Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Vroegboekkorting krijgen op je vakantie

Door Eva 5 april 2022 Leestijd: 3 minuten

Vroegboekkorting levert langer voorpret op maar kan ook een aanzienlijke korting opleveren. Ongeacht welke vakantie je wilt boeken, een hotel of een camping, ver weg of dichtbij, het bekijken van de mogelijkheden van jouw vroegboekkorting kan tot honderden euro’s besparen.

Vroegboekkorting voor wie ideaal?

Als je niet zo flexibel bent met het opnemen van jouw vakantiedagen, omdat je bijvoorbeeld vast zit aan de schoolvakanties, dan is een vroegboekkorting ideaal. Je kunt niet profiteren van kijken naar de prijzen per dag, maar je moet binnen vaste weken jouw vakantie boeken. Hoe vroeger jij jouw vakantie vast legt, hoe meer je kunt kiezen uit de ideale plek, de ideale locatie en hoe meer korting je kan krijgen. Je hebt dan ook meer tijd om (dag)excursies te plannen of andere zaken te boeken, zoals misschien een dagje wellness in het resort.

Hoe vroeg moet je boeken?

Als het gaat om vroeg boeken dan hebben we het ook over écht vroeg. Als jij jouw zomervakantie wil boeken loopt de vroegboekperiode van half december tot half februari. De exacte data verschillen per reisorganisatie, maar dit is de gangbare periode. Soms hebben organisaties nog verschillen tussen ‘gewone’ vroegboekkortingen en de zogenaamde ‘plus’ vroegboekkortingen.

VakantieBoeken met vroegboekkorting kan je honderden euro's besparen

Hoogte van de korting

Gemiddeld genomen bedraagt de korting die je krijgt door vroeg te boeken zo’n 10% op de totaalprijs. Er zijn uitzonderingen met de ‘plus’ variant waarbij kortingen op kunnen lopen tot wel 30% van de totale reissom.

Los van de korting zijn er bij vroege boekingen vaak extra’s, zoals gratis omboeken tot twee maanden voor vertrek, kosteloos annuleren tot een bepaalde periode en soms zelfs pas betalen bij aankomst.

Last-minute of vroegboekkorting?

Ondanks dat vroeg boeken een goede korting op levert, kan het zo zijn dat dit niet de voordeligste prijs is. Last-minute boekingen gaan vaak met een hoger kortingstarief weg. Alleen is het lastig als je gebonden zit aan bijvoorbeeld een schoolvakantie waardoor last-minute te veel onzekerheid met zich mee brengt. Als je niet flexibel bent is het vroeg boeken van de vakantie aan te raden, mocht je meer voor het onzekere deel gaan en flexibelere zijn dan is het afwachten van een last-minute vaak voordeliger.

De beste vakantiedeals

Er gaan geruchten rond dat de reisorganisaties merken dat veel mensen proberen te boeken via een last-minute. Als reactie daarop gooien ze de vroegboekkortingen erin zoals zij altijd deden maar zijn de last-minutes niet zo goedkoop als dat je zou denken. Dat houdt in dat als je afwacht op een last-minute je misschien wel duurder uit bent dan dat je met een vroegboekkorting had geboekt. Er zijn nog geen feitelijke onderzoeken die het aantonen, maar het is wel opvallend dat de last minute vakanties al enige tijd niet meer zo goedkoop zijn als dat ze vroeger in verhouding waren. Om er zeker van te zijn dat je een goedkope vakantie hebt met de hoogst mogelijke korting, is het aan te raden op dit moment om via de voegboekkorting te boeken als dat de reden is van je overwegingen.

VakantieGa je voor een last-minute, of juist een vroegboekkorting?

Kies zorgvuldig

Omdat er vaak veel tijd zit tussen de boeking van jouw vakantie en de daadwerkelijke vertrekdatum, is het aan te raden goed na te denken over de vakantie. Met hoeveel personen wil je gaan, kan daar nog iets in wijzigen? Heb je nagedacht of de locatie en de accommodatie voldoende geschikt is? Wil je alleen logies of ga je toch liever all inclusive? Er kan nog veel gebeuren en het is om die reden dan ook verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten bij een vroegboek-vakantie. Zeker met de onzekere tijden rondom de Covid-periode is het verstandig je te verdiepen in onvoorziene omstandigheden.

Voegboekkorting op dag uitjes

Het komt nog niet zo vaak voor maar het wordt steeds populairder om voor dag uitjes ook vroegboekkortingen te geven. Zo kun je via verschillende platforms online kortingen krijgen als je een dag naar een zwemparadijs wil of naar een museum. Inmiddels zijn er ruim 1000 uitjes te boeken met kortingen lopend van 10% tot 70%. Binnen deze uitjes zijn inmiddels ook pretparken en attractieparken te boeken met hoge kortingen. Beperk je met deze vroegboekkorting niet tot Nederland, maar kijk ook eens in onze buurlanden zoals Duitsland en België. Op reisafstand zitten daar ook leuke dagjes uit tussen met vroegboekkortingen.

Vroegboekkorting pakken kan dus in veel gevallen voordelig zijn en geeft veel voorpret, veel mogelijkheden tot de locaties en accommodaties maar hou altijd rekening met onvoorziene omstandigheden als je jouw vakantie vroeg boekt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen