Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Tips om je kleding zo mooi mogelijk te houden in de was

Door Eva 8 februari 2022 Leestijd: 2 minuten

Iedereen heeft wel een T-shirt in de kast liggen. Dat kan ook bijna niet anders, want in Nederland koopt zo'n 80 procent ieder jaar wel een keer een nieuwe T-shirt. Zo'n T-shirt wil je dan natuurlijk wel zo lang mogelijk mooi houden. Helaas kunnen T-shirts gaan verkleuren, krimpen en uit gaan lubberen als je ze een paar keer hebt gewassen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hoewel er in het waslabel precies staat hoe je je kleding moet wassen, hebben we nog een paar tips voor je om dit te voorkomen.

Zo voorkom je krimpen en blijft de pasvorm mooi

Het is echt irritant als je shirt na een paar keer wassen al is gekrompen. In principe krimpt een T-shirt altijd wel iets, dus daar zou je bij het kopen al rekening mee kunnen houden. Het zijn voornamelijk de donkergekleurde shirts die flink kunnen krimpen en de stoffen van natuurlijke vezels. Natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen zou je voor het wassen het beste even een kwartiertje in koud water kunnen leggen, want daarmee beperk je het krimpen tot het minimum.

T-shirts binnenstebuiten wassen

Het is beter om je T-shirts binnenstebuiten te wassen, want daarmee voorkom je slijtage aan je stof en de eventuele print die op je shirt zit.

Gebruik alleen bleek als het echt niet anders kan. Bleekmiddel zorgt er namelijk juist voor dat er gaten in je kleding komt.Gebruik alleen bleek als het echt niet anders kan. Bleekmiddel zorgt er namelijk juist voor dat er gaten in je kleding komt.

Wassen op 40 graden

Buiten het feit dat het tegenwoordig niet meer nodig is om warmer dan 40 graden te wassen, is het ook niet verstandig om je T-shirts warmer te wassen. Je kan het beste je T-shirts op een zo laag mogelijke temperatuur wassen om ze lang mooi te houden en krimpen te voorkomen.

Poeder of vloeibaar wasmiddel

Hoewel waspoeder veel goedkoper is, wassen de meeste mensen met een vloeibaar wasmiddel. Als je waspoeder gebruikt, kan je iedere keer het zeepbakje schoon gaan staan maken en waspoeder kan zeepvlekken op je kleding achterlaten, dus een vloeibaar wasmiddel is verstandiger.

Speciale wasmiddelen voor witte was

Een wit T-shirt wil je ook graag wit houden en daarvoor kan je een speciaal wasmiddel gebruiken. Zo'n wasmiddel bevat ingrediënten dat ervoor zorgt dat je witte T-shirts wit blijven. Dit is een product in poedervorm en bij het gebruik hiervan doodt je gelijk eventuele bacteriën. 

Je hoeft je kleding niet altijd in de droger te gooien. Vaak kun je ze prima aan een haakje hangen en in een dag of twee laten drogen. Je kleding gaat er niet van stinken en ze blijven bovendien een stuk langer goed.Je hoeft je kleding niet altijd in de droger te gooien. Vaak kun je ze prima aan een haakje hangen en in een dag of twee laten drogen. Je kleding gaat er niet van stinken en ze blijven bovendien een stuk langer goed.

Bleekmiddel

Je zou zeggen dat van bleekmiddel je shirt weer lekker wit worden, maar helaas is bleekmiddel een goedje dat ervoor zorgt dat je shirts erg snel vol gaten komt te zitten en dat is zeker niet wat je wilt.

In de droger?

In principe zou je je T-shirts in de droger kunnen doen, maar dan moet je ook hier weer een temperatuur gebruiken die niet hoger is dan 40 graden. Het is eigenlijk beter om je shirts gewoon op te hangen en aan de lucht laat drogen. Het drogen duurt op deze manier dan wel wat langer, maar je shirts blijven er langer mooi door en zo voorkom je ook slijtage van de droogtrommel, zodat je veel langer van je T-shirts kan genieten

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen