Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Verschillende manieren om snel te besparen op je maandelijkse uitgaven

Door Eva 12 juni 2021 Leestijd: 3 minuten

Wanneer je het belangrijk vindt om je inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen heb je vast wel eens van de term ‘budgetteren’ gehoord. Weten wat je met geld doet is belangrijk. Door een overzicht te hebben weet je namelijk hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en hoeveel geld je uitgeeft. Wanneer je op de juiste manier budgetteert kost dit je helemaal niet zo veel werk en je zal zien dat je hier op de langere termijn alleen maar profijt van hebt.

Het doel van budgetteren is om geld te besparen. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen. In dit blogartikel lees je alles over de verschillende manieren waarop je kunt besparen op je vaste lasten.

Besparen door één keer per week boodschappen te doen

Er is niets zo verleidelijk dan naar de supermarkt gaan op het moment dat je trek hebt in iets lekkers. Toch is het goed om dit juist niet te doen. Wanneer je namelijk meerdere malen per week naar de supermarkt gaat ben je in verhouding veel duurder uit dan wanneer je eenmaal per week je wekelijkse boodschappen doet.

Maak voordat je boodschappen gaat doen een boodschappenlijstje en houd hierbij de aanbiedingen van je favoriete supermarkt in de gaten.

Bespaar op je uitgaven

Foto: Schrik je ook van je maandelijkse afschrift? Bespaar met deze tips - van Pixabay

Bespaar door regelmatig over te stappen van energieleverancier

Veel energiemaatschappijen hebben regelmatig leuke aanbiedingen waarmee ze klanten aantrekken. Dit maakt dat het regelmatig overstappen van energieleverancier vaak voordeliger is dan jarenlang klant te blijven bij dezelfde energieleverancier.

Het is wel belangrijk om altijd te kiezen voor een jaarcontract op het moment dat je overstapt. Anders is de kans namelijk groot dat je tot wel twee jaar meer geld betaald voor je energiekosten dan nodig is.

Bespaar door regelmatig je verzekeringen te checken

Verzekeringen, je komt er niet aan onderuit. Maar zijn ze nu allemaal even noodzakelijk? Misschien weet je zelfs wel niet welke verzekeringen je allemaal hebt. Check dus regelmatig welke verzekeringen je nu precies hebt en hoeveel geld je hier per maand aan kwijt bent.

Sommige verzekeringen kunnen misschien wel goedkoper en er zijn zelfs verzekeringen die mogelijk overbodig geworden zijn. Het slimste moment om je verzekeringen eens onder de loep te nemen is rond het einde van een kalenderjaar. Dit is namelijk ook hét moment waarop je kunt wisselen van zorgverzekeraar.

Zoek online naar kortingscodes

Foto: Online kortingscodes zoeken - van Pixabay

Bespaar door op zoek te gaan naar kortingscodes en aanbiedingen

Je kent het vast wel: je hebt een bepaald product nodig, bestelt dit en vervolgens kom je tot de ontdekking dat je een aanbieding over het oog hebt gezien. Dit is natuurlijk ontzettend zonde. Want waarom zou je meer geld uitgeven aan een product dan nodig is? Het is slim om voordat je een product gaat kopen op zoek te gaan naar aanbiedingen en kortingscodes.

Het is namelijk goed mogelijk dat je het product waar jij naar op zoek bent met korting kunt kopen. Door gebruik te maken van deze korting kun je mogelijk heel wat geld besparen.Zo kun je onder andere vaak wasmiddel kopen met een flinke korting, en pampers voor één van je kinderen.

Bespaar door te kiezen voor een kleinere, zuinige auto

Veel mensen vinden het belangrijk om in een mooie, grote, dure auto te rijden. Maar is dit nu nodig? Zo’n auto kost namelijk maandelijks behoorlijk wat geld. Zo is de wegenbelasting voor een grotere auto vaak duurder, maar de premie die je voor de autoverzekering van zo’n auto betaald ligt vaak ook een aanzienlijk stuk hoger.

Heb je niet perse een grote auto nodig? Kies dan voor een kleine, zuinige auto. Autorijden kost geld maar je hoeft het niet onnodig duur te maken.

Autokosten naar beneden

Foto: Besparen op je autokosten - van Pixabay

Besparen door apparaten uit te schakelen

Tot je vaste lasten behoren ook de kosten die je betaald voor je stroomverbruik. Wist je dat het stroomverbruik in veel huishoudens onnodig duur is? Veel mensen zetten namelijk huishoudelijke apparaten zoals een televisie, koffiezetapparaat en oven nooit helemaal uit, maar laten deze apparaten vaak in de standby modus staan.

Door je huishoudelijke apparaten altijd uit te schakelen kun je jaarlijks heel wat geld besparen. Een laptop die altijd in standby stand staat kost je vaak al snel €35 extra op jaarbasis. Reken maar uit wat dit bedrag is voor meerdere apparaten die altijd in de standby modus staan. Bekijk bijvoorbeeld eens bij tink energiebesparende slimme apparaten. Je bespaart al snel tientallen euro's.

Naast de bovenstaande manieren om te besparen op je vaste lasten, zijn er natuurlijk nog tal van andere manieren waarop je kunt besparen. Denk bijvoorbeeld maar aan abonnementen op tijdschriften en loterijen of aan het stroomverbruik van oude huishoudelijke apparaten. Het is slim om zo nu en dan je inkomsten en uitgaven eens onder de loep te nemen. Je zal zien dat je op jaarbasis heel wat extra geld uitgeeft zonder dat dit perse nodig is.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen