Jaloezieën

Deze winkels zijn erg gewild bij mensen

Waarom gebruik je een dagcrème alleen overdag?

Door Barry 1 september 2021 Leestijd: 2 minuten

Je zou denken dat het allemaal niet zoveel uitmaakt. Crème is crème en ze dienen allebei om je huid te verzorgen en gehydrateerd te houden. Maar er is een reden dat ze allebei anders heten, om aan te geven welke voor de dag is en welke voor de nacht. Wat is nou het grote verschil?

Wat doet een dagcrème

Een dagcrème is ontwikkeld speciaal om jouw huid te beschermen. Omdat je huid overdag blootgesteld wordt aan allerlei verschillende invloeden, heeft het bescherming nodig. Je kunt hierbij denken aan weersomstandigheden, luchtvochtigheid maar ook bevat een dagcrème vaak een SPF. Dit zorgt ervoor dat je huid ook deels beschermd is tegen zonlicht via je dagcrème.

De structuur van een dagcrème is vaak licht van textuur, dit maakt het makkelijk om het te dragen onder je foundation of andere make-up. Wanneer je dus s ’ochtends wakker wordt en je je gezicht gewassen hebt, kun je het beste eerst een dagcrème opsmeren. Daarna kun je je make-up zoals altijd opdoen. Je huid zal dan onder je make-up toch gehydrateerd en beschermd blijven.

Dagcrème aanbieding

Foto: Zorg dat je een dagcrème kiest die bij je past - van Pixabay

Wat doet een nachtcrème

In tegenstelling tot een dagcrème die de huid beschermt, is een nachtcrème erop gericht om je huid te helpen herstellen van alle invloeden van overdag.

Een nachtcrème is wat dikker van textuur en er zitten vaak meer voedende stoffen in. Wanneer je slaapt herstelt niet alleen je lichaam maar ook je huid, door een nachtcrème te dragen help je de natuur een handje. Tijdens het slapen maakt je huid nieuwe cellen aan.

Welke dag- en nachtcrème kiezen

Er zijn zoveel soort en zoveel merken en daarnaast zoveel verschillende prijzen. De ene crème heeft net dat ene stofje die de ander niet heeft, bijvoorbeeld hyaluronzuur, of q10. Je kunt het beste een keuze maken aan de hand van het soort huidtype die je hebt.

Heb je een droge huid, een vette huid, een normale huid of juist een gecombineerde huid? Deze dingen kunnen allemaal van invloed zijn op de keuze van een goede crème. Je hoeft echt de hoofdprijs niet uit te geven voor een potje. Kies er eentje die past bij je huidtype en probeer wat uit. Je zult vanzelf merken dat je een crème vindt die bij je past qua geur en qua prijs, maar ook hoe smeerbaar hij is en hoe hij draagt op de huid. Een crème kiezen is dus een persoonlijke kwestie.

Vanaf welke leeftijd

Een goede huidverzorging is belangrijk vanaf jonge leeftijd, elke dag je gezicht wassen in de ochtend en voor het slapen gaan. Maar echt smeren is vanaf je 20ste pas een idee. Je kunt dan kiezen voor een crème die voedt en beschermd. Vanaf je 30ste kun je denken aan een crème tegen huidveroudering waar bijvoorbeeld collageen aan toegevoegd is. 

Vanaf je 40ste kies je voor een antirimpel crème waar collageen en retinol aan toegevoegd is. Zoals je ziet is er voor elke leeftijd een andere crème die zich specifiek richt op de behoefte van je huid.

Heeft dit artikel je geholpen?

Meer artikelen