Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Zo los je muffe luchtjes in de wasmachine op

Door Barry 25 januari 2022 Leestijd: 1 minuut

Je zult het wel eens meegemaakt hebben: een stinkende wasmachine. Een van de mogelijkheden waarom dit kan gebeuren is door condensvorming die ontstaat als je het deurtje dicht doet na het wassen. Een muffe geur in de wastrommel is nooit prettig want je wilt dat jouw was lekker ruiken blijft. Als jouw wasmachine muf ruikt kan het door verschillende dingen komen. Maar hoe kan je dit het beste oplossen. Hier wat handige tips voor jou.

Oorzaken van muffe geuren

Oorzaken die ertoe kunnen leiden voor een muffe geur zijn bijvoorbeeld een verstopte filter of met een lekkage. Een reden die ook kan zijn is dat je meteen na de wasbeurt het deurtje hebt dicht gemaakt waardoor je ook een muffe geur kan veroorzaken in je wasmachine. Je ontwikkelt daarmee een muffe lucht. Dat gebeurt door de condensvorming die je dan krijgt. En ruikt je wasmachine naar riool dan is er een probleem met de afvoer. Bij een verstopte filter kan het oude waswater niet meer worden afgevoerd waardoor je last krijgt van luchtjes. Een oorzaak die ook geregeld voorkomt zijn losgeld of steentjes die in de filter terecht komen. Of modderkleding die jij gewassen hebt. Want modder kan in de filter gaan zitten.

Muffe geur uit je machine

Om de muffe geur uit je machine te krijgen zou je de wasmachine leeg kunnen laten draaien. Je doet dit dan op 90/95 graden. Het beste is dat je het telkens doet na 15 wasbeurten. Vaak wassen de mensen op 30 of 40 graden en dan blijven bacteriën in het water achter. En als je dan op 90 graden wast zullen deze verdwijnen. Vergeet ook niet de rubberen ring schoon te maken. Deze veeg je gewoon af met een doekje met afwasmiddel. Je zou ook een tandenborstel kunnen gebruiken. En als je het goed bijhoudt met op 90 graden te wassen zal je wasmachine en de was altijd fris blijven ruiken.

Reinig je wasmachine regelmatig om problemen te voorkomenReinig je wasmachine regelmatig om problemen te voorkomen

Wasmachine Reinigen

Het regelmatig reinigen van je wasmachine is nodig om de vorming van vetluis te voorkomen. En wil je het heel goed doen dan zou je op de volgende punten kunnen letten. Zorg ervoor dat je het rubber goed schoonmaakt met een doekje met afwasmiddel en heet water. Zorg dat je het wasmiddelenbakje schoonmaakt onder de kraan. Ook de ruimte in de wasmachine van het bakje goed schoonmaken met een doekje. Je zult zien dat er veel rotzooi vandaan komt.

Met Schoonmaakazijn of vaatwastablet schoonmaken.

Om jouw wasmachine schoon te maken met schoonmaakzijn giet je een fles schoonmaakzijn in je lege machine. En laat deze dan draaien op 90/95 graden. Dit regelmatig doen en je ontkalkt hiermee de wasmachine en je was wordt er meteen zachter van. Wil je jouw wasmachine schoonmaken met een vaatwastablet dan gooi je twee vaatwasblokjes in het zeepbakje of in een wasbol. Draai de wasmachine leeg op 90/95 graden. En je machine is gereinigd vanbinnen. En je zal zien dat jouw was weer heerlijk ruikt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen