Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Zo ga je dit jaar extra voordelig op vakantie

Door Eva 22 januari 2022 Leestijd: 3 minuten

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen er niet in zijn geslaagd om hun jaarlijkse, welverdiende vakantie(s) te boeken. Ondertussen zijn er verschillende vaccins waardoor de wereld langzaam maar zeker terug volledig heropent. Dit heeft als gevolg dat er terug kan worden gedacht aan het boeken van één of zelfs meerdere vakanties voor het jaar 2022.

Heel wat mensen zullen traditioneel tijdens de wintermaanden terug richting de wintersportplaatsen trekken terwijl

anderen nu al uitkijken naar de tijd dat ze weer heerlijk kunnen genieten van de stralende zon in het Zuiden van Europa. Welke vakantie jij ook graag in het komende jaar wil gaan ondernemen, misschien wel meer dan ooit tevoren zal je aanspraak kunnen maken op enkele zeer interessante kortingen. Ben jij ook benieuwd hoe je jouw volgende vakantie voordeliger kan maken? Dan is het zeker interessant om even de informatie in dit blogartikel door te nemen!

Boek je vakantie of erg vroeg of erg laat

De eerste tip is er één die elk jaar eigenlijk wel van toepassing is. Indien je van plan bent om een bepaalde vakantie te boeken is het immers zo dat er eigenlijk altijd wel bepaalde aanbiedingen voor handen zijn. We maken op dit vlak dan in het bijzonder een onderscheid tussen:

  1. Last minute aanbiedingen;
  2. Vroegboekkortingen;

De eerste korting wordt toegekend wanneer je ervoor kiest om je vakantie een significante tijd op voorhand vast te leggen. Op deze manier wordt er voor de reisorganisatie uiteraard een stukje zekerheid gecreëerd waar ze graag een bepaalde korting tegenover willen stellen. Het enige nadeel hierbij is dat je mogelijks ook reeds een geruime tijd op voorhand een voorschot dient te betalen. Kan je daarmee leven? Dan is dit zeker en vast een interessante korting die je kan benutten.

Hoe interessant is een last minute aanbieding?

Heb je, bijvoorbeeld omwille van professionele redenen, niet altijd de mogelijkheid om je vakantie geruime tijd op voorhand vast te leggen? In dat geval hoef je nog niet meteen te vrezen dat het ontvangen van een mooie korting op je reis niet tot de mogelijkheden behoort, in tegendeel. Je kan er namelijk eveneens voor kiezen om aanspraak te maken op een last minute aanbieding. In deze situatie boek je jouw vakantie zeer kort (doorgaans slechts enkele dagen) voor je vertrek. Omdat het hierbij dan gaat om plaatsen die sowieso anders nog over zouden zijn kunnen ook deze door de reisorganisatie (extra) voordelig worden aangeboden.

Probeer dit jaar eens een nieuwe vakantiebestemmingProbeer dit jaar eens een nieuwe vakantiebestemming, zoals bijvoorbeeld Rio de Janeiro in Brazilië.

Probeer eens nieuwe bestemmingen uit in 2022

Heel wat minder toeristische bestemmingen die toch heel wat voor hun bezoekers in petto hebben kregen door de coronapandemie af te rekenen met extra grote verliezen. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij voor het komende toeristische seizoen vaak uitpakken met extra interessante aanbiedingen. Op deze manier dient er zich dan ook een uitstekende mogelijkheid aan om in het nieuwe jaar eens kennis te maken met nieuwe vakantielanden of bestemmingen.

Andere kortingen die je kan benutten voor je vakantie in 2022

De hierboven aangegeven kortingen kunnen er in de praktijk reeds voor zorgen dat je aardig wat kan besparen op het prijskaartje van je volgende vakantie. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog andere kortingen zijn die je kan ontvangen. Neem nu bijvoorbeeld de speciale "lidmaatschappen" of "statussen" die worden aangeboden door verschillende aanbieders van reizen of accommodaties. Denk hierbij aan met name Booking.com. Deze populaire aanbieder van vakantie-accommodaties beschikt niet alleen over de zogenaamde Genius-status, bovendien kan je ook op tal van andere manieren kortingen ontvangen. Boek je bijvoorbeeld je volgende reis via de link van een vriend? Dan kan je zomaar 10 procent korting ontvangen op de standaard boekingsprijs.

HotelBoek je hotelkamer met korting door gebruik te maken van Genius-korting bij Booking.com of een actie van een andere vakantieaanbieder.

Blijf op de hoogte van de interessantste vakantiekortingen

Veel mensen onderschatten hoeveel verschillende manieren er in de praktijk wel niet bestaan om een bepaalde korting te kunnen ontvangen op het boeken van een vakantie. De aangehaalde mogelijkheden in dit blogartikel zijn zelfs nog niet alles. Het is bovendien namelijk eveneens mogelijk om bijvoorbeeld een kortingscode te benutten. Dergelijke codes worden vaak de wereld ingestuurd door reisorganisaties of aanbieders van vakantiewoningen om de strijd aan te kunnen binden met de concurrentie.

Ben jij ook van plan om in het jaar 2022 één of misschien zelfs meerdere vakanties te boeken? Zou je daarbij graag telkens willen kunnen genieten van interessante kortingen? Dan is het

zeker de moeite waard om regelmatig even de nieuwe kortingen te controleren hier bij Ikzegkorting.nl. Op deze manier kan je altijd rekenen op een geweldige vakantie tegen een ontzettend scherpe prijs. Voor alle kortingen en promoties ben je hier dus aan het juiste adres.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen