Vijf tips om geld te besparen in het dagelijks leven

Helaas groeit er niet in elke tuin een geldboom. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om geld te besparen. Met deze tips houd jij aan het einde van de maand meer geld over!

1. Boodschappen doen op een volle maag

Wie honger heeft, is sneller geneigd om de hele snackafdeling van de supermarkt leeg te kopen. Doe daarom nooit boodschappen op een lege maag. Je zult zien dat je na een stevige lunch al die lekkere taartjes en zakken chips makkelijker kan laten staan. Goed voor je gezondheid én voor je portemonnee. Het helpt ook om in één keer boodschappen te doen voor een langere tijd. Zo kom je minder vaak in aanraking met de verleidingen in de schappen van de supermarkt.

2. Neem geen telefoonabonnement

Een telefoonabonnement lijkt misschien voordelig, maar een los toestel met een sim-only abonnement kan je vele euro's per maand besparen. Een sim-only abonnement heeft vaak veel betere deals als het aankomt op data en belminuten. Daarnaast kan je dit abonnement vaak maandelijk opzeggen. Zo zit je niet direct een jaar of twee jaar aan je abonnement vast.

3. Administratie bijhouden

Het is waarschijnlijk niet je grootste hobby, maar het bijhouden van je administratie kan onzinnige uitgaven voorkomen. Wie zijn uitgaven wekelijks bijhoudt, vindt altijd wel iets waar geld mee bespaard kan worden. Kijk eens goed naar welke uitgaven noodzakelijk zijn en waar er eventueel geschrapt kan worden.

4. Tweedehands

Ga voordat je een grote uitgave doet na of het product in kwestie niet tweedehands verkrijgbaar is. Sites als Marktplaats staan vol met kasten, computerspellen en kinderspeelgoed. Vaak is de kwaliteit nog als nieuw. Het is dus echt niet nodig om de volle prijs te betalen in de winkel. Tweedehands spullen kopen scheelt jouw een hoop geld en je geeft het product een mooi tweede leven.

5. Duurzaam wonen

Door een trui aan te doen in plaats van de verwarming aan te zetten, maak je al een klein verschil in de portemonnee. Er zijn nog tientallen andere voorbeelden van duurzaam wonen die jou geld kunnen besparen. Neem bijvoorbeeld een kortere douche, haal de opladers uit het stopcontact en was op 30 graden. Woon je in een oud huis? Controleer dan de naden en kieren en inverster in dubbel glas.

Barry (1989)

Reageer op dit artikel of stel een vraag