Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Deze producten mag je nooit zonder korting kopen

Door Eva 6 januari 2023 Leestijd: 2 minuten

Het leven is de laatste periode een stuk duurder geworden en dat merken we aan alles. Producten in de supermarkt zijn duurder, het tanken is duurder, als we naar de drogisterij gaan is het duurder. De inflatie stijgt en de koopkracht daalt. Daarom is het verstandig om deze producten niet zonder korting te kopen.

Verzorgingsproducten

Of het nu gaat om verzorgingsproducten van merken of huismerk, of je het nu hebt over shampoo, deodorant of tandpasta, je moet deze niet zonder korting kopen. Je kunt met de aanbiedingen op deze producten enorm besparen.

Is het je weleens opgevallen dat drogisterijen vaak 1 plus 1 gratis hebben? Of een korting van 40%? Hoe zonde is het als jij jouw shampoo van normaal 4euro per fles koopt zonder aanbieding, terwijl als je één week wacht deze maar 2euro per fles kost? Als je zorgt dat je bij het aanbreken van de laatste fles kijkt naar nieuwe aanbiedingen, zit je nooit zonder en hoef je nooit meer een verzorgingsproduct aan te schaffen zonder korting. Stel dat je shampoo en crèmespoeling gebruikt samen met douchgel en je zo’n 2 flessen van elk per maand gebruikt, dan scheelt dat per maand 12 euro en op jaarbasis dus 144 euro.

Foto door Karolina GrabowskaFoto door Karolina Grabowska

Make-up

Make-up is altijd al een duur product geweest, maar het lijkt wel alsof de prijzen van mascara’s, oogpotloden en lippenstiften ook steeds duurder worden. Als je in de folders van de drogisterijen kijkt zal je zien dat zowel de A-merken als de B-merken regelmatig in de aanbieding zijn. De aanbiedingen variëren van 1 + 1 gratis tot een kortingspercentage. Ook deze producten zal je niet elke week nodig hebben, maar als jij een dure lippenstift wil kopen en die is normaal 12euro en de prijs is nu 1 + 1, dan scheelt dat een hoop! Stel dat je elke maand zes producten koopt met een gemiddelde prijs van 15euro, dan scheelt dat per maand alleen al 45euro en op jaarbasis 540euro! Je hoeft er niets speciaals voor te doen, behalve te wachten tot het in de aanbieding is. Dat is snel verdiend.

Korting op make-up

Vaatwastabletten

Vaatwastabletten zijn dure producten om te kopen in de huidige tijd. Meestal koop je geen huismerk omdat de merkproducten toch net even wat beter schoonmaken. Maar zonder aanbieding zijn de tabletten voor de vaatwasser duur geprijsd en zonder kunnen we niet.

Het is aan te raden om vaatwastabletten in grote zakken te kopen. De eenmalige uitgave is wel groter dan wanneer je een kleine verpakking koopt, maar de stuksprijs is vele malen goedkoper. Als je dan ook nog eens wacht op een aanbieding van 1 + 1 of 3 voor de prijs van 2, dan zijn ze betaalbaar. Echt goedkoop zullen ze waarschijnlijk nooit worden, maar vrijwel elke week is er ergens een aanbieding van vaatwastabletten. Het is gewoon zonde om ze niet in de aanbieding te kopen.

Foto door Wendelin JacoberFoto door Wendelin Jacober

Frisdranken

De huidige prijs van frisdranken zijn nog nooit zo hoog geweest en des te meer loont het om eens op de aanbiedingen te letten. Of je nu voor een merk frisdrank gaat of voor een b-product, dat maakt geen verschil. Bijna elke week is er in de ene of de andere supermarkt 1 plus 1 gratis voor de frisdranken. Afhankelijk van de hoeveelheid frisdrank die in jouw gezin per week wordt gedronken, kan dit al snel een grote besparing opleveren.

Bekijk deze acties van supermarkten

Alcohol

Of je nu vaak of zelden alcohol drinkt, de kortingen zijn op alcohol tegenwoordig beperkt, maar niet uitgesloten. Er zijn altijd aanbiedingen van wijnen en sterke dranken in slijterijen en supermarkten. Als je specifiek een bepaalde wijn zoekt heb je misschien geen aanbieding, maar ben je flexibeler dan kun je altijd een aanbieding scoren voor een wijntje of een fles sterke drank.

Deze producten moet je echt meer zonder korting kopen omdat ze zo vaak in de aanbieding zijn, dat je er amper moeite voor hoeft te doen om ze met korting te krijgen. Door deze kleine stap te nemen kun je op jaarbasis echt honderden euro’s besparen. In het voorbeeld hierboven bespaar je al snel 1000euro op jaarbasis als je met een normaal verbruik alleen de aanbiedingen koopt. Laat staan dat je een groot gezien hebt met bijvoorbeeld drie of vier kinderen, dan kun je al snel 1500euro besparen zonder dat je er iets extra’s voor hoeft te doen. Geen moeite, groot gemak en nog grotere financiële besparing voor jouw gezin.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 30 december 2022

Geld besparen op kinderkleding

Bespaartips 21 oktober 2022

5 tips voor goedkope wijn