uur voordat ze weer onder gaat. In die uren zullen je foto's een stuk warmer van kleur zijn.

Fotocamera kopen

Foto: Een goede camera is niet altijd nodig als je de tips van deze blog volgt - van Pixabay

Kies een origineel standpunt

Als je ergens bent waar een bekende bezienswaardigheid is, dan zou je er eens voor kunnen kiezen om eens een origineel standpunt op te zoeken. Daarmee voorkom je dat je niet dezelfde foto krijgt als al die andere toeristen die dat al duizenden keren hebben gedaan. Een gewone foto van de Eifeltoren is leuk, maar die zie je ook op iedere ansichtkaart. Neem de foto bijvoorbeeld eens vanachter een rozenstruik of ga eens een straat naar achteren en laat zien hoe hij boven de huizen uit torent.

 

Creëer diepte in je foto's en maak ze professioneler

Er is een soort algemene regel die zegt dat een foto interessanter wordt als er diepte in zit en dat geldt natuurlijk ook voor je vakantiefoto's. Dat kan je vrij eenvoudig doen door op de voorgrond een object te plaatsen. Een rots of een boom in een landschap bijvoorbeeld.

Volg de horizon op je camera

Een foto maken met je telefoon is tegenwoordig zo moeilijk niet meer. Het is echter wel belangrijk dat de foto recht wordt genomen. Bij de meeste fotocamera’s en ook telefoons kan je een raster aanzetten en op die manier kan je de hulplijnen gebruiken om een rechte foto te maken.

Betere foto's met telefoon maken

Foto: Volg de horizon op je camera - van Pixabay

Scherpe foto's

Uiteraard wil je graag dat je foto’s mooi scherp zijn, zodat ze een professionele uitstraling hebben. Als je dat goed doet dan zal je zien dat je foto's als het ware tot leven komen. Zorg ervoor dat je een punt hebt waar je je op kan focussen. Maak je een foto met je smartphone, dan zal hij dit automatisch doen. Wil je dat zelf bepalen, dubbeltik dan op het punt waar jij je op wil focussen.

Als je de mogelijkheid hebt voor een HDR-instelling, is het zeker aan te raden om deze te gebruiken, want daar kan je zeer realistische foto’s mee maken. Deze instelling zorgt er namelijk voor dat het licht beter gefilterd wordt en daardoor gaat je foto als het ware nog meer leven.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen