Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Tips voor een budgetproof vakantie op de Malediven

Door Eva 3 juli 2021 Leestijd: 3 minuten

Voor heel wat mensen geldt dat ze dromen van verre reizen naar paradijselijk ogende bestemmingen. Tegenwoordig worden er meer dan voldoende mogelijkheden aangeboden om een dergelijke reis te kunnen ondernemen, alleen is er ook een nadeel aan verbonden. Het ondernemen van een dergelijke verre reis staat er immers om bekend behoorlijk duur te zijn en dat is in het merendeel van de gevallen ook gewoon zo.

Neem nu bijvoorbeeld de Malediven. Deze bestemming staat hoog op het verlanglijstje van veel mensen, maar wordt vaak bestempeld als veel te duur. Het kan gelukkig ook anders. Je kan er namelijk zeker en vast voor kiezen om een voordelige vakantie te boeken naar deze paradijselijke bestemming.

Maafushi, voor een voordelige vakantie op de Malediven

Wanneer je een vakantie gaat boeken naar de Malediven zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor een keuze kan maken tussen verschillende eilanden. Eén van deze eilanden luistert naar de naam Maafushi. Deze behoort toe aan het zogenaamde Kaafu-atol. In tegenstelling tot veel andere eilanden geldt voor Maafushi dat het geen resort eiland, maar een lokaal eiland is. Dit betekent uiteraard dat je hier geen grote, luxe resorts moet verwachten, maar je krijgt er wel nette en betaalbare accommodaties voor in de plaats.

Aankomen op de Malediven doe je als reiziger doorgaans altijd op Male. Van hieruit heb je verschillende mogelijkheden om de reis te maken naar Maafushi. Zo kan je ervoor kiezen om de lokale ferry te nemen, maar kan je ook gebruikmaken van een speedboot. Deze laatste optie is iets duurder, maar de reis duurt wel slechts 20 minuten. Dat is beduidend korter dan wanneer je gebruik gaat maken van de lokale ferry.

Bekijk hier alle Maafushi deals van Booking.com.

Goedkoop naar de Malediven

Foto: Het mooie Maafushi op de Malediven - van Pixabay

Wat maakt Maafushi zo'n opvallend voordelige bestemming?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven staan de Malediven algemeen bekend als een behoorlijk prijzige vakantiebestemming. Toch bewijst Maafushi dat het ook anders kan. Het begint eigenlijk reeds bij het transport van Male naar dit eiland. Voor verschillende resort eilanden geldt dat ze zonder probleem tot wel 100 euro kunnen aanrekenen per persoon om met de boot aan te kunnen komen.

Boek alvast een vakantie dit jaar met deze kortingscodes

Voor verschillende bestemmingen geldt dat ook het nemen van een vliegtuigje zeer populair is. Het spreekt voor zich dat ook hier vaak reeds aanzienlijke kosten aan verbonden zijn. Niets van dit alles wanneer je de keuze maakt om te verblijven op Maafushi. Het transport naar dit eiland kost dan ook doorgaans slechts een paar euro.

De afstand tussen Male en Maafushi is natuurlijk ook best aan de beperkte kant. Je kan er rekening mee houden dat deze afstand ongeveer 26 kilometer bedraagt. Neem je de lokale ferry? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor niet meer zal betalen dan slechts een paar dollar.

Neem je een speedboot naar Maafushi? Ook dan vallen de kosten nog zeer goed mee in vergelijking met de overzet naar andere eilanden. Met een bedrag van maximum 25 euro ben je er dan namelijk wel mee vanaf. De uitstekende en bovendien ook voordelige verbindingen waar dit eiland met Male over beschikt zijn uiteraard ook het gevolg van haar karakter als lokaal eiland. Het moet immers ook voor de locals eenvoudig mogelijk zijn om naar dit eiland af te kunnen reizen.

Droom jij ook van een Malediven vakantie?

Foto: Betaalbaar naar de Malediven - van Pixabay

Het verschil tussen lokale en resorts eilanden

Het is opvallend dat er op de Malediven voor wordt gekozen om een onderscheid te maken tussen enerzijds de local islands en anderzijds de resort islands. Voor die laatste geldt dat de eilanden zich zoals de naam aangeeft, zich specifiek richten op toeristen. Dit valt zeker niet alleen af te leiden uit de talrijke aanwezigheid van de resorts. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat hier veel minder strenge regels gelden dan op de local islands.

Dit laatste is zeer opvallend en maakt het beleven van een vakantie op de Malediven net wat zorgelozer. Dit gezegd hebbende is het wel zo  dat je ook op een local island zoals ‘Maafushi’ beslist een ronduit fantastische vakantie kan beleven.

Een extra voordeel van het boeken van een vakantie naar de Malediven op een eiland als Maafushi is terug te vinden in het feit dat je er niet alleen voordelig kan verblijven. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat ook de andere kosten die je tijdens je vakantie zal moeten maken heel wat voordeliger zullen uitvallen.

Denk bijvoorbeeld wat dit betreft maar eens aan de kosten voor een restaurantbezoek. Zelfs een drankje in een bar is op een eiland als Maafushi significant voordeliger dan wanneer je iets zou gaan drinken op één van de resort islands. Hoe dan ook, wil je graag een onvergetelijke budgetproof vakantie beleven op de Malediven? Dan zal je kunnen vaststellen dat het eiland Maafushi zich daar meer dan waarschijnlijk als één van de beste toe leent.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen