Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Voorkom met deze goedkope manieren muggen tijdens je vakantie

Door Barry 15 maart 2022 Leestijd: 2 minuten

Die vervelende rotbeesten kunnen soms echt een plaag zijn en zijn zeker niet onze grootste vriend. Vooral kleine kinderen kunnen er veel last van hebben en als iets verschrikkelijk is, is het wel jeuk. Misschien had je het niet verwacht, maar in Nederland tref je zo’n 25 verschillende soort muggen aan, maar gelukkig zijn er maar een paar die je daadwerkelijk een muggenbult kunnen bezorgen. Maar hoe voorkom je nou dat je onder de muggenbulten komt te zitten.

Water en wind

Als je op de camping staat, probeer dan zoveel mogelijk bij water weg te blijven. De larven van de muggen groeien namelijk in stilstaand water, dus als je bij het weter wil kamperen, doe dat dan bij stromend water. Let er ook op dat je geen potjes of een emmer met water laat staan, gooi ze leeg.

Muggen zijn niet gek op tocht of wind. Een lekker beschut plekje op de camping is natuurlijk wel lekker, maar daardoor kan je veel meer last hebben van muggen. Een ventilator zou dus perfect zijn om muggen weg te houden.

Smeren en spuiten

Een zeer goed werkend middel is DEET. Uit onderzoek blijkt dat een product met 20% DEET prima is te gebruiken bij baby’s zonder enig gezondheidsrisico. Hoe hoger de DEET-dosering hoe langer het goedje werkzaam blijft. Bij een maximale gezondheidsveilige dosering van 50% werkt DEET ongeveer 10 uur lang.

Muggen zijn vooral s avonds actief, dus een lange broek of shirt met lange mouwen zijn geen overbodige luxe.Muggen zijn vooral 's avonds actief, dus een lange broek of shirt met lange mouwen zijn geen overbodige luxe.

Antimuggen stekker of een insectenlamp

Een insecten lamp trekt door zijn specifieke kleur insecten aan en dit soort lampen worden ook in bedrijfskeukens en dergelijke gebruikt. Niet alleen de muggen, maar alle vliegende insecten worden naar de lamp getrokken, waarna ze tegen de lamp vliegen en geëlektrocuteerd worden. Het werkt ontzettend goed, maar je moet wel tegen die verbrande lucht kunnen.

Een antimuggen stekker is een apparaatje die je in het stopcontact steekt en vervolgens een zeer hoge toon afgeeft. Voor zover wij weten werkt dit apparaatje voor geen meter en naast het feit dat het niet werkt, kan het zeer onaangenaam zijn voor andere diersoorten, zoals honden.

Planten en kruiden

Veel knoflook eten houdt niet alleen mensen op afstand, maar ook de muggen. Niet omdat je uit je mond ruikt, maar knoflook ademt als het ware door je huid en daar houden de muggen niet van. De citronella kaars is een oude vertrouwde. Of ze nu wel of niet werken is erg afhankelijk van de hoeveelheid citroenlucht die de kaars afgeeft, maar genoeg citroen werkt het prima en in dat geval zou je ook een halve citroen op tafel kunnen leggen.

Tijdens het barbecueën zou je een takje rozemarijn op je BBQ kunnen leggen. De geur van rozemarijn vinden muggen ook niet lekker en blijven liever uit de buurt en ach, barbecueën in de lucht van rozemarijn is ook niets op tegen toch?

Koop een insectenlamp. Die trekt door zijn kleur de muggen aan waardoor je er direct van af bent.Koop een insectenlamp. Die trekt door zijn kleur de muggen aan waardoor je er direct van af bent.

Bedekken en beschermen

Muggen zijn vooral in de avond erg actief, dus in de avond zou je een lange broek en shirt met lange mouwen aan kunnen doen en voor de nacht is een klamboe zeker geen overbodige luxe.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen