Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Tips om extra korting te krijgen op je aankopen

Door Eva 4 juni 2022 Leestijd: 3 minuten

Wij zijn gek op aanbiedingen en kortingen. Het liefste willen we alles gratis, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Maar als we euro’s kunnen besparen doen we dat! We struinen reclamefolders en het internet af naar de beste aanbiedingen en je gaat altijd op zoek naar winkels en online webshops die de meeste korting geven. Je kunt er zelfs een dagtaak van maken! Wat als wij je vertellen dat je heel handig de beste aanbiedingen en kortingen kunt scoren en ook nog eens tijd bespaart?

Prijzenoorlog

De prijzenoorlog is een bekend fenomeen in Nederland, omdat er haast geen regels en wetten zijn die aanbieders en winkeliers verbieden om iets met de verkoopprijs te doen. Ze hebben feitelijk vrij spel in voor hoeveel geld zij een product aanbieden. Daar kun jij als shopper van profiteren, maar hoe weet je welke winkel of webshop de meeste korting geeft of een speciale aanbieding heeft? 

In de basis gaan aanbiedingen en speciale kortingen altijd op maandag in, maar er zijn uitzonderingen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet mist?

Aanmelden nieuwsbrieven

Als je een selectie maakt van de online webshops waar je het vaakst winkelt, kun je jezelf inschrijven voor de nieuwsbrieven. Deze zijn altijd gratis en je krijgt automatisch een e-mail in je mailbox als de aanbieder iets te melden heeft. In deze nieuwsbrieven staan vrijwel altijd aanbiedingen of mooie kortingen. Zo hoef je dus niet zelf op speurtocht te gaan, want je kunt simpelweg de mail afwachten.

De beste online warenhuizen

Volgen op social media

Omdat e-mailmarketing een beetje op zijn retour is kiezen aanbieders steeds vaker om aanbiedingen en kortingen op een andere wijze te promoten. Social media is daar de beste plek voor. Veel shoppers kunnen op social media zien welke aanbieden en kortingen er gelden en je doet er dus goed aan om je favoriete winkels en webshops op Facebook, Instagram en Snapchat te volgen. Dan mis je vrijwel niets!

Goed voorbereiden

Soms zijn aanbieden en kortingen zo exclusief dat ze slechts voor een bepaalde tijd geldig zijn. Terwijl er ook een risico heerst dat door de drukte een webshop minder goed te bereiken is. Of heel erg traag is. Je wilt toch niet een aanbieding mislopen, omdat je net iets te langzaam een account hebt geregistreerd en dat in die periode iemand net het laatste exemplaar voor je neus heeft weggekaapt.

Daarom is het ook goed om alvast een account te registreren bij de winkels waar je het liefste shopt. Zo heb je daar in ieder geval geen omkijken meer naar op het moment dat er een mooie aanbieding of korting actief is. Je logt in en je profiteert direct van de deal.

Veel aanbiedingen gaan op maandag in, het kan dus de moeite zijn om even af te wachten.

Gebruik handige functies

Webshops krijgen steeds meer functies en ook aanbieders doen er alles aan om de shoppers het zo makkelijk mogelijk te maken. Zo krijgen webshops vaak extra functies, zoals een price alert of de mogelijkheid om een wensenlijstje aan te maken. Het advies is om hier gretig gebruik van te maken! De price alert (dat ook wel eens pricewatch wordt genoemd) is een handige functie waarmee je een notificatie kunt ontvangen als het product in prijs is verlaagd. Dit kan via e-mail of SMS zijn. Zodra je een melding hebt ontvangen kun je direct schakelen en van de aanbieding profiteren!

De wensenlijst is ook heel handig. Steeds meer webshops maken het mogelijk om een wensenlijst te maken en zo kun je jouw favoriete producten op een lijst zetten. Wanneer je deze lijst in je account bekijkt zie je al vrij snel of er een prijswijziging heeft plaatsgevonden. Zo kun je dus ook heel snel zien of je van een mooie korting kunt genieten.

Bekijk ook deze aanbiedingen op kleding

Afwachten

Je kunt altijd afwachten. Wachten op die ene aanbieding of een mooie korting en je kunt misschien al zelf wel invullen wanneer winkels een actie hebben. Denk aan acties, zoals de BTW-vrije dagen in het eerste kwartaal van het jaar en natuurlijk de Black Friday deals die vaak begin november al bekend worden gemaakt.

De tips die wij je hebben gegeven kun je ook hiervoor gebruiken, want je wilt er natuurlijk wel als één van de eersten bij zijn als er een speciale actie plaatsvindt. Daarnaast is het ook goed om je te realiseren dat afwachten ook verkeerd kan uitpakken. Zeker als er een schaarste is en de aanbieding populair is. Dan is de kans aanwezig dat je tijdens deze acties misgrijpt. Zeker wanneer je niet op tijd op de hoogte bent van wanneer de aanbieding of korting geldig is.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 28 mei 2022

Besparen op je kleding