Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Vliegveld Brussel trekt actie '45 minuten of geld terug-garantie' in

Door Barry 20 januari 2017 Leestijd: 0 minuten

Brussels Airport schrapt de garantie dat bezoekers hun geld terugkrijgen wanneer ze, ondanks dat ze 3 kwartier van tevoren zijn ingecheckt, hun vlucht toch missen.

Dat maakte de luchthaven vrijdag bekend. Volgens het vliegveld hebben reizigers geen twijfels meer over de lange wachtrijen en is de garantie om die reden ook niet meer nodig. Pech dus voor de bezoekers die toch hun twijfels hebben dat 45 minuten vóór een vlucht toch echt te weinig is.

"Mocht iemand door pech zijn vlucht toch missen, betalen we zijn ticket integraal terug", kondigde de topman van de luchthaven eind vorig jaar nog groots aan. De actie had overigens ook al moeten zijn ingegaan, maar dat is niet gebeurd.

Veiligheidsmaatregelen

Het idee heerst na de aanslagen van 22 maart dat inchecken door alle veiligheidsmaatregelen te lang duurt. Hoewel de inchecktijd kort na de aanslagen werd verlengd, is dit later dat jaar alweer teruggedraaid. "De 45-minutengarantie was opgezet omdat we merkten dat bezoekers ongerust waren."

"Met de garanties wilden we aantonen dat alle operationele processen vlot verlopen. Maar die angst is er niet meer", luidt de verklaring vrijdag.

Wil je echt helemaal zeker zijn dat je vakantie doorgaat, moet je gewoon een half uurtje (minimaal) eerder komen. Dan weet je zeker dat je een mooie vakantie tegemoet gaat.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen

Bespaartips 18 januari 2017

Hoe gebruik je een kortingscode?

Bespaartips 16 januari 2017

Wat is Blue Monday?