Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Inspiratie voor populaire kerstgeschenken voor hem, haar en de kids

Door Eva 4 december 2021 Leestijd: 3 minuten

Het kopen van kerstgeschenken vormt voor heel wat mensen elk jaar opnieuw een stevige uitdaging. Voor veel mensen geldt dan ook dat ze heel wat webwinkels afstruinen op zoek naar wat meer inspiratie voor wat het kopen van verschillende geschenken voor Kerst betreft. Dit kan je natuurlijk doen, maar dit kost heel wat tijd.

Het kan dan ook heel wat interessanter zijn om je even te verdiepen in de inhoud van een artikel als deze. Op die manier kan je namelijk in een handomdraai achterhalen wat nu precies de meest populaire geschenken voor Kerstmis zijn. Heb je dus met andere woorden nog behoeften aan een beetje extra inspiratie? Verdiep je dan zeker even in dit artikel!

Populaire kerstgeschenken voor hem en haar

Laat ons in eerste instantie even kijken naar populaire kerstgeschenken voor volwassenen. Uiteraard beginnen we hiervoor eerst met de dames. Voor vrouwen geldt dat de keuze aan kerstgeschenken eigenlijk misschien nog wel het grootst is van allemaal. Enkele zaken waar je aan kan denken zijn:

 • Een lekker ruikende parfum; 
 • Planten en/of plantentools; 
 • Een goed boek voor vrouwen die houden van lezen;
 • Kledingstukken of lingerie; 
 • Artikelen die de gezelligheid in huis verhogen zoals dekentjes, kussens, etc.; 

Voor vrouwen geldt dat de mogelijkheden echt zeer uitgebreid zijn. Als kerstgeschenk kies je beter niet voor bloemen of pralines. Voor beide geschenken geldt dat ze door dames in deze periode van het jaar vaak als een beetje teleurstellend worden ervaren. Wil je, je geliefde toch verrassen met een leuk bloemetje? Dan leent Nieuwjaar zich daar bijvoorbeeld beter voor.

Leuke kerstcadeaus bedenken is nooit een makkelijke taakLeuke kerstcadeaus bedenken is nooit een makkelijke taak (Pixabay)

Populaire kerstgeschenken voor mannen

Wanneer we de populairste kerstgeschenken bij mannen en vrouwen onder de loep nemen kunnen we vaststellen dat er enkele overeenkomsten in zijn terug te vinden. Ook voor mannen geldt dat er onder de kerstboom vaak parfum of kleding wordt gegeven. De andere populairste kerstgeschenken zijn echter toch vrij verschillend. Hierbij kan je dan bijvoorbeeld denken aan:

 • Videogames; 
 • Geschenkpakketten met drank;
 • Leuke gadgets; 
 • Elektronische toestellen;
 • Films en muziek;

Het spreekt voor zich dat de populairste kerstgeschenken voor mannen ook sterk worden beïnvloed door de persoonlijke voorkeuren. Is jouw partner of mannelijke kennis of familielid niet geïnteresseerd in gamen, maar wel in bijvoorbeeld LEGO Technics? Dan spreekt het voor zich dat een bouwdoos mogelijks een interessant alternatief kan zijn.

Cadeaus van Pokemon zijn een leuk idee voor de meeste kinderen, zoals een game of een pakje kaartenCadeaus van Pokemon zijn een leuk idee voor de meeste kinderen, zoals een game of een pakje kaarten (Pixabay)

Populaire kerstgeschenken voor kinderen

Het kopen van kerstgeschenken voor kinderen is niet zelden in de praktijk nog moeilijker dan het kopen van de interessante geschenken voor Kerstmis voor volwassenen. Dit niet in het minst omdat de voorkeuren van kinderen snel kunnen veranderen. Het ene moment bestaat hun favoriete kerstgeschenk bijvoorbeeld uit een videospel terwijl ze op het andere moment graag een pakje Pokémonkaarten zouden willen ontvangen (om maar een voorbeeld te noemen). Dit zorgt ervoor dat het voor kinderen vaak net wat minder interessant is om hun kerstgeschenken ruim op voorhand te kopen. Zo loop je het risico dat het geschenk dat je hebt gekocht mogelijks niet meer de voorkeur zal genieten van je kind. Dit is wel iets om rekening mee te houden. In ieder geval, enkele populaire kerstgeschenken voor kinderen die je zou kunnen overwegen zijn de volgende:

 • Videogames;
 • Pokémonkaarten;
 • LEGO; 
 • Gezelschapsspelen; 
 • Boeken waaronder prentenboeken; 
 • Elektronische toestellen; 

Voor welk kerstgeschenk je voor je kind uiteindelijk zal kiezen zal uiteraard ook deels worden beïnvloed door het budget dat je te besteden hebt. In ieder geval heeft het bovenstaande overzichtje je alvast enkele stevige aanraders voorgeschoteld waar je een keuze uit zou kunnen maken.

Zoek online naar een kortingscode of aanbieding om extra te kunnen besparen op kerstcadeautjesZoek online naar een kortingscode of aanbieding om extra te kunnen besparen op kerstcadeautjes (Pixabay)

Je kerstgeschenken met korting kopen? Dat is altijd mogelijk!

De informatie op deze pagina heeft je ongetwijfeld heel wat extra inspiratie bezorgd voor wat het kopen van je kerstgeschenken betreft. Veel mensen zijn echter niet alleen op zoek naar extra inspiratie. Ze willen bijvoorbeeld ook graag te weten komen hoe ze kunnen besparen op het kopen van hun kerstgeschenken. Dat is op verschillende manieren mogelijk. Enkele kortingen waar je op dit vlak aanspraak op kan maken zijn de volgende:

 • Je kan gebruikmaken van kortingscodes die worden aangeboden door webwinkels;
 • Het is mogelijk om bepaalde standaard aanbiedingen te benutten; 
 • Je kan speciale kortingen claimen zoals bijvoorbeeld op Black Friday; 

Voor veel mensen geldt dat ze de fout maken om het kopen van hun kerstgeschenken te lang uit te stellen. Dit zorgt ervoor dat ze heel wat interessante kortingen mislopen. Bovendien heeft dit eveneens als gevolg dat alle geschenken zeer kort na elkaar moeten worden aangekocht. In het bijzonder omdat dit dan moet gebeuren in een periode die sowieso reeds erg veel kosten met zich meebrengt zorgt dit ervoor dat heel wat mensen toch tegen wat financiële problemen aanlopen. Benut je de hierboven aangehaalde tips? Dan zal je kunnen vaststellen dat je kerstgeschenken met korting kopen zonder probleem tot de mogelijkheden gaat behoren.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen